• سه‌شنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401051108607
  • خبرنگار : 50534

رئیس اتاق اصناف استان زنجان خبر داد

فعالیت ۳ میلیون واحد صنفی در استان زنجان

فعالیت ۳ میلیون واحد صنفی در استان زنجان

ایسنا/زنجان رئیس اتاق اصناف استان زنجان گفت: ۳ میلیون واحد صنفی با ۹ میلیون اشتغال و سهم ۲۰ درصدی در بخش تولید بدون  خسارت به محیط‌زیست در کشور مشغول به کار هستند.

محمود موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نقش اصناف در فعالیت‌های عام‌المنفعه و فرهنگی و اجتماعی، اظهار کرد: فعالیت‌های اصناف از بطن جامعه در تعامل متقابل با نیاز  و تقاضای مردم بوده و نقش موثری در معیشت، تقویت و یا تضعیف اعتماد اجتماعی آحاد جامعه داشته است‌.

موسوی با بیان اینکه عملکرد اصناف تاثیرگذار بر نگرش، باور و قضاوت مردم بر حاکمیت و دولت خواهد بود، افزود: حالا که وارد جنگ تمام‌عیار اقتصادی شده‌ایم باید حواس‌مان به مشاغل خرد و کوچک که بیشترین آسیب را دیده است، باشد.

وی با بیان اینکه حوزه اصناف از حمایت دولت مغفول مانده است، ادامه داد: ۴۰ هزار واحد صنفی آن مربوط به استان زنجان بوده و از این تعداد ۲۳ هزار واحد صنفی در مرکز مستقر است.

موسوی با بیان اینکه ظرفیت آموزش در حوزه اصناف مورد غفلت قرار گرفته است، از مسئولان و برنامه‌ریزان خواست تا در تربیت نیروهای کار روی اصناف حساب باز کنند و اضافه کرد: همه ساله برای امر آموزش هزینه‌های آنچنانی پرداخت می‌شود. دانشجویان این مملکت علی‌رغم مدت زمان صرف شده برای آموزش در مراکز دانشگاهی و فنی حرفه‌ای، سال‌ها به دنبال شغلی حتی غیرمرتبط با رشته خود می‌گردند، در حالی که یک واحد صنفی ظرفیت آموزش و اشتغال‌آفرینی کارآموزان را دارد.

وی با بیان اینکه اگر آموزش در اصناف ارائه شود، سریع‌تر به بار خواهد نشست، ابراز کرد: متاسفانه هیچ ارزش و بهایی به آموزش در اصناف داده نمی‌شود، این در حالی است که وقتی یک کارآموز وارد یک واحد صنفی شده، از روز اول برایش بیمه و حقوق واریز شده و مشمول قانون کار خواهد بود؛ این افراد توانایی یک واحد مجزا و کارآفرینی در سال‌های آینده را خواهند داشت ولی در مقابل اکثر افرادی که در یک کارخانه معتبر مشغول هستند، بعد از سپری شدن ۳۰ سال امکان ایجاد اشتغال ندارند.

رئیس اتاق اصناف استان زنجان با اشاره به اینکه اصناف برای مطالبه و خواسته‌های بر حق‌شان با تجمع آب بر آسیاب دشمن نریختند، بیان کرد: اصناف در برابر مشکلات و معضلات دندان بر جگر گذاشتند و در سال گذشته که مصادف با ایام سخت اقتصادی و کرونا بود، حدود ۲۰۰۰ پروانه کسب با احتساب هر پروانه ۳ نفر اشتغال‌زایی که در نهایت ۶۰۰۰ نفر را پوشش می‌دهد، صادر شد.

وی با بیان اینکه مجوزهای موازی، برخورد متفاوت و نبود حمایت موجب آزرده‌خاطری اصناف شده است، عنوان کرد: تفاوت و تبغیض صدور مجوز از اصناف و سایر ارگان‌ها به وضوح دیده می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ برخی از مشاغل تحت حمایت دولت درآمدند و تقریباً ۳۷ دسته شغلی از حمایت  بیمه‌ای برخوردار هستند، تصریح کرد: برخی مشاغل گذشته منسوخ شده و ما خواهان این هستیم که مشاغل جدید تحت پوشش حمایت و بیمه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جوانان طالب شغل‌های پشت میزی هستند و لباس کار پوشیدن در نگاه بعضی افراد در جامعه عار و ننگ است، تشریح کرد: در کشور برای حفظ بقای جانوران که البته لازم است بودجه تخصیص داده می‌شود اما برای بقای برخی از مشاغل و حمایت از اصناف جدید کاری نمی‌کنند؛ از این رو باید تعریف کار در جامعه عوض شود.

موسوی با تاکید بر اهمیت آموزش برخی اصناف که سینه به سینه بدون کتاب واحد رواج داشته است، خاطرنشان کرد: روز به روز حلقه واسط بین تولید تا مصرف و بازار باریک‌تر شده و ما نگرانیم به خاطر حمایت نکردن دولت از اصناف این حلقه پاره شود، از طرفی طبق تبصره ۱۱ ماده ۷۲ قانون جرایمی که از پرونده‌هایی که به تعزیرات ارائه می‌شد یک‌سوم آن باید به اصناف برمی‌گشت، این در حالی است که هفت سال دریافتی از این مسئله نداشتیم و انتظار داریم با توجه به پویا و زنده نگه‌داری بازرسی‌ها، هزینه‌های حداقلی آن را پرداخت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha