• دوشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401051007466
  • خبرنگار : 71402

/به‌روز رسانی شد/

اولین کشتی حامل غلات اوکراین بندر اودسا را ترک کرد/ کرملین و سازمان ملل استقبال کردند

اولین کشتی حامل غلات اوکراین بندر اودسا را ترک کرد/ کرملین و سازمان ملل استقبال کردند

در راستای توافق‌های امضا شده میان روسیه و اوکراین، سخنگوی رئیس‌جمهوری ترکیه گفت که صادرات غلات از اوکراین احتمالا از امروز (دوشنبه) آغاز می‌شود. در همین راستا خبرگزاری آناتولی اعلام کرد اولین کشتی حامل غلات اوکراین از بندر اودسا به سمت لبنان حرکت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، پیش از این ابراهیم کالین، سخنگوی رئیس‌جمهوری ترکیه گفت: اولین کشتی با محموله غلات احتمالا صبح امروز (اول اوت) بندر اوکراین را ترک کرد. عملیات بارگیری کشتی‌ها تکمیل شده است.  

سخنگوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه افزود: یکی دو مساله باقی مانده است و اگر آنها حل و فصل شوند، این احتمال وجود دارد که صبح امروز کشتی‌ها راهی شوند.

در همین راستا خبرگزاری آناتولی تایید کرد که اولین کشتی حامل غلات، بندر اودسا را ترک کرده و با پرچم سیرالئون به سوی استانبول و سپس بندر طرابلس لبنان در حرکت است.

براساس گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان ترک، اولین کاروان شامل غلات اوکراین متشکل از ۱۶ کشتی با بار خشک خواهد بود. این کشتی‌ها در سوم اوت به آب‌های سرزمینی ترکیه می‌رسند. این کاروان با هواپیماهای بدون سرنشین رصد می‌شود. همچنین نمایندگان مرکز هماهنگی مشترک استانبول (JCC) از ماهواره‌ها برای ردیابی عبور کشتی‌های حامل غلات استفاده خواهند کرد.

همزمان کرملین خروج اولین کشتی بارگیری شده با غلات از بندر اوکراین را "یک فرصت مثبت و آزمونی برای اجرای توافقنامه استانبول" دانست.

کرملین اعلام کرد امیدواریم همه توافقات مربوط به صادرات غلات توسط همه طرف ها اجرا شود.

استقبال سازمان ملل

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم از خروج اولین کشتی حامل غلات از بندر اودسا اوکراین طی صبح امروز دوشنبه استقبال کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی گوترش در بیانیه‌ای گفت که کشتی مذکور که اودسا را ​​ترک کرده بود، حامل ۲۶۵۲۷ تن ذرت بود.

دوجاریک حرکت اولین کشتی غلات از بندر اودسا را ​​"موفقیت جمعی" مرکز هماهنگی مشترک در استانبول توصیف کرد که شامل نمایندگانی از ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل است.

وی ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل از تلاش های مرکز هماهنگی مشترک استانبول استقبال و از رهبری ترکیه در این مرحله تشکر می‌کند.

در ۲۲ ژوئیه، بسته‌ای از اسناد با هدف حل و فصل مشکل تامین موادغذایی و کود برای بازارهای جهانی در استانبول با حضور نمایندگان روسیه، اوکراین و سازمان ملل به امضا رسید.

روسیه و اوکرین با هم قریب به یک سوم از گندم جهان را تامین می‌کنند. همچنین اوکراین به تنهایی بزرگترین و اصلی‌ترین صادرکننده ذرت و جو است و روسیه و بلاروس هم بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس را بر عهده دارند. از زمان آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه، بنادر دریای سیاه اوکراین مسدود شده و بیش از ۲۰ میلیون تن غلات در سیلوهای اوکراین بلاتکلیف ماندند.

مرکز هماهنگی مشترک در استانبول که بعد از توافق‌های ۲۲ ژوئیه درباره تامین محصولات کشاورزی از اوکراین تشکیل شد، تلاش‌هایی برای آغاز صادرات غلات از طریق دریای سیاه در سریع‌ترین زمان ممکن را شروع کرد. این مرکز هماهنگی در حال کار بر روی اطمینان از ارسال ایمن غلات به بازارهای جهانی است و انتظار می‌رود اولین کشتی حامل غلات اوکراینی به زودی بنادر اوکراین را ترک کند.

بر اساس گزارش‌های قبلی، این مرکز هماهنگی در دانشگاه وزارت دفاع ترکیه در محله لونت استانبول در بخش اروپایی این شهر راه‌اندازی شده است. طبق گزارش رسانه‌های ترکیه‌ای، نمایندگانی در سطح ژنرال از ترکیه، روسیه و اوکراین فعالیت خواهند داشت.

سازمان ملل متحد هم نمایندگانی خواهد داشت. کنترل بر انتقال ایمن از سه بندر اوکراینی اودسا، یوژنی و چرنوگورسک ۲۴ ساعته فعال می‌شود. طبق توافق روسیه-سازمان ملل، سازمان ملل روی لغو محدودیت‌های ضد روسی که مانعی بر سر راه صادرات محصولات کشاورزی و کودهاست، کار خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha