• شنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401050100180
  • منبع : نمایندگی مازندران

تولید ۳۰ درصد میوه‌های هسته‌دار و ۵۰ درصد مرکبات کشور در مازندران

تولید ۳۰ درصد میوه‌های هسته‌دار و ۵۰ درصد مرکبات کشور در مازندران

ایسنا/مازندران رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۳۰ درصد میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار کشور در استان تولید می‌شود، گفت: مازندران ۵۰ درصد مرکبات کشور را نیز تامین می‌کند.

حسن عنایتی کلیجی، در چهارمین جشنواره شکرانه برداشت هلو و شلیل شهرستان نکا در روستای بایع‌کلا در جمع خبرنگاران با اعلام خبر فوق اظهار کرد: ایران یک سرزمین منحصربفرد در تولیدات محصولات باغی است و نرخ تولید محصولات باغی مازندران از لحاظ عملکرد بیشتر از میانگین کشوری است که تا ۳۰ تن در هکتار نیز برداشت می‌شود.

عنایتی افزود: تولید میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار مازندران زودرس است و این یک مزیت و ظرفیت خوب برای محصولات باغی است که از لحاظ کیفیت نیز از جایگاه خوبی برخوردار هستند چراکه از فناوری‌های نوین در تولید این محصولات استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان نکا بیش از ۴۰ درصد هلو و شلیل مازندران را تولید می‌کند گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی در کنار باغات این منطقه احداث شده اما ظرفیت‌های زیادی در این حوزه همچنان بلااستفاده و مغفول است و نیاز به صنایع پس از برداشت محصول الزامی است تا ارزش‌افزوده محصول افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در محصولات هلو و شلیل و مرکبات آمادگی جذب سرمایه‌گذار وجود دارد و از سرمایه گذاری در این حوزه استقبال می‌کنیم، گفت: مدیریت باغ بسیار مهم است و باغداران باید از این شرایط به نفع خود استفاده کنند.

عنایتی اظهار کرد: مدیریت مگس میوه در این زمان بسیار مهم است و باغداران با رعایت بهداشت کف باغ و دفن میوه‌های پای درخت و برداشت میوه‌های رسیده در کنترل این آفت موذی تلاش مضاعف داشته باشند.

وی با هشدار نسبت به اینکه محصولات مختلفی میزبان این آفت هستند و باید بسیار مراقب بود تا اسیر تهاجم و طغیان این آفت نشویم، افزود: ساماندهی نهالستان‌ها از برنامه‌های اساسی جهاد کشاورزی در حوزه محصولات باغی است و محققان مراکز تحقیقاتی باید در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: تشکل‌ها و تعاونی‌ها می‌توانند نقش خوبی در بهبود اقتصاد خانوار باغداران منطقه داشته باشند و زمینه‌ساز صادرات محصولات باغی باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha