رضا ثقتی در آیین رونمایی از سه عنوان کتاب استاد «جلیل واقع طلب» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، از چنین مراسمی به عنوان رویداد بزرگ و فاخر فرهنگی یاد کرد و گفت: استاد واقع طلب یکی از ریشه های اصیل و تنومند شعر و زبان و ادبیات استان گیلان است.
وی سه کتاب مذکور را از جمله آثار وزین فرهنگی و ادبی دانست و اظهار کرد: جاری و ساری بودن مجالس و محافل حسینی در طول این سال ها مرهون و مدیون ادبیات آیینی است و ادبیات آیینی نیز مرهون و مدیون چهره های برجسته و فاخر همچون استاد واقع طلب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه فرهنگ و ادبیات آیینی به رویدادها و مجالس حسینی غنا بخشیده است، عنوان کرد: مجالس عزاداری سید و سالار شهیدان با همین ادبیات آیین شکل گرفته و دوام داشته و اثرگذار بوده است.
ثقتی یکی از دلایل استمرار مکتب عاشورا در طول ۱۴۰۰ سال گذشته را انتقال آن از طریق مجالس حسینی دانست و تصریح کرد: ادبیات آیینی یکی از مولفه های مهم استمرار و اثربخشی و شورآفرینی و جهت دهی این مجالس است.
وی استاد جلیل واقع طلب را سرمایه فرهنگی و ادبی دانست و خاطرنشان کرد: بر ماست در برابر شاعران آیینی که با خلق آثار ارزشمند و مانا به ادبیات فارسی به ویژه در تاریخ معاصر غنا و وزن بخشیدن سر تعطیم فرود آوریم و مقام آنان را ارج نهیم.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، با اشاره به شناخت مقام معظم رهبری نسبت به استاد واقع طلب، گفت: برگزاری سلسله مراسم نکوداشت و پاسداشت مفاخر و چهره های فرهنگی و ادبی و هنری و مذهبی استان در دستور کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده که در این راستا از مقام استاد واقع طلب قدردانی خواهیم کرد.
وی شعر آیینی را سراسر اعجاز دانست که بر اندیشه شاعر الهام شده و بیان کرد: شاعران آیینی در خدمت ترویج مکتب عاشورا هستند و لذا اثرشان منحصر به فرد است.
به گزارش ایسنا، در این آیین از کتاب های «باران تشنگی»، «مردی که درخت شد» و «رقص شعله ها» رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات