به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، خشم مردم سریلانکا از خانواده قدرتمند راجاپاکسه که آنها را عامل بحران اقتصادی فلجکننده میبینند، افزایش یافته است.
هنوز مشخص نیست که "بازیل راجاپاکسه"، وزیر دارایی پیشین و برادر رئیسجمهوری کنونی سریلانکا قصد داشت عازم کدام کشور شود. او شهروندی آمریکا را دارد و اوایل آوریل به دنبال اعتراضات خیابانی علیه کمبود سوخت، موادغذایی و دیگر ملزومات از سمت وزارت دارایی استعفا داده و ماه ژوئن هم کرسی خودش در پارلمان را کنار گذاشت.
برادر بزرگتر او، گوتابایا راجاپاکسه است که قصد دارد روز چهارشنبه از سمت ریاست جمهوری سریلانکا استعفا داده و راه را برای تشکیل دولت وحدت هموار کند. روز شنبه هزاران معترض با درخواست استعفای او به سکونتگاه رسمیاش یورش بردند. رئیسجمهوری سریلانکا از جمعه در ملاءعام دیده نشده و مکان حضور او نامعلوم است.
انجمن افسران اداره مهاجرت سریلانکا اعلام کرد که نیروهایش از ارائه خدمات به بازیل راجاپاکسه در فرودگاه کلمبو خودداری کردهاند.
رئیس این انجمن به رویترز گفت: با توجه به ناآرامی در سریلانکا، مقامهای امور مهاجرت تحت فشار قرار دارند که اجازه ندهند افراد ردهبالا از این کشور خارج شوند. ما نگران امنیت خودمان هستیم. بنابراین تا زمانی که این مساله حل و فصل شود، مقامهای امور مهاجرتی که در سالن عزیمت ویآیپی مشغول به کار هستند، خدمات ارائه نمیدهند.
رسانههای محلی تصاویری از حضور بازیل راجاپاکسه در فرودگاه منتشر کردهاند و این تصاویر در رسانههای اجتماعی بازخورد فراوانی داشته و اکثر مردم از تلاش او برای خروج از این کشور ابراز انزجار کردند.
این مقام سابق و دستیاران نزدیکش هنوز در این رابطه اظهارنظر نکردهاند. با این حال یک مقام ارشد حزب حاکم سریلانکا مدعی شده که او هنوز در این کشور به سر میبرد.
خانواده راجاپاکسه از جمله ماهیندا راجاپاکسه که سابقا نخستوزیر سریلانکا بود، سالها عرصه سیاسی این کشور ۲۲ میلیون نفری را در دست داشتهاند و اکثر مردم آنها را مقصر فاجعه کنونی کشورشان میدانند.
پارلمان سریلانکا رئیسجمهوری جدید را در تاریخ ۲۰ ژوئیه انتخاب میکند و راه برای تشکیل دولتی با حضور همه احزاب فراهم میشود. از محل کنونی رئیس جمهوری سریلانکا اطلاع رسمی در دست نیست، اما انتظار میرود او طی چند روز آینده رسما از سمت خود کنارهگیری کند.
همچنین امروز گزارشهایی از تلاش رئیسجمهوری سریلانکا برای استفاده از یک کشتی نیروی دریایی کشورش برای فرار منتشر شده است. این مقام ۷۳ ساله اندکی قبل از ورود معترضان به سکونتگاهش، از آنجا گریخت و به گفته مقامها قصد داشت به دوبی برود. راجاپاکسه در مقام ریاست جمهوری مصونیت از بازداشت دارد و میخواست قبل از کنارهگیری از سریلانکا خارج شود تا از بازداشت احتمالی خودش جلوگیری کند.
اما افسران امور مهاجرتی از رفتن به سالن ویآیپی و مهر کردن گذرنامه او خودداری کردند و او هم از ترس خشونت دیگر کاربران فرودگاه به سالن عمومی نرفت. او و همسرش که چهار پرواز را به مقصد امارات از دست داده بودند، شب را در یک پایگاه نظامی در کنار فرودگاه بینالمللی باندرانیکی ماندند.
سکونتگاه ریاست جمهوری راجاپاکسه همچنان در اشغال معترضان است. صدها شهروند سریلانکایی به سالن تمرین خصوصی این کاخ رفته و از وسایل ورزشی آن از جمله تردمیل و وزنهها استفاده کردند. برای بسیاری هم که از مناطق ضعیف خودشان را با قطار و اتوبوس به کلمبو رساندهاند، این عمارت لوکس با چندین اتاق نشیمن و اتاق خواب و استخر و چمنهای مرتب، محل تفریح شده است.
انتهای پیام
نظرات