سعید ضابطی در گفتوگو با ایسنا درباره مهمترین مشکلات حوزه فرهنگ در شهرستان آران و بیدگل، اظهار کرد: در حوزه فرهنگ مشکل خاصی نداریم، اما برخی از زیرساختهای فرهنگی در این شهرستان دچار مشکل است. آران و بیدگل بر اساس چند شاخصه معرفی شده است که یکی از این شاخصهها محسوب شدن پایتخت فرش ماشینی ایران است. همچنین شهرستان آران و بیدگل نسبت به جمعیت شهر نمونه ایثار و شهادت محسوب میشود و از همه مهمتر اینکه به عنوان شهر نمونه قرآنی و دارالقرآن معرفی شده، چراکه دارای ۵ هزار قرآن آموز و بیش از ۱۰۰۰ حافظ قرآن است.
وی افزود: بنابراین مشکل چندانی در حوزه فرهنگ و هنر نداریم و تنها در زیرساختهای فرهنگی دچار مشکل هستیم. برای مثال این شهرستان دارای سینما و فرهنگسرا نیست. فرهنگسراها و خانههای فرهنگی که در محلههای شهری ایجاد میشود میتواند بستر مناسبی را برای انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری ایجاد کند که اکنون نیازمند داشتن چنین خانههایی هستیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه هنرمندان به نامی در عرصههای مختلف داریم، گفت: این هنرمندان در سطح استانی و ملی در رشتههای مختلف مشغول فعالیت هستند، اما مکان مناسبی برای انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری ندارند که به همین دلیل باید خانههای فرهنگی و فرهنگسرا در آران و بیدگل احداث شده تا فعالیتهای این هنرمندان هدفمند شود.
ضابطی، تصریح کرد: شهرستان آران و بیدگل دارای ۴ شهر و ۱۱ روستا است که دارای ظرفیتهای فرهنگی و هنری بسیاری هستند. ایجاد نگارخانه، گالری و فرهنگسرا در این شهرها و روستاها واجب است تا پتانسیل اهالی فرهنگ و هنر هرز نرود.
وی ادامه داد: در حوزه نشر مشکل خاصی نداریم به طوری که بیش از ۹۰ نویسنده داریم که از این تعداد ۳۸ نفر در حوزه دفاع مقدس و ایثار و شهادت نویسندگی میکنند. همچنین دارای ناشران قوی هستیم چنانچه یکی از ناشران شهرستان ظرف دو سال بیش از ۱۰۰ جلد کتاب چاپ کرده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل، خاطرنشان کرد: چند سال است که تمام هنرمندان این شهرستان بیمه شدهاند و به طور میانگین هر سال نزدیک به ۱۵ نفر را بیمه میکنیم. احداث سینما در آران و بیدگل ضروری است که حوزه هنری در این باره اقداماتی انجام داده است. نگاه ما متمرکز به مرکز شهرستان نبوده است و برنامههای متنوعی را در روستاها و شهرهای مختلف اجرا کردهایم. برای مثال ساختمان کتابخانه ابوزیدآباد را در سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری رساندیم.
ضابطی گفت: با وجود کمبود اعتبارات توانستیم فاز دوم مجتمع فرهنگی اداره ارشاد را تکمیل کنیم و سالن این مجتمع به پرده و صندلی مناسب مجهز شده است و تنها سیستم صوت، سرمایش و گرمایش این سالن باید تکمیل شده که به این منظور باید بودجه مناسب از محل اعتبارات تملک دارایی تأمین شود.
وی افزود: بودجههای ابلاغ شده باید بر اساس ظرفیتها و شاخصههای هر شهرستان و تعداد هنرمندان آن شهر باشد. انجام برنامههای فرهنگی و هنری نیازمند همکاری و همگرایی و تعامل چندجانبه با دستگاههای هم سو است و باید از ظرفیت تمام دستگاهها استفاده شود. بنابراین با اعتبارات کم هم میتوان در صورت چنین تعاملی کارهای فرهنگی بزرگی انجام داد.
انتهای پیام
نظرات