هادی شاهوردی، امروز پنج شنبه ۲۰ مرداد در دیدار با نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایجاد کارگاههای تجمیعی و بزرگ صنایع دستی با سرمایهگذاری و پشتیبانی بخش خصوصی باعث خواهد شد هنرمندان و صنعتگران استان درخصوص عرضه و فروش محصولات تولیدی خود دچار ضرر و زیان نشوند و از تلاطم بازار تاثیر نگیرند.
به گزارش ایسنا، وی گفت: برای ساماندهی بهتر رشتههای صنایع دستی در شهرستانهای استان طبق برنامهریزی صورت گرفته در هر یک از ۱۱ شهرستان تعداد سه رشته شاخص مشخص شده و برنامهریزی برای حمایت و پشتیبانی از صنایع دستی و هنرمندان شاغل بر مبنای این رشتههای شاخص انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: ابتدای حضور در این مسئولیت، دفتر فنی و دایره تسهیلات ویژه طرحهای گردشگری و صنایع دستی در اداره کل فعال شد و پس از استقرار این دو واحد همه امور مربوط به قراردادها، صدور مجوزها و نظارت بر روند اعطای تسهیلات از این طریق انجام میشود که از موازیکاری در مجموعه جلوگیری شده و ارباب رجوع معطل نخواهد ماند.
وی گفت: استان خراسان جنوبی در پرداخت تسهیلات حوزه صنایع دستی رتبه چهارم کشوری را کسب کرده و در این بخش تاکنون ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به حوزه صنایع دستی داده شده است.
شاهوردی به بافتهای تاریخی شهری استان نیز اشاره کرد و گفت: وسعت و یکپارچگی، حفظ اصالت تاریخی، مصرف مصالح بومی، هماهنگی کامل بافت با اقلیم سخت کویری از شاخصهای اصلی بافتهای تاریخی شهری خراسان جنوبی بخصوص در شهرهای خوسف، بیرجند و بشرویه است که حتی قابلیت جهانی شدن را دارد.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی ظرفیتهای خوبی در زمینه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد و باید در حوزه گردشگری به دنبال افزایش ظرفیتها و نکات کلیدی و حساس برای درآمدزایی، اشتغال و رونق اقتصاد جوامع محلی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی تاکید کرد: باید زیرساختهای لازم در استان از جمله در حوزههای گردشگری زیارتی و درمانی بیش از پیش فراهم شود.
وی ضمن گلایه از برخی فرمانداران استان که در اختصاص اعتبار به حوزههای سهگانه همراهی مناسبی نداشتهاند از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این خصوص درخواست مساعدت کرد.
مهمترین چالشهای سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
حسین خسروی اسفزار، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: کوشش ما برای جذب سرمایهگذاران در حوزه گردشگری است و باید در این زمینه همه دستگاهها تلاش کنند تا موانع پیشروی سرمایهگذاران رفع شود.
وی، مهمترین چالش سرمایهگذاری در این استان را حمل نقل دانست و اظهار داشت: تا زمانی که حمل و نقل ریلی و هوایی در خراسان جنوبی ساماندهی نشود سرمایهگذار راغب برای سرمایهگذاری در استان نخواهد بود.
وی گفت: ایجاد بازارچه دائمی و فصلی، برگزاری نمایشگاه، کلاسهای آموزش صنایع دستی بهصورت رایگان باید برای حمایت و رونق صنایع دستی در استان بیشتر از قبل انجام شود و این حمایتها میتواند زمینهساز رونق هرچه بیشتر تولیدات فعالان در این بخش شود و فرصتهای اشتغال جدیدی را در این حوزه در سطح استان ایجاد کند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی افزود: آثار تاریخی و فاخر در شهرستانهای استان، میراث ارزشمندی است که متعلق به همه مردم ایران بوده و برای حفظ و مرمت آن بهعنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیر اعتبار ویژه هستیم.
وی بیان کرد: در اولین فرصت به همراه استاندار و مجمع نمایندگان استان با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دیدار و مسائل مهم استان در حوزههای سهگانه را در سطح ملی پیگیری خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات