دکتر مهدی تقدسی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع زیرسویه های امیکرون، گفت: در حال حاضر دو زیرسویه B.A.4 و B.A.5 در سطح جهان شیوع یافته که زیرسویه B.A.5 شیوع بیشتری دارد.
وی افزود: این زیرسویه های جدید به لحاظ علائم بیماری چندان تفاوتی با سویه های قبلی ندارند، اما بطور معمول شروع علائم آنها با گلودرد است.
تقدسی تصریح کرد: همچنین علائمی دیگر مانند سرفه، بدن درد و نیز علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ در صورت ابتلا به این زیرسویه ها مشاهده می شود.
این ویروس شناس با اشاره به قدرت بالای سرایت زیرسویه های جدید امیکرون، گفت: قدرت سرایت این زیرسویه ها به حدی بالاست که امکان ابتلای مکرر افراد به این بیماری وجود دارد و حتی ممکن است فرد هر ماه به این بیماری مبتلا شود.
تقدسی با اشاره به عوارض طولانی مدت سویه های جدید گفت: متاسفانه این زیرسویه های جدید می توانند عوارض طولانی مدت مانند عوارض عصبی، حالت افسردگی، علائم گوارشی و ... ایجاد کنند.
این متخصص ایمنولوژی تصریح کرد: همچنین تحقیقات نشان می دهد ویروس کرونا از جمله این زیرسویه ها می توانند تا مدت طولانی در دستگاه گوارش افراد باقی بمانند.
تقدسی با بیان اینکه زیرسویه های جدید امیکرون در برابر پاسخ ایمنی و آنتی بادی های بدن مقاومت بیشتری دارند، گفت: خوشبختانه انواع واکسن در برابر این زیرسویه ها تا سه ماه اثربخشی دارد، البته این اثربخشی به معنی جلوگیری از ابتلا نیست و واکسن ها تنها می توانند از فرم شدید و مرگ و میر بیماری جلوگیری کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در همین راستا تزریق دزهای یادآور واکسن به طور جد توصیه می شود و افراد باید هرچه سریعتر برای تزریق دز سوم و دز چهارم مراجعه کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر در جهان به دنبال ساخت واکسن های جدید در برابر امیکرون هستند، اما همین واکسن های فعلی هم اثربخشی خوبی در برابر فرم شدید بیماری دارند.
انتهای پیام
نظرات