به گزارش ایسنا، رشید قانعی امروز در مراسم امضای تفاهم نامه با بیان اینکه در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، دغدغه جدی برای تکمیل زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی وجود دارد، اظهار کرد: در همین راستا امروز شاهد امضای این تفاهمنامه هستیم.
وی افزود: به واسطه بحران انرژی در جهان و رویکرد دولت چین برای بازگشت به برنامه زغال سنگ محور، نیاز متانول در جهان کاهش یافته و بهترین کاری که میتوان برای بهرهگیری بهینه از چند میلیارد دلار سرمایهگذاری کشور در زمینه تولید متانول صورت داد، تکمیل زنجیره ارزش این محصول با سرمایهگذاری روی صنایع تکمیلی است.
قانعی با بیان اینکه روی این مسئله از هفت ماه پیش کارهای مطالعاتی را آغاز کرده و کارهای مشابه در سطح جهان را مورد مطالعه و بررسی قرار دادیم، تاکید کرد: حلقه ارزش متانول همیشه با واردات صنایع تکمیلی از هند و چین به کشور، مواجه بوده و سود اصلی نیز به جیب این کشورها میرفت، اما در نظر داریم با سرمایه گذاری روی تکمیل زنجیره ارزش، سود واقعی این صنعت پرارزش را به داخل کشور بیاوریم.
به گفته وی، پترول با تعامل خوبی که با مجموعه بانکی کشور دارد، در تأمین سرمایه مشکلی نداشته و با توجه به اینکه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، خود تأمین کننده خوراک این واحدها خواهد بود، در تأمین خوراک واحدهای تکمیلی نیز مشکلی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه این تفاهمنامه با هدف حل مشکلات تأمین مواد اولیه و خوراک صنایع کوچک در قالب تعاونیهای تولیدکننده در زیر گروههای محصولات پتروشیمی امضا شده است، اظهار کرد: ضرورت وجود ارتباطی نزدیک و متقابل بین مجتمعهای تولیدکننده مواد پتروشیمی به عنوان تأمینکننده خوراک صنایع با اتحادیهها و تشکلهای صنایع کوچک به ویژه تعاونیهای تولیدی، به منظور توسعه هدفمند و برنامهریزی شده شهرکهای صنایع پاییندستی پتروشیمی و نیز تقویت شرکتهای دانش بنیان و تحقیق و توسعه در تولید محصولات با پایه ارزشی بالاتر از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
به گفته او براساس این تفاهمنامه، همکاریهای آماری و مطالعاتی در زمینه نیازها و توان تولید فعلی و آتی واحدهای زیرمجموعه اتحادیه، تهیه و ارائه بانکهای اطلاعاتی واحدهای زیرمجموعه اتحادیه، تهیه گزارش توانمندیهای تحقیق و توسعه واحدهای فعلی و افزایش ظرفیت تولیدات با رویکرد محصولات دانش بنیان، ایجاد کمیته مشترک گروه و اتحادیه برای فعالیتهای دو جانبه با دستگاههای اجرایی به منظور ایجاد بستههای کاربردی برای خروج از مشکلات فعلی و آتی واحدهای تولیدی پاییندستی، هماندیشی در امکانسنجی ایجاد واحدهای تولیدی جدید با توجه به نیازهای داخلی و خارجی محصولات جدید، انجام مطالعات مشترک وضعیت محصول و بازار واحدهای صنایع پاییندستی و ... انجام میشود.
وی با بیان اینکه همچنین برنامهریزی برای همگرایی واحدهای تولیدی جدید با برنامهها و نقشه راه ایجاد پارکهای پتروشیمیایی و صنایع پاییندستی، ارائه طرحهای آتی پاییندستی تکمیل زنجیره ارزش، ایجاد بانک اطلاعاتی درخواستهای جدید سرمایهگذاری و تولیدی در پارکهای زیرمجموعه گروه، بازاریابی و برآورد بازار محصولات و تولیدات واحدهای زیرمجموعه اتحادیه و ظرفیتها و نیازهای آتی، همافزایی متقابل برای ایجاد بازار صادراتی محصولات پاییندستی و ... از جمله سایر موضوعات همکاری است که با امضای این تفاهمنامه صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات