حجتالاسلام جواد حاجی زاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه مسأله امنیت غذایی در تندرستی و سلامتی مردم نقش بسزایی دارد، اظهار کرد: مواردی که شرع به رعایت آن در تهیه مواد غذایی تأکید کرده است، امروزه کارشناسان بهداشتی نیز بر رعایت آن در تولید مواد غذایی تأکید دارند و آن را بسیار مهم ارزیابی میکنند.
وی ادامه داد: تعطیلی کشتارگاه دام در اهر به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی و ... موجب تعطیلی از سوی شورای تأمین شد و همین موضوع نارضایتیهای بسیاری برای مردم به جهت استفاده از این گوشتها فراهم کرده است چراکه مردم گوشت مورد نیاز را از قصابیها تهیه میکنند و نمیدانند در پشت پرده عرضه گوشت درکشتارگاه تا قصابیها چه اتفاقاتی رخ میدهد؛ بنابراین مسئولان باید با نظارتهای مستمر و دقیق، گوشت سالم و بهداشتی را در اختیار مردم قرار دهند.
امام جمعه اهر افزود: اهمیت زیاد موضوع امنیت غذایی بر کسی پوشیده نیست و به همین دلیل با حضور در جلسه شورای فرهنگ عمومی با حضور مسئولان جهاد کشاورزی، دامپزشکی، بهداشت و درمان، شهرداری و... مشکلات بیان و ایرادات کشتارگاه پذیرفته شد.
وی تأکید کرد: امروزه غذای حلال در دنیا بازتاب گستردهای دارد و حتی در کشورهای اروپایی نیز به مواد غذایی حلال روی آوردهاند، حال شایسته نیست که در کشور ایران اسلامی این مسائل بهداشتی و شرعی مورد بیتوجهی قرار بگیرند و بازتابهای بدی را در جامعه ایجاد کنند.
وی افزود: مشکلات کشتارگاه دام در اهر بسیار است و قطعاً برطرف کردن آنها مدت زمان زیادی زمان میبرد اما در جلسه شورای فرهنگ عمومی مقرر شد تا کارها با سرعت خوبی انجام شوند همچنین برنامهریزی شد در صورتی که روند مرمت و برطرف کردن مشکلات کشتارگاه و رسیدن به سطح معقول و استاندارد در بازه زمانی مد نظر انجام نشود چراکه برای احداث کشتارگاه جدید با سرمایه گذاری بخش خصوصی مذاکراتی انجام بگیرد.
حجتالاسلام حاجیزاده تأکید کرد: در ذبح دام نیز باید به مسائل شرعی و بهداشتی توجه ویژه شود و در این موضوع وظیفه مسئولان سنگین است و باید نظارتهای دقیق داشته باشند و اجازه کوچکترین سهل انگاری را ندهند. از آنجایی که کشتارگاه دام تعطیل شده است، مقرر شد از تبریز و مشگینشهر گوشت قرمز برای رفع نیاز و مصرف مردم تأمین شود به گونهای که در بازار مصرف هیچگونه کمبودی احساس نشود.از آنجایی که این دو شهر با اهر فاصله دارند تدابیری اندیشیده شد تا کارشناسان بهداشتی بر روند حمل و نقل و نگهداری گوشتها تا تحویل به قصابیها نظارتهای لازم را داشته باشند تا دیگر شاهد ایجاد مشکلات دیگری در این موضوع نباشیم.
امام جمعه شهرستان اهر گفت: طی چند روز اخیر با فرماندار بازدیدی از روند مرمت کشتارگاه و نظارت بر عرضه گوشت قرمز خواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به عدم رعایت موارد بهداشتی در رستورانهای بین راهی و جگرپزیها نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه مشاهده میشود که این مکانها بدون نظارت دامپزشکی و بهداشت، دام را ذبح و گوشت را برای استفاده مردم ارائه میدهند.لازم و ضروری است تا کارشناسان دامپزشکی و بهداشت بر روند فعالیت این اماکن نیز نظارت داشته باشند و از عرضه مواد غیر بهداشتی و... به مردم خودداری کنند.
حجتالاسلام حاجی زاده افزود: یکی دیگر از موضوعات، عرضه و ارائه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته توسط برخی واحدهای صنفی است، برخی افراد دانسته یا ندانسته، مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته را به مردم تحویل میدهند و یا با دست کاری تاریخ روی اجناس، آنها را به مردم تحویل میدهند و همین موارد باعث میشود تا امنیت و ایمنی غذایی در جامعه از بین برود و خدای نکرده برای سلامت مردم مشکلاتی ایجاد شود.
وی ادامه داد: مشاهده این رویه در سطح جامعه و ایجاد مشکلات سلامتی و بهداشتی برای مردم، باعث ایجاد بی اعتمادی در بین آنها میشود و برای کسب اعتماد از دست رفته، تلاشها و سالهای زیادی زمان لازم است؛ پس بهتر است تا کارشناسان و بازرسان با انجام دقیق وظایف خود، نسبت به این گونه موارد دقت نظر بیشتری داشته باشند و چشم پوشی نکنند.
انتهای پیام
نظرات