به گزارش ایسنا، پاسخ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا سوالاتی در زمینه آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات احیای توافق هستهای و برنامه هستهای ایران در صدر اخبار پر مخاطب امروز قرار گرفت.
ند پرایس در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا پس از گفتوگوی تلفنی اخیر رییس جمهور فرانسه با رییس جمهور ایران انتظار اقدامات تازهای در زمینه مذاکرات احیای توافق هستهای میان آمریکا و ایران میرود یا نه، گفت: گفتنش برایم سخت است چون واقعیت این است که این بر عهده ایران است که پیش بیاید و نشان بدهد که آماده همکاری سازنده و صرفنظر کردن از مسائل غیرمرتبط و فرعی و مذاکره با حسن نیت درباره توافقیست که مدتی میشود روی میز بوده است.
از طرف دیگر ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با انتشار مطلبی در توئیتر خود نوشت: جمهوری اسلامی ایران در برجام بوده و هست، طرفی که باید برای بازگشت، حسن نیت و التزام خود را ثابت کند، دولت آمریکاست. ما همچنان به دستیابی به توافقی خوب، قوی و پایدار که منافع پیشبینی شده در برجام را برای ایران تضمین کند، متعهد هستیم.
کنعانی تاکید کرد: رسیدن به چنین توافقی به تصمیم و اراده آمریکا بستگی دارد.
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسایل بینالملل هم در تحلیلی درباره روند مذاکرات احیای برجام می گوید: پیشبینی من از چند ماه گذشته تا شش ماه آینده این است که هیچ یک از طرفها مرگ برجام را اعلام نمی کنند، حتی اگر مذاکرات احیای برجام به نتیجهای هم نرسد باز هم کسی حاضر نیست پایان برجام را اعلام کند چرا که مرگ برجام یعنی باید برنامه "ب" داشته باشند و معتقدم هیچ یک از طرفها این برنامه را ندارند. پس برای اینکه به مرحله بن بست نرسند کج دار و مریز طی میکنند.
همچنین محمدحسن آصفری نایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، با تاکید بر اینکه تعلل طرف های غربی در اجرای تعهدات خود، برجام را به بن بست کشیده و این به نفع طرف های غربی است که تا دیر نشده به پای میز مذاکره بازگردند، تصریح کرد: مطمئنا این مجلس و دولت اجازه نخواهد داد که مذاکرات در بن بست باقی بماند و طرف مقابل، هم ما را در مذاکرات متوقف کرده و هم به تعهدات خود عمل نکند.
گزارش ایسنا درباره "بدر عبدالله المنیخ" سفیر جدید کویت هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
بر اساس این گزارش، طبق آنچه که رسانههای کویتی منتشر کردهاند المنیخ که در سال ۲۰۱۹ به یکی از سطوح بالای دیپلماتیک کویت(وزیر مفوض) دست یافت از جمله مسوولیت های مهمش در عرصه دیپلماتیک فعالیت وی به عنوان معاون نماینده دائم کشور کویت در سازمان ملل بود.
از دیگر موضوعات خبری امروز، اظهار نظرها درباره نحوه اجرای طرح امنیت اجتماعی بود.
محمدرضا صباغیان عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس ضمن تشکر از زحمات پلیس و نیروی انتظامی، خاطرنشان کرد: ما امروز برخوردهایی را به هر دلیلی با شهروندان میبینیم که بعضا مناسب نیست. ما اقتدار نیروی انتظامی را میخواهیم اما رفتار آنها نباید منجر به تضییع حق و حقوق شهروندان شود. نیروی انتظامی باید در مقابل اراذل و اوباش محکم بایستد اما نباید برخورد آن با بانوان حقوق آنها را تضییع کند. انتظار میرود نیروی انتظامی و ناجا به این موضوع توجه لازم را داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در دهمین دوره مسابقات قرآنی جامعه اطلاعاتی کشور تاکید کرد که دشمن در تلاش است که به ارزشها، هنجارهای قرآنی و معنویت جامعه آسیب بزند و ترویج بیحجابی از برنامههای دشمن است که جامعه را از ارزشهای قرآن جدا کند.
در گردهمایی ائمه جماعات، مسئولان هیاتهای مذهبی و فرماندهان بسیج کویهای سازمانی ستاد ارتش هم امیر سرتیپ محمد محمودی، معاون اجرایی ارتش با اشاره به اینکه هدف از نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) اصلاح امت اسلامی و احیای امر به معروف و نهی از منکر بود، گفت: علت بسیاری از مشکلات و گرفتاریهای امروز جامعه اسلامی، بیتوجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر است. همه ما وظیفه داریم این فریضه را ابتدا در وجود خود و سپس در محیط زندگی و جامعه زنده نگه داریم. ماه محرم، بهترین فرصت برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
در جلسه علی امروز مجلس شورای اسلامی هم نمایندگان، انتخاب ۳ عضو حقوقدان شورای نگهبان را در دستور کار داشتند و بعد از اتمام ارائه برنامه های ۶ کاندیدای عضویت در شورای نگهبان، کارت های اعلام رای بین نمایندگان توزیع شد و سیامک ره پیک با ۱۱۶ رای، عباسعلی کدخدایی با ۱۸۲ رای و خیرالله پروین با ۱۴۹ رای از مجموع ۲۵۴ رای به عنوان سه حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.
گزارش تاریخی ایسنا همزمان با هفتاد و هشتمین سالمرگ غلامرضا پهلوی معروف به رضا شاه پهلوی در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی در سال ۱۳۲۳ هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود.
در بخشی از این گزارش که با عنوان "تذلیل سلطان در غربت" منتشر شده، آمده است: به جز ۱۶ سال اول زندگیش که به کودکی و نوجوانی گذشت بقیه عمرش را در نظام و سلسله مراتب نظامی گذراند. با خصوصیات اخلاقی و نظامی که از خود نشان داد مورد توجه پادشاهی انگلیس قرار گرفت و با همپیمانیِ سید ضیاءالدین طباطبایی، دودمان آغا محمدخان قاجار را پس از ۱۲۹ سال حمکرانی، بازنشسته کرد و خود نیز پس از چهار سال وزیر جنگی، دو سال نخستوزیری و ۱۶ سال پادشاهی، تبعید و تذلیل شد.
* گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (سه شنبه) چهارم مرداد ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام
نظرات