• شنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401050805742

معاون علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

طرح دارویاری به نفع مردم است

طرح دارویاری به نفع مردم است

ایسنا/فارس معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برخی علل و تاثیرات اجرای طرح دارویاری، این اقدام را گامی در مسیر تامین و دفاع از منافع مردم ارزیابی کرد.

محمدجواد راعی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه جلوگیری از قاچاق دارو، یکی از اهداف طرح دارویاری بوده است، ادامه داد: یارانه که در مرحله اول به مواد اولیه دارویی تعلق می‌گرفت، موجب می‌شد که دارو با ارز ترجیحی با قیمت ارزان وارد چرخه عرضه شده و زمینه سوء استفاده برای عده‌ای را فراهم کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: اکنون ارز ترجیحی برداشته و موجب شده تا قیمت داروها مقداری بالاتر رود اما قیمت دارو در نسخه بیمارانی که به داروخانه مراجعه می‌کنند، با توجه به تعلق گرفتن سهمیه بیمه‌ای و بخشی از ارز و یارانه ترجیحی، نسبت به قبل بدون تغییر خواهد بود؛ البته این موضوع به تحت پوشش بیمه بودن اقلام دارویی هم بستگی دارد.

راعی با یادآوری اینکه عرضه دارو خارج از چرخه تعریف شده، مشمول قیمت جدید است، گفت: تعداد اقلام دارویی بدون نسخه حدود 110 قلم است که قبلا شامل پوشش بیمه‌ای بودند اما زیر 12 سال بیمه می‌شدند که با اجرای طرح دارویاری، مقرر شد بیمه آنها کامل شده و با نسخه پزشک لحاظ شود.

او عنوان کرد: از آنجا که همچنان بیمه‌ها با مشکل تامین اعتبار مواجه‌اند، این مهم کاملا انجام نشده و در دستور کار وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان‌های بیمه گر و شورای عالی بیمه قرار گرفته است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: داروهای بیماران مزمن نیز با یک نسخه الکترونیکی که دارای کد رهگیری است، به طور خودکار تمدید می‌شود.

راعی در پاسخ به این سئوال که سیستم نسخه الکترونیکی هنوز به صورت کامل اجرایی نشده و برخی پزشکان از اجرای این مهم تمکین نمی‌کنند هم گفت: بیش از ٩٥ درصد بیمه سلامت و تامین اجتماعی با نسخ الکترونیکی پوشش داده شده‌اند.

او گفت: مقرر شده پزشکان، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها که قرارداد بیمه‌ای به هر دلیلی ندارند، هرچه سریعتر با بیمه‌های پایه قرارداد منعقد کنند و در غیر این صورت سهمیه دارویی و برخی تسهیلات برای آنها اعمال نمی‌شود. 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: داروهای بیماران خاص که تحت پوشش بیمه بوده‌اند نیز با اجرای این طرح هیچ تغییری نداشته و همانند سابق پرداختی از سوی بیماری تغییری نخواهد داشت.

راعی به یکی از مزیت‌های مهم این طرح هم اشاره و بیان کرد: حدود ٣٦٦ قلم دارو که ویژه بیماریهای مزمن هستند و بعضا داروهای گران قیمتی هم بودند، با اجراین طرح دارویار این تعداد دارو تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و مقادیر قابل توجهی از پرداختی بیمار بابت اجرای این طرح کاسته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha