فیروز شکوری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نهایی شدن مشخصات و ویژگیهای پایانههای فروشگاهی، اظهار کرد: بخشنامهای از سوی سازمان امور مالیاتی کشور با عنوان «سند ویژگیها و مشخصات فنی پایانههای فروشگاهی حافظه مالیاتی و اسناد پیوست» برای استفاده مودیان و شرکتهای معتمد ارائهکننده خدمات مالیاتی صادر و ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه ساماندهی دستگاههای POS در راستای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در دست اقدام است، افزود: از مزایای اجرای این قانون شفافیت اقتصادی، اجرای عدالت مالیاتی، کاهش اعتراضات مالیاتی، تسریع در فرآیند رسیدگی، مبارزه با فرار مالیاتی، شناسایی مودیان جدید و نهایتاً تحقق درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده بدون فشار بر مودیان است.
شکوری با اشاره به اجرایی شدن قانون پایانههای فروشگاهی و لزوم تخصیص شماره اقتصادی به مودیان، ادامه داد: برای همه مودیانی که ثبت نام خود را در نظام مالیاتی تکمیل کرده باشند، شماره اقتصادی منحصر به فرد از سوی سازمان امورمالیاتی تخصیص داده خواهد شد و در مورد اشخاص حقیقی به ازای هر پرونده شماره اقتصادی مجزا به مودی اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه صاحبان مشاغل بر مبنای مجوز صادره از مراجع ذیصلاح، بیش از یک محل فعالیت (برای همان مجوز) داشته باشند، اضافه کرد: برای همه این محلها فقط یک ثبتنام صورت گرفته و یک شماره اقتصادی تخصیص خواهد یافت، همچنین در مورد کارگاهها و واحدهای تولیدی که بر اساس نوع فعالیت در یک یا چند محل دفتر یا فروشگاه دارند، یک شماره اقتصادی تخصیص یافته و در همه محلها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان درباره نحوه دسترسی مودیان به شماره اقتصادی صادره برای آنها، بیان کرد: پس از تکمیل ثبتنام مودی، شماره اقتصادی توسط سیستم صادر و بلافاصله از طریق پیامک به مودی اطلاعرسانی میشود. همچنین شمارههای اقتصادی تخصیص یافته به مودیان از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان به نشانی my.tax.gov.ir در دسترس است.
شکوری تاکید کرد: در این درگاه فهرستی از شمارههای اقتصادی صادره مربوط به مودی مالیاتی برای همه پروندههای مالیاتی به تفکیک شماره اقتصادی فعال و غیرفعال دراختیار مودی قرار میگیرد، به علاوه اینکه در صورت درخواست مودی، امکان دریافت شماره اقتصادی مرتبط با پرونده وی از طریق ارسال پیامک به شماره تلفن همراه اعتبارسنجی شده ایشان نیز وجود دارد.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان ابراز کرد: مودیان مکلفاند بر روی صورتحسابهای فروش کالا و عرضه خدمات چه به صورت الکترونیکی و چه به صورت فیزیکی و نیز قراردادها و سایر اسناد مشابهی که از اول مهرماه امسال و پس از آن صادر میکنند، شماره اقتصادی جدید خود و خریدار یا طرف معامله را درج کنند، در غیر این صورت مشمول جرائم قانونی خواهند شد.
شکوری با اشاره به جرائم مرتبط با شماره اقتصادی مودیان اذعان کرد: مودیان مالیاتی در صورت صادر نشدن صورتحساب فروش کالا یا ارائه خدمات و یا درج نکردن شماره اقتصادی خود یا طرف معامله در صورتحساب، یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای سایر معاملات و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود مشمول جریمه ۲ درصدی مبلغ مورد معامله خواهند شد.
وی با بیان اینکه مودیان مجاز به استفاده از شماره اقتصادی ابطال شده در صورت حسابهای خود نیستند، تصریح کرد: در صورت فوت اشخاص حقیقی و یا اعلام مودی مبنی بر خاتمه فعالیت اقتصادی و انحلال اشخاص حقوقی ثبت شده پس از اتمام عملیات تصفیه و اعلام ختم تصفیه و در مورد سایر اشخاص حقوقی پس از لغو مجوز فعالیت، شماره اقتصادی ابطال شده و استفاده از آن در حکم عدم درج شماره اقتصادی است.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطرنشان کرد: استفاده از شماره اقتصادی پروندهای که مودی آن را غیرفعال کرده و یا استفاده از شماره اقتصادی یک پرونده در صورتحسابهای مرتبط با پروندههای دیگر همان مودی، در مورد مودیانی که دارای چندین شماره اقتصادی فعال هستند، مجاز نیست.
انتهای پیام
نظرات