به گزارش ایسنا در متن نامه سیدجوادساداتینژاد به این وزاتخانهها آمده است:
به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاروزی مصوب پنجم آبان ماه یک هزار و سیصد و نود و نه به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹/۹/۱۲ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، در راستای اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها و حمایت از تولید کنندگان دام در مقابله با شرایط خشکسالی در سال ۱۴۰۱ در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۳/۲۴ تصویب کرد:
۱- صادرات دام زنده پرواری غیر مولد (قابل عرضه در بازار) بدون عوارض مترتب از سوی دولت، مجاز است.
تبصره (۱): سقف تعداد دام زنده پرواری برای صادرات و تعداد قابل عرضه در هر مرحله توسط معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تعیین خواهد شد.
تبصره (۲): صادرات گوشت قرمز در محدوده معادل وزنی تعداد دام زنده صادراتی مصوب بلامانع است.
۲- فرآیند اجرای صادرات به عهده معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی خواهد بود.
تبصره:تشکلها و اتحادیهها در امر صادرات دام زنده پرواری و یا گوشت قرمز در اولویت خواهند بود.
۳- وزارت جهاد کشاورزی مکلف است در راستای کاهش حاشیه بازار، نسبت به پیگیری لازم جهت تحویل غرفه در میادین میوه و تره بازار تهران و سایر مراکز عرضه مستقیم در استان ها اقدام کند؛ به نحوی که اتحادیه ها و تشکل ها امکان عرضه مستقیم گوشت قرمز را داشته باشند.
تبصره (۱): شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور موظف است مراکز عرضه مستقیم گوشت قرمز خود را در چارچوب ضوابط جاری در اختیار اتحادیه ها قرار دهد.
تبصره (۲): شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور موظف است در راستای حمایت از تولید، مراکز عرضه مستقیم گوشت قرمز متعلق به آن شرکت را به مدت دو ماه بدون دریافت اجاره بهاء در اختیار اتحادیه ها قرار دهد.
۴- صادر کنندگان موظفند به منظور مدیریت بازار داخلی گوشت قرمز، در صورت درخواست شرکت پشتیبانی امور دام کشور به میزان (۵۰) درصد مقدار صادرات هر مرحله را بر اساس معادل قیمت صادراتی جهت تامین ذخایر راهبردی و یا پشتیبان بازار، به شرکت یاد شده تحویل و به فروش رسانند.
تبصره: صادر کنندگان موظفند پس از درخواست شرکت پشتیبانی امور دام کشور، بسته به درجه فوریت از ۳ تا ۷ روز نسبت به تحویل میزان دام مورد درخواست شرکت مذکور اقدام نمایند.
۵- تولید کنندگان دام سبک و سنگین (اتحادیه ها و تشکل های مربوطه) مکلفند با محوریت معاونت امور تولیدات دامی هر سه ماه یکبار و یک ماه قبل از عرضه به بازار، میزان دام مازاد را مشخص و در طی زمان از طریق سامانهای که بدین منظور طراحی میشود اعلام و نتایج این پایش را به دبیرخانه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ارسال نمایند.
۶- منابع مالی مورد نیاز این مصوبه از محل منابع ذخایر راهبردی و تسهیلات بانکی در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام کشور تامین می گردد.
۷- سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است نسبت به ضمانت بازپرداخت اعتبارات مورد نیاز، تامین ضرر و زیان احتمالی خیرد و پرداخت هزینه های تیمی اجرای این مصوبه پس از انجام حسابرسی قانونی اقدام نماید.
انتهای پیام
نظرات