• یکشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401053021372
  • خبرنگار : 71402

گوترش: تحریم روسیه روی صادرات موادغذایی تاثیر مخرب گذاشته است

گوترش: تحریم روسیه روی صادرات موادغذایی تاثیر مخرب گذاشته است

دبیرکل سازمان ملل در جریان کنفرانس خبری با وزیر دفاع ترکیه گفت، تضمین صادرات بدون مانع محصولات کشاورزی از اوکراین و روسیه برای بازارهای جهانی بسیار مهم است. به گفته او، تحریم کشورها علیه روسیه روی صادرات "تاثیر مخرب" داشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل شنبه در "مرکز هماهنگی مشترک" که در استانبول قرار داد و بر صادرات‌ها نظارت می‌کند، گفت: خروج هر چه بیشتر موادغذایی و کود از اوکراین و روسیه برای آرامش بیشتر بازارهای کالا و کاهش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان بسیار مهم است.

علاوه بر این، گوترش گفت که سازمان ملل متحد با ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای غلبه بر "تعدادی مانع" بر سر راه رسیدن موادغذایی و کودهای شیمیایی روسیه "که مشمول تحریم‌ها نیستند" به بازارهای جهانی، کار می‌کند. او افزود که باید در این رابطه به مسائل حمل و نقل و بیمه و امور مالی آنها غلبه کرد.

دبیرکل سازمان ملل در جریان صحبت‌هایش در کنار «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه گفت: مهم است که همه دولت‌ها و بخش خصوصی برای آوردن آنها [روسیه] به بازار همکاری کنند.

گوترش گفت، براساس توافقی که ماه گذشته با میانجیگری سازمان ملل در ترکیه برای ازسرگیری صادرات غلات اوکراین به دست آمد که پس از حمله روسیه در فوریه قطع شده بود، بیش از ۶۵۰ هزار تن غلات و موادغذایی دیگر صادر شد.

او گفت کشورهایی که روسیه را به دلیل حمله به اوکراین تحریم کردند، به صراحت اعلام کرده‌اند که این اقدامات محدودیتی در مورد موادغذایی و کودهای شیمیایی اعمال نمی‌شود، اما این مقام افزود که با این وجود چنین اقداماتی "تاثیر مخرب و بازدارنده" بر صادرات داشته است.

روسیه و اوکراین قبل از آغاز جنگ در ۲۴ فوریه، حدود یک‌سوم صادرات جهانی گندم را به خود اختصاص داده بودند. روسیه همچنین صادرکننده عمده کود به شمار می‌رود.

از سوی دیگر دبیرکل سازمان ملل شنبه از ترکیه بابت "نقش محوری" در امضای قرارداد اخیر صادرات غلات که رسماً به عنوان "ابتکارعمل غلات دریای سیاه" شناخته می‌شود، تشکر کرد.

او با اشاره به اینکه همه اعضای هیئت‌های نمایندگی در این مرکز شامل اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل با فداکاری و به صورت حرفه‌ای کار کرده‌اند، گفت: آنها مظهر آنچه ما می‌توانیم با اراده سیاسی، تخصص عملیاتی عالی و تلاش جمعی به دست آوریم، هستند. ما در ابتدای راه یک روند بسیار طولانی‌تر هستیم، اما شما قبلا پتانسیل این توافق حیاتی را برای جهان نشان داده‌اید.

در همین حال وزیر دفاع ترکیه هم با اشاره به اینکه بیش از ۶۵۶ تن غلات و محصولات کشاورزی اوکراین از اول اوت بنادر این کشور را ترک کرده‌اند، گفت: این آمار و ارقام به تدریج افزایش خواهد یافت. در حال حاضر در این مرکز ۱۴ نماینده از ترکیه، ۲۲ نماینده از روسیه، ۱۲ نماینده از اوکراین و ۲۳ نماینده از سازمان ملل که زیر نظر سازمان ملل و به میزبانی ترکیه فعالیت می‌کند، مشغول به کار هستند و هیچ عنصر نظامی‌ای در آن وجود ندارد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه همچنین در بازرسی‌ها از بندر زی‌پورت در استانبول و مرکز هماهنگی مشترک نظارت بر صادرات غلات اوکراین شرکت کرد. این کشتی پس از بازدید عازم بندر چورنومورسک در اوکراین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha