به گزارش ایسنا، براساس اعلام آژانس پروازهای فضایی سرنشیندار چین، فضاپیمای باری تیانژو ۳ از ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ جدا شده و آماده است تا در آینده نزدیک از مدار خارج شود. تیانژو ۳ در ۱۷ ژوئیه و حدود ۳۰۰ روز پس از پرتاب این فضاپیما به مدار، از ماژول اصلی ایستگاه فضایی تیانگونگ به نام «تیانه» جدا شد. تیانژو ۳ در آینده نزدیک احتمالا بر فراز اقیانوس آرام جنوبی از مدار خارج خواهد شد.
موشک لانگ مارچ ۵ بی با ارتفاع ۱۷۴ فوت (۵۳ متر) حامل ماژول «ونتیان» در تاریخ ۱۸ ژوئیه به صورت عمودی از یک ساختمان مونتاژ به سکوی پرتاب در پایگاه فضایی ونچانگ در ساحل جزیره هاینان منتقل شد. این موشک ۱.۸۷ میلیون پوندی (۸۴۹.۰۰۰ کیلوگرمی) در عرض دو ساعت به سکو منتقل شد. چین پس از انتقال این موشک به سکوی پرتاب، آماده است تا دومین ماژول خود، ونتیان (Wentian) را برای ایستگاه فضایی سرنشیندارش پرتاب کند.
انتظار میرود که ماژول «ونتیان» در ساعات ابتدایی ۲۴ ژوئیه (دوم مرداد) بر فراز موشک لانگ مارچ ۵ بی به فضا پرتاب و ساعاتی بعد به ماژول اصلی «تیانه» در مدار متصل شود. درحال حاضر، سه فضانورد ماموریت شنژو ۱۴ در ماژول تیانه در انتظار ورود ماژول جدید هستند.
به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین (CMSA)، بررسیهای مختلف عملکرد پرتاب و آزمایشهای دیگر در روزهای منتهی به پرتاب انجام خواهد شد. در حالی که مقامات چینی زمان و تاریخ پرتاب را به طور علنی اعلام نکردهاند، اما به گزارش پایگاه خبری اسپیس انتظار میرود این پرتاب در حدود ساعت ۰۲:۲۰ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۰:۵۰ به وقت تهران) در ۲۴ ژوئیه انجام شود.
«ونتیان» برای انجام مجموعهای از آزمایشهای علمی در مدار طراحی شده است. این ماژول همچنین دارای چند اتاق خواب برای فضانوردان است تا به چین امکان ارسال چندین خدمه را بدهد و این به آن معناست که شش خدمه میتوانند به طور موقت در تیانگونگ بمانند.
«ونتیان» قرار است یکی از دو ماژولی باشد که امسال به مدار فرستاده میشود. چین قرار است در ماه اکتبر ماژول آزمایش دیگری به نام منگتیان (Mengtian) را نیز پرتاب کند. این دو به ماژول اصلی در مدار تیانه متصل خواهند شد تا یک ایستگاه فضایی T شکل را تشکیل دهند و چین قصد دارد حداقل برای یک دهه آن را اداره کند.
تیانژو ۳ دومین ماموریت باری به تیانگونگ بود و برای آزمایش انتقال یک ماژول از یک درگاه اتصال به درگاه اتصال دیگر استفاده شد.
به گفته آژانس فضایی سرنشیندار چین، مراحل آماده سازی پیش از پرتاب این ماژول در مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در جنوبیترین بخش استان هاینان آغاز خواهد شد. این سازمان تنها به اعلام این موضوع بسنده کرده و جزئیات دیگری را فاش نکرد.
این آژانس همچنین روز دوشنبه از لوگوی این ماموریت رونمایی کرد. «ونتیان» یا در جستجوی بهشت (Search for Heaven) - اولین بخش آزمایشگاهی ایستگاه فضایی تیانگونگ - وزنی معادل بیش از ۲۰ متریک تن و ارتفاعی معادل یک ساختمان ۶ طبقه دارد.
«ونتیان» از سه قسمت اصلی اعم از یک محفظه کار خدمه، یک ماژول باری بدون فشار و یک ماژول کنترل تشکیل شده است. لین ژیکیانگ (Lin Xiqiang) معاون آژانس فضایی سرنشین دار چین گفت: کابینهای علمی داخل آزمایشگاه ونتیان عمدتا برای انجام وظایف بیولوژیکی و علوم زیستی مورد استفاده قرار خواهند گرفت و از تحقیقات در مورد رشد، پیری و صفات ژنتیکی گیاهان، حیوانات و میکروبها در فضا حمایت خواهند کرد.
در حال حاضر تیانگونگ از ماژول اصلی تیانه، فضاپیمای باری تیانژو ۴ و فضاپیما شنژو ۱۴ تشکیل شده است. چندی پیش سه خدمه این ماموریت به نامهای "چن دونگ"(Chen Dong) فرمانده ماموریت و سرهنگ ارشد، لیو یانگ (Liu Yang) سرهنگ ارشد و کای ژوژه (Cai Xuzhe) سرهنگ ارشد به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاده شدند. قرار است این فضانوردان شش ماه در آنجا بمانند تا فرایند مونتاژ این ایستگاه فضایی عظیم را تکمیل کنند. این دومین باری است که چن و لیو به فضا میروند.
دومین آزمایشگاه به نام «منگتیان» یا رویای بهشت (dreams of heaven) در ماه اکتبر پرتاب خواهد شد. پس از اتصال هر دو آزمایشگاه به تیانگونگ، ایستگاه یک ساختار T شکل خواهد داشت و فضانوردان یک فضای قابل استفادهای به مساحت ۱۱۰ متر مکعب خواهند داشت.در نیمه دوم دوره ماموریت، فضاپیمای باری تیانژو ۵ و خدمه ماموریت شنژو ۱۵ قرار است اواخر سال جاری میلادی به این ایستگاه عظیم برسند. به گفته مسئولان، خدمه ماموریت شنژو ۱۴ و شنژو ۱۵ با یکدیگر در ایستگاه فضایی چین ملاقات خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات