به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ماه گذشته تنشها بین صربستان و کوزوو در پی تصمیم دولت کوزوو به نخستوزیری آلبین کورتی برای غیرمجاز اعلام کردن اسناد هویتی و پلاکهای خودروی صربی در آنجا مجددا بالا گرفت.
چند روز قبل نیز مذاکرات سیاسی میان رهبران صربستان و کوزوو که با میانجیگری اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد، به نتیجه نرسید و در پی این اتفاق الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری صربستان یک سخنرانی تلویزیونی هشدارآمیز ایراد کرد.
ووجیچ اظهار داشت: ما هیچ جایی برای رفتن نداریم. ما در تنگنا هستیم. ما مردممان را در صورتی که ناتو نخواهد چنین کاری کند، از آزار و کشتار نجات خواهیم داد.
علاوه بر آن او تاکید کرد: ضروری است نگذاریم "دار و دستههای" آلبانیاییهای کوزوو وارد شمال کوزوو، محل استقرار عمده صربهای کوزوو شوند.
ووجیچ ادامه داد: بعد از همه تهدیدات مطرح شده از سوی رهبرانی آلبانیایی، ترس حکمفرما شد. مطابق با آن این وضعیت ما بود با وجود علم به دشوار بودن چنین کاری در امروز، به مردم بگوییم، در شرایطی که دیگر فرضیه نیست، ما هیچ جایی برای رفتن نداریم ما در تنگنا هستیم و پیام کلیدی ما این است؛ مهم نیست چه اتفاقی بیفتد، دیگر تشکیل ستونهای پناهجویان اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس جمهوری صربستان متذکر شد در جریان آخرین دور مذاکرات پیشنهاد هیات اعزامی صربستان تشکیل کمیتههای بیطرف بود. وی افزود: کوزووییها انگار جا خورده و دست رد به همه چیز زدند، آنها فقط به فکر نابودی زندگی صربها در کوزوو و متوهیا هستند و تنها هدف آنها از اعمال قلدری بر مردم ما در کوزوو و متوهیا اخراج نهایی آنهاست.
به گفته ووجیچ، دولت صربستان چندین وظیفه دارد: تضمین حفظ صلح، اجتناب از محکومیت غرب، اینکه بلگراد علنا آمادگی خود را برای سازش یا انجام عملیات نظامی نشان ندهد و تضمین بقای مردم ما در کوزوو و متوهیا.
رئیسجمهوری صربستان گفت که کشورش در ۱۰ روز آینده "سخت تلاش خواهد کرد" تا یک مصالحه را رقم بزند. علاوه بر این، وی بیان داشت که دولت کوزوو خواهان "اخراج نهایی مردم صربستان از کوزوو" است؛ در حالی که چنین چیزی توسط مقامات کوزوو رد شده است.
انتهای پیام
نظرات