ناصر فغفوری شامگاه دیروز ( ۲۹ مردادماه) در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، اظهار کرد: از ۲۳۲۵ فقره جواز تاسیس و طرح توسعه با پیشبینی سرمایهگذاری حدود ۷۲۸ هزار میلیارد ریال و اشتغال برای ۸۹ هزار نفر در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور بین ۱۷ تا ۲۴ درصد جوازهای صادره منتج به صدور پروانههای بهرهبرداری شده است، افزود: در استان زنجان تقریباً این مقدار ۲۲ درصد بوده و جزو استانهایی هستیم که با حساسیتهای خاص مجوزها صادر میشود و یا استقبال برای تبدیل جواز تاسیسها پایینتر است.
فغفوری درباره وضعیت واحدهای صنعتی، ابراز کرد: تعداد پروانههای مورد بهرهبرداری موجود استان ۱۱۷۶ مورد است که این واحدها با سرمایهگذاری ۱۷۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، اشتغال ۴۷ هزار و ۱۴۶ نفر را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به پایش پروانههای بهرهبرداری واحدهای تولیدی فاقد امکانات، ادامه داد: آمارها را به روز کردهایم و در این بررسی واحدهای متروکهای که تجهیزات تولید ندارند، شمارش نشده است.
این مسئول اذعان کرد: از واحدهایی که پروانههای بهرهبرداری در سال گذشته اخذ کردهاند، ۱۸۱ واحد تولیدی - صنعتی به بهرهبرداری رسیده است که سرمایهگذاری حدود ۴۷۱۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، از طرفی این تعداد برای ۴۳۸۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رئیس سازمان صمت استان زنجان، تعداد پروانه بهرهبرداری در سه ماهه نخست امسال را حدود ۳۵ واحد صنعتی اعلام کرد و افزود: در این واحدها نصب ماشینآلات انجام گرفته است و برخی تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا پایان تیرماه، ۴۶ پروانه بهرهبرداری صادر و در طول مدت یک ماهه نیز ۱۱ واحد دیگر به این لیست اضافه شده است، ادامه داد: اعتبار واحدهای راهاندازی شده در سه ماهه نخست امسال حدود ۴۶۶ میلیارد تومان با اشتغال ۳۴۶ نفر برآورد شده است.
فغفوری با بیان اینکه صاحبان واحدهای تولیدی که به بهرهبرداری میرسد، تلاش میکنند در اواخر سال پروانه بهرهبرداری بگیرند تا یک سال کامل از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند، تصریح کرد: استان زنجان قطب صنعت سرب و روی بوده و ۹۰ درصد سرب اولیه کشور و ۷۵ درصد روی کشور در این استان تولید میشود.
رئیس سازمان صمت استان زنجان با اشاره به تولید ترانسفورماتورها که بر اساس اعلام شرکت توانیر حدود ۷۰ درصد تجهیزات سنگین صنعت برق را استان زنجان تامین میکند، تشریح کرد: در بحث منسوجات، قطب ریسندگی کشور و در سایر منسوجات نیز با تولید ۳۰ هزار تن نخ پنبه جزو استانهای پیشرو هستیم.
این مسئول با اشاره به راهاندازی مجموعه سرجینبافت در سالجاری و پروژه پرچین پردیس ابهر، یادآور شد: با وجود این دو واحد از حیث تولید نخ از استانهای پیشرو خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ حدود ۱۵۰ هزار تن شوینده در استان تولید شد، افزود: با افتتاح واحد پودری گلرنگ بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولیدات شوینده خواهیم داشت که از این حیث جزو سه استان به لحاظ تولیدات هستیم.
فغفوری با بیان اینکه ۶۰ درصد دخانیات کشور در استان زنجان تولید میشود، ادامه داد: خودکفایی در تولید فولادهای آلیاژی از دیگر پروژههایی است که در ظرف دو ماه آتی بزرگترین فولاد آلیاژی ذوب در شهرستان ابهر افتتاح میشود.
وی به طرحهای صنعتی که در ابتدای دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید، اشاره کرد و گفت: کاغذسازی صنعتی اشراق، لپان بافت، فولاد نفیس ایرانیان، آنا کیمیا منگنز، پدیده شیمی قرن، حدید تجارت باختر، صنایع چاپ و بستهبندی تندیس مینو و طرح توسعه صنعتی مینو، از جمله طرحهای به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس سازمان صمت استان زنجان با بیان اینکه مجموعه لپان بافت در حوزه تولید ذوب ریسی پلیاستر تقریباً نیاز استان را در صنعت جوراب تامین میکند، افزود: فولاد نفیس ایرانیان یا شمس فولادی که در سفر رئیسجمهور به استان رسماً توسط وزیر کار افتتاح شد، همچنین طرح توسعه آنا کیمیا منگنز را داریم که با مجموع تولید ۳۰ تن در روز علاوه بر تامین نیاز کامل کشور وارد کارتابل فنی ممنوعیت واردات پرمنگنات شده است.
فغفوری به وجود انواع معادن غنی از قبیل روی، سنگ آهن، سیلیس، فلدسپات، خاک صنعتی و سنگ تزئینی که موجب ایجاد صنایع معدنی در استان شده، اشاره داشت و تاکید کرد: برنامهریزی و جهتگیری استان در راستای سرمایهگذاری و تکمیل زنجیره تولید است. همچنین به خودکفایی کشور در تولید مفتولهای آلیاژی و سایر مقاطع فلزی و فولادی رسیدهایم.
وی در ادامه با تقسیم طرحها و پروژههای در دست اجرا به پیشرفتهای فیزیکی بالا و طرحهایی که مشمول دریافت زمین شدهاند اشاره کرد و افزود: بهرهبرداری از این پروژهها به تدریج و از هفته دولت آغاز خواهد شد و چندین پروژه تا آخر امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
این مسئول با اشاره به رفع مشکلات شرکت تولیدی سرجینبافت که اعم از کارت بازرگانی، حسابهای مسدود و ماشینآلات غیرقابل ترخیص بود، ادامه داد: از دیگر پروژههای مهم در دست اقدام، توسعه راشاکاسپین است که بزرگترین مشخصه این پروژه، این است که از خروجی تصفیهخانه حدود ۱۲ هزار مترمکعب روزانه خرید شده و تامین آب بدون اتکا به آب چاههای موجود در منطقه است.
فغفوری با اشاره به افتتاح واحد جدید کارخانه پدیده شیمی غرب که یکی از بزرگترین واحدها در حکم پالایشگاه برای استان است، عنوان کرد: پدیده شیمیجم که جزو پروژههای پانزدهگانه گروه گلرنگ است، در تولید محصول گلیسرین که در شمالغرب وجود نداشته است، وارد خواهد شد.
وی با اشاره به افتتاح خط تولید لولههای بدون درز کارخانه فولاد آسین هیدج، از ایجاد خط مالت در مجمتع صنایع غذایی کیلوس نیز خبر داد و افزود: کارخانه ذوبآهن فرآیندکاران بیلت فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی را تولید خواهد کرد که درصد زیادی از نیازهای کشور تامین خواهد شد.
این مسئول در ادامه با اشاره به سرعت خوب تکمیل پروژه لاستیک ایران که نیاز کامل کشور را به استیلکورد مرتفع میکند، بیان کرد: در هفته دولت جواز تولید خودروهای برقی و الکترونیکی را در مجموعه ایرانترانسفو صادر خواهیم کرد.
رئیس سازمان صمت استان زنجان با اشاره به اینکه پیگیریهای زمین شرکت صنایع بهروز و البرز پاک ایرانیان انجام شده است، ادامه داد: تا دو سال آینده کارگران ما مشکل حداقل حقوق کار را نخواهند داشت، از طرفی با افتتاح دانشگاه علمیکاربردی گلرنگ در زنجان، کارگرانی که دیپلم یا زیر دپیلم هستند در این مرکز آموزش تخصصی خواهند دید.
فغفوری با اشاره به اینکه نیروی کارگر آموزشدیده، متخصص و اهل فن کم است، از آینده صنعت استان ابراز امیدواری کرد و گفت: بانکها در استعلام فاکتورهای بانکی در زمان تسهیلات در سامانه تجارت عملکرد خوبی ندارند. یعنی تسهیلات که داده میشود، بدون استعلام از سامانه جامع تجارت ارجاع داده میشود که بانکها موظف به انجام این کار برای اصالت فاکتورها در این سامانه هستند.
انتهای پیام
نظرات