سلاجقه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ در حاشیه برگزاری ملاقات عمومی در اتاق بازرگانی اراک در جمع خبرنگاران در خصوص مباحث مطرح شده در این ملاقات، اظهار کرد: در این جلسه ملاقاتی با خانواده شهدا انجام شد که بر حفظ ارزش های نظام تاکید داشتند، همچنین مباحثی در خصوص مشکلات برخی روستاها در حوزه اوقاف مطرح شد و تعدادی از مراجعه کنندگان نیز موضوعات مرتبط با اشتغال جوانان و استفاده از ظرفیت استان برای هنر و هنرمندان بیان کردند.
وی با اشاره ه اینکه امروز بازدید میدانی از مشکلات شهرستان خواهیم داشت تا به شکل ملموس در جریان امور قرار گیریم و به رییس جمهور منتقل کنیم، گفت: استان مرکزی و شهرستان اراک وارث مشکلاتی است که مشکل اساسی آن آلودگی است که ناشی از صنایع مستقر در اطراف این شهر است و باید سازمان محیط زیست و مسئولان استان نسبت به این امر اقدام ویژه ای باشند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان استان باید به صورت جدی به دنبال اخذ عوارض آلایندگی از صنایع باشند، گفت: باید صنایع به سرعت نسبت به رفع آلایندگی اقدام کنند که متاسفانه تاکنون این امر محقق نشده است، اما تلاش می کنیم که آلودگی هوای اراک در یک بازه زمانی مشخص کاهش یابد.
سلاجقه در خصوص مذاکرات فرامنطقه ای به جهت کنترل و مهار ریزگردها، بیان کرد: خوشبختانه برای اولین بار ایران، در بین کشورهای همسایه برای شمال و شمال شرق(آسیای میانه) جنوب و جنوب غرب کشور(غرب آسیا) اقدام زیرمنطقه ای انجام داده است که طی رایزنی با سه کشور و نشست سفرا و ... منجر به تشکیل خمیرمایه دبیرخانه منطقه ای در تهران و ایجاد یک صندوق شده است و در قالب برنامه های عملیاتی و نقشه اقدام زیرمنطقه ای که مورد مقبولیت کشورهای همسایه قرار گرفته است، از کشور های عراق و سوریه به صورت میدانی، منشاء ذرات گرد و غبار را کنترل کنیم که با وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و نفت مذاکرات انجام شده است و به زودی هیات های کارشناسی بین سه کشور فعال می شوند و بر مبنای مناطق منشاء گرد و غبار، عملیات میدانی آغاز می شود.
وی تاکید کرد: یک منطقه ۹۰ میلیون هکتاری منشاء گردوغبار در کشور عربستان وجود دارد که البته در حال حاضر روابط دیپلماتیک وجود ندارد ولی در حال رایزنی هستیم، در عراق ۲۴ میلیون هکتار و ۴ میلیون هکتار نیز در سوریه منشاء گرد و غبار هستند و بر این اساس، سطح بسیار وسیعی باعث بروز ریزگردهای فرامنطقه ای شده است و مسلما برای کنترل آن نمی توان با شتاب عمل کرد و تاثیر آن را نمی توان به زودی دید، هرچند که کار با جدیت دنبال می شود و امیدواریم که با بهبود وضعیت بارش ها، از سال آینده شاهد بهبود شرایط هوا باشیم.
سلاجقه با اشاره به تالاب میقان اراک که کانون های ریزگرد در آن در حال شکل گیری است، گفت: با توجه به وضعیت مناسب آب و اختصاص پساب فاضلاب به این منطقه راهکارهایی پیشنهاد شده است و با پیگیری مسئولان استان می توان این کانون ها را تحت کنترل درآورد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص تامین گاز برای نیروگاه حرارتی شازند، بیان کرد: طی مذاکرات صورت گرفته با وزیر نفت، حداقل سه میلیون مترمکعب گاز روزانه به نیروگاه اختصاص یابد تا شرایط مناسبی را برای زمستان شاهد باشیم.
انتهای پیام
نظرات