به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پکن همچنین از این شورا خواست تا خواستار توقف فوری خشونتهای باندهای خلافکاری، اقدامات مجرمانه، مسدودسازی جادهها و تصرف نهادهای عمومی شود.
علاوه بر این، چین از شورای امنیت خواست تا نسبت به وضع تحریمهای مضاعف از جمله محدودیت سفر و مسدودسازی داراییهای افرادی اعلام آمادگی کند که از این اقدامات حمایت کرده و حقوق بشر، صلح، ثبات و امنیت هائیتی را تضعیف میکنند.
ماموریت سیاسی سازمان ملل در هائیتی روز جمعه به پایان رسید و ۱۵ عضو این شورا به دنبال دستیابی به توافقی برای تمدید این ماموریت بودند. پیشنویس این قطعنامه ابتدا توسط آمریکا و مکزیک نوشته شده و چین خواستار بازنگریهایی در متن آن بود که مورد حمایت روسیه قرار داشت.
پیشنویس جدید که روز پنجشنبه به دست آسوشیتدپرس رسید، یک پیشنهاد بزرگ دیگر از سوی چین را در خود جای داده است.
این متن از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل میخواهد برای اعزام یک واحد پلیس چندملیتی، با مقامات هائیتی، کشورهای مرتبط در منطقه و سازمانهای منطقهای دیدار کند.
وقتی قطعنامه کنونی - که ماموریت سامان ملل را تمدید کرد - در اکتبر سال گذشته امضا شد، هائیتی با ترور جوونل مویس، رئیسجمهوری وقت این کشور، زلزلهای ۷.۲ ریشتری با بیش از ۲۲۰۰ تلفات در ماه اوت و تشدید کشتار، آدمربایی و منازعات میان گروههای تبهکاری مواجه بود.
اکنون با گذشت تقریبا یک سال از ترور موویس، خشونتهای گروههای تبهکاری تشدید شده و هائیتی دچار سقوط آزاد اقتصادی شده است که بسیاری از شهروندانش را وادار به ترک این کشور کرده است. در همین حال، تلاشها برای تشکیل یک دولت ائتلافی موفقیتآمیز نبوده و اقدامات برای برگزاری انتخابات سراسری متوقف شده است.
انتهای پیام
نظرات