• یکشنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401060604410
  • خبرنگار : 71415

درخواست سازمان ملل از آمریکا و روسیه برای کار روی مسائل "استارت جدید"

درخواست سازمان ملل از آمریکا و روسیه برای کار روی مسائل "استارت جدید"

یک مقام ارشد سازمان ملل گفت، روسیه و آمریکا باید مذاکرات بر سر جایگزین ساختن معاهده کاهش تسلیحات هسته‌ای "استارت جدید" را از سر بگیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشا تودی، ایزومی ناکامیتسو، نماینده عالی امور خلع سلاح سازمان ملل در سخنرانی در محل کنفرانس بازبینی معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (ان.پی.تی) با این پرسش مواجه شد که از نظر او مسکو و واشنگتن چه زمانی باید مذاکراتشان بر سر معاهده جانشین برای معاهده کنترل تسلیحاتی استارت جدید را شروع کنند.

ناکامیتسو پاسخ داد: فکر می‌کنم در سریع‌ترین زمان ممکن.

او تاکید کرد این معاهده که محدودیت‌هایی را برای زرادخانه‌های هسته‌ای روسیه و آمریکا وضع می‌کند باید قبل از منقضی شدن در سال ۲۰۲۶ جایگزین شود. وی افزود: در غیر این صورت دیگر محدودیتی از این بابت در جهان وجود نخواهد داشت و از نظر ما این یک وضعیت خطرناک خواهد بود.

این مقام متذکر شد: سازمان ملل معتقد است هم روسیه و هم آمریکا مخالفتی با مذاکرات بر سر یک معاهده جانشین برای استارت جدید ندارند. ما همواره از هر دو طرف خواسته‌ایم در سریع‌ترین زمان ممکن تعاملشان را از سر بگیرند.

اظهارات این مقام سازمان ملل بعد از آن مطرح شد که آندری بلوسوف، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین‌المللی واقع در شهر ژنو روز پنجشنبه فاش کرد که روابط روسیه-آمریکا در زمینه کاهش تسلیحات استراتژیک با اخلال مواجه نشده است.

با این وجود بونی جنکینز، معاون امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل وزیر امور خارجه آمریکا بیان کرد مذاکرات بیشتر بر سر معاهده استارت جدید هنوز به وقوع نپیوسته‌اند.

او خاطر نشان کرد مذاکرات بین آمریکا و روسیه درباره گام‌های بعدی مربوط به معاهده استارت جدید هم‌اکنون به خاطر وضعیتی که با آن سرو کار داریم اجرا نمی‌شود. و این مذاکرات در آینده در زمانی که وضعیت برای آن درست باشد ادامه خواهد یافت.

اوایل ماه اوت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد واشنگتن آماده مذاکره بر سر "یک چارچوب کنترل تسلیحاتی جدید به عنوان جایگزینی برای معاهده استارت جدید در زمانی که این معاهده منقضی شود، است." در پی این بیانیه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که هیچ پیشنهادی در خصوص این مساله از سوی آمریکا مطرح نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha