به گزارش ایسنا، در قطعنامه نخست بر ضرورت بازگشایی گذرگاههای مرزی نوار غزه، برداشتن محدودیتهای پیشروی فلسطینیان و تضمین آزادی تردد و جابجایی کالا در سرتاسر اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس تاکید شده است.
این قطعنامه همچنین بر حق غیرقابل تصرف ملت فلسطین در زمینه بهرهبرداری از تمامی منابع طبیعی و اقتصادی خود تاکید دارد و خواستار توقف هرگونه شهرکسازی رژیم صهیونیستی و اقدامات این رژیم با هدف تغییر بافت جغرافیایی و وضعیت قانونی حاکم بر اراضی اشغالی به ویژه قدس با استناد به قطعنامههای شورای امنیت به ویژه قطعنامه ۲۳۳۴ است.
قطعنامه مذکور با ۴۳ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۴ رای ممتنع به تصویب رسید.
در دومین قطعنامه هم نسبت به تشدید جنایتهای علیه غیرنظامیان فلسطینی از جمله زنان و کودکان و خبرنگاران به ویژه در جریان راهپیماییهای مسالمتآمیز ابراز نگرانی شده است.
این قطعنامه بر ضرورت حمایت از غیرنظامیان طبق قوانین بینالملل، بازخواست و مجازات عاملان جنایات علیه غیرنظامیان و حمایت از طرفهای فعال در جامعه مدنی به منظور انجام هرچه بهتر عملکرد خود تاکید دارد.
این قطعنامه هم با ۴۰ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع به تصویب رسید.
استقبال فلسطین
از سوی دیگر ، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیهای از درخواست سازمان ملل برای لغو محاصره غزه، توقف شهرک سازیها و همچنین آزادی رفت و آمد شهروندان فلسطینی و نقل و انتقال کالاها در سرتاسر مناطق اراضی اشغالی استقبال کرد.
جنبش حماس در واکنش به صدور قطعنامه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در مورد پیامدهای اقتصادی و اجتماعی اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، اعلام کرد، این قطعنامهها بیانگر میزان جنایتهایی است که ملت، سرزمین و مقدسات فلسطین در معرض آن قرار دارند.
در این بیانیه همچنین آمده است، این قطعنامهها مجددا بر عدم مشروعیت و غیرقانونی بودن اشغالگری و طرحهای توسعه شهرک سازی در سرزمین اشغالی تاکید کردند.
جنبش حماس در بیانیه خود از جامعه جهانی خواست مسئولیتهای خود را برعهده گرفته و رژیم صهیونیستی را برای لغو محاصره از نوار غزه تحت فشار قرار دهد و این رژیم را ملزم به توقف شهرک سازی و یهودی سازی کند.
انتهای پیام
نظرات