احمد مهدوی با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز، با اشاره به آخرین وضعیت رنگبندی البرز اظهار کرد: متاسفانه عادیانگاری و سهلانگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم باعث شده طی هفتههای اخیر آمار مبتلایان و بستریهای کرونایی در اغلب شهرهای کشور افزایش پیدا و رنگ بندی بسیاری از استانها تغییر کند.
وی ادامه داد: طی دو روز قبل رنگ اغلب شهرستانهای البرز هم تغییر کرده و کرج، طالقان و اشتهارد به نارنجی و فردیس، نظرآباد هم به زرد تغییر رنگ دادهاند.
۹۸ درصد البرزیها حداقل یک دُز واکسن زدهاند
وی با اشاره به آمار واکسیناسیون در البرز توضیح داد: تا کنون بیش از ۹۸ درصد واجدین شرایط دُز اول، ۸۹ درصد دُز دوم و حدود ۴۵ درصد هم دُز سوم واکسن را دریافت کردهاند.
وی تاکید کرد: متاسفانه استقبال مردم از دُز سوم در مقایسه با دُزهای قبلی کمتر است و همین باعث شده طی هفتههای گذشته شاهد خیزش مجدد این ویروس در کشور باشیم.
مهدوی ادامه داد: هر چند میزان تزریق دُز سوم واکسن کرونا در البرز حدود ۱.۵ درصد از میانگین کشوری (۴۳.۵) بیشتر است ولی این آمار اصلا رضایت بخش نیست و واجدین شرایط نباید اهمیت تزریق واکسن در پیشگیری از ابتلا به کرونا را نادیده بگیرند.
این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت امکانات و تجهیزات اورژانس البرز گفت: در حال حاضر ۱۰۰ پایگاه اورژانس در مناطق مختلف استان فعال است که باید گفت پاسخگوی نیاز جمعیت نیست.
سرپرست مرکز اورژانس البرز گفت: برای اینکه از لحاظ تعداد پایگاهها به استانداردهای کشوری نزدیک شویم باید حدود ۲۰ پایگاه جدید به استان اضافه شود.
وی در پاسخ به وضعیت تجهیزات این پایگاهها توضیح داد: در حل حاضر حدود ۸۰ آمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک دستگاه بالگرد و۱۲ موتورآمبولانس در البرز فعال است.
عمر مفید هر آمبولانس ۵ سال است
مهدوی ابراز کرد: با رایزنی با سازمان اورزانس کشور بنا شده به زودی سه دستگاه موتورآمبولانس جدید به البرز اضافه شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از تجهیزات اورژانس البرز فرسوده شده، افزود: عمر مفید هر آمبولانس پنج سال است ولی در البرز برخی از آمبولانسها بیش از ۱۵ سال عمر دارند.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش تورم و اعمال تحریمها نوسازی تجهیزات و خودروهای اورژانس که عمدتا وارداتی هستند کار سادهای نیست.
سرپرست مرکز اورژانس البرز در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد از تماسهایی که با ۱۱۵ گرفته میشود از سوی مزاحمین است، افزود: هر چند طی سالهای گذشته با فرهنگسازی تعداد مزاحمتها به میزان قابل توجهی کاهش داشته ولی باید به سمتی حرکت کنیم که حتی یک نفر هم بی هدف با اورژانس که خدماتش مستقیما با جان مردم سروکار دارد تماس نگیرد.
مهدوی ابراز کرد: به زودی اورژانس البرز به سامانهای مجهز میشود که محل دقیق تماس گیرنده را تعیین میکند. این کار بیشتر به نفع بیماران است، امکان شناسایی سریعتر مزاحمین تلفنی و برخورد قانونی با آنها هم میشود.
وی اضافه کرد: هر تلفنی که برای سرگرمی و تفریح و یا شوخی با اورژانس انجام میگیرد، منجر میشود تا یک تماس برای امداد به بیمار واقعی به تعویق بیفتد و در نهایت حتی به تشدید وضعیت بیمار منتهی شود.
نصب دوربین ثبت تخلف پشت آمبولانس به کجا رسید؟
این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود از خودروهای تعقیب کننده آمبولانس به عنوان یکی دیگر از مشکلات اورژانس نام برد و گفت: این اقدام احتمال وقوع حوادث و تصادفات رانندگی را بالا میبرد و به نوعی تخلف محسوب میشود.
وی تاکید کرد: بنا بود برای جلوگیری از این اتفاق آمبولانسها به دوربین مجهز شوند تا اطلاعات خودروهایی که پشت آنها حرکت میکنند را ثبت نماید تا پلیس برای آنها جریمه صادر کند ولی این طرح هنوز اجرایی نشده است.
وی ابراز کرد: نیمی از ماموریتهای اورژانس برای دسترسی سریع به بیمار است به همین دلیل از رانندگان درخواست میشود اگر آمبولانسی در خیابان می بینند حتی اگر آژیر نکشد هم مسیر را برایش باز کنند تا بتواند به سرعت به محل مورد نظر برسد.
انتهای پیام
نظرات