به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گروه افراطی مستقر در پاکستان از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یک سازمان "تروریستی" معرفی شده است.
«عبدالرئوف اظهر» که معاون گروه "جیش محمد" است، از دسامبر ۲۰۱۰ به دلیل فعالیت برای یا از طرف این گروه تحت تحریمهای ایالات متحده قرار دارد. هند میگوید که عبدالرئوف اظهر در برنامهریزی و اجرای حملات "تروریستی" متعددی از جمله ربودن هواپیمای خطوط هوایی هند در سال ۱۹۹۹، حمله سال ۲۰۰۱ به پارلمان هند و حمله سال ۲۰۱۶ به پایگاه نیروی هوایی هند در پاتانکوت دست داشته است.
در ماه ژوئن، چین جلوی اضافه شدن نام «عبدالرحمن مکی» معاون یکی دیگر از گروههای پاکستانی ممنوع شده توسط سازمان ملل تحت عنوان "لشکر طیبه" را به فهرست سیاه سازمان ملل گرفت. مکی از نوامبر ۲۰۱۰ تحت تحریمهای ایالات متحده بوده و هند میگوید که او در جمعآوری کمکهای مالی، استخدام و رادیکال کردن جوانان برای توسل به خشونت و برنامهریزی برای حملات، از جمله در بمبئی در سال ۲۰۰۸، مشارکت داشته است.
به گفته آژانس مبارزه با تروریسم پاکستان، دولت اسلامآباد بیش از ۶۵ گروه شبهنظامی از جمله "جیش محمد" و "لشکر طیبه" را "غیرقانونی" اعلام کرده است.
یک سخنگوی هیات چین در سازمان ملل که اجازه نداشت علنا صحبت کند، گفت: ما جلوی این اتفاق را گرفتیم چون به زمان بیشتری برای بررسی پرونده نیاز داریم.
او گفت که کمیته نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل اجازه میدهد افرادی را که برای تحریم پیشنهاد میشوند، در این وضعیت بدون تعیین تکلیف بمانند و موارد مشابه زیادی وجود دارد.
سخنگوی نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل هم که مجاز به صحبت علنی نبود، گفت: ایالات متحده به نیاز کشورهای دیگر برای راستیآزمایی احترام میگذارد که افرادی که برای تحریم پیشنهاد میشوند در چارچوب موارد مدنظر آنها باشند تا در لیست سیاه تحریمهای سازمان ملل قرار بگیرند. ما قویاً به اهمیت کار این کمیته اعتقاد داریم که کارش جلوگیری و متوقف کردن داعش، القاعده و وابستگان آنها به دلیل فعالیتهای غیرقانونی و پاسخگو دانستن آنهاست.
انتهای پیام
نظرات