• پنجشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401052014535
  • خبرنگار : 90057

گاردین: عربستان برای استقبال از شی جینپینگ آماده می‌شود/ پکن: بی‌اطلاعیم

گاردین: عربستان برای استقبال از شی جینپینگ آماده می‌شود/ پکن: بی‌اطلاعیم

در حالیکه روزنامه گاردین از سفر رئیس‌جمهور چین به عربستان سعودی طی روزهای آتی خبر داد، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است اطلاعی از این برنامه ندارد.

به گزارش ایسنا، گاردین امروز (پنجشنبه) گزارش داد که برنامه‌هایی در عربستان سعودی برای برگزاری مراسم استقبال از شی جین‌پینگ در حال انجام است، بدون اینکه بگوید این اطلاعات را از کجا دریافت کرده است. شی از ۲۰ ژانویه تاکنون هیچ سفر رسمی به کشور خارجی نداشته است.

گاردین نوشته است: انتظار می‌رود که شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین مورد استقبال بی‌سابقه‌ای قرار گیرد که هدف از آن تحکیم روابط بین پکن و ریاض و تقویت تصویر چین به‌عنوان متحد عربستان سعودی است، زیرا روابط با واشنگتن همچنان رو به زوال است.

چین و عربستان سعودی در طول دو دهه نزدیک‌تر شده‌اند، اما با افزایش قدرت محمد بن سلمان در پادشاهی از سال ۲۰۱۶ به بعد، روابط عمیق‌تر شده است. ریاض از رفتار چین با اقلیت مسلمان اویغور و قانون امنیت ملی هنگ کنگ دفاع کرده که در مورد مسائل کلیدی حقوق بشر با ایالات متحده در تضاد قرار گرفته است.

روابط تجاری بین دو کشور همزمان با دور شدن واشنگتن از خاورمیانه تقویت شده است. چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی، بزرگترین خریدار نفت عربستان است.

چین از نظر ژئوپلیتیکی در منطقه بسیار مهم است. این کشور به پایگاه های نظامی در آفریقا و جاهای دیگر چشم دوخته است. در گذشته منافع آن صرفاً مرکانتیلیستی بود و کاملاً بر تجارت متمرکز بود. اکنون آنها به طور فزاینده ای به مسائل از طریق یک لنز استراتژیک نگاه می کنند. آنها به ویژه به تضمین جریان آزاد نفت علاقه مند هستند.

شی اولین بار در ماه مارس به ریاض دعوت شد. سفر او احتمالاً مهم‌ترین دیدار برای پادشاهی از زمان ورود ترامپ در ماه مه ۲۰۱۷، ماه‌ها پس از تحلیف او خواهد بود، جایی که از او با شمشیرهای نقره‌ای، گوی درخشان، هدایای گران قیمت استقبال شد.

چین درباره حمله عربستان سعودی به یمن، بایکوت قطر یا قتل جمال خاشقجی مخالف این کشور که منجر به محکومیت شدید آمریکا و اروپا شد، اظهار نظر علنی نکرد. چین به طور فزاینده‌ای در حال قدم گذاشتن به خلاء منطقه‌ای ناشی از کاهش علاقه و پیش بینی قدرت ایالات متحده است.

سفر ماه ژوئن بایدن تاثیرات چندانی به همراه داشت و نتوانست شاهزاده محمد را متقاعد کند تا عرضه نفت را افزایش دهد – اقدامی که می‌توانست به کاهش قیمت‌های سوخت در ایالات متحده در آستانه انتخابات میان دوره‌ای کمک کند.

در آماده سازی برای این سفر که انتظار می رود در ریاض، جده و کلان شهر برنامه ریزی شده، نئوم در سواحل غربی عربستان انجام شود، برنامه هایی برای نصب هزاران بنر چینی و پذیرایی از صدها تن از مقامات بلندپایه در دست اجرا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۲ ۱۶:۴۷

لعنت به چین کمونیست لعنت به بن سلمان تروریست