• دوشنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۱ / ۲۰:۴۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401042013805
  • خبرنگار : 50490

برگزاری نشست مشترک فرصت‌ها و تجربیات گسترش شبکه پوشاک مازندران

برگزاری نشست مشترک فرصت‌ها و تجربیات گسترش شبکه پوشاک مازندران

ایسنا/مازندران نشست مشترک فرصت ها و تجربیات گسترش شبکه پوشاک مازندران با حضور رئیس و مدیر تجاری سازی و فنآوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی مازندران و فعالان، تولیدکنندگان و کارآفرینان عرصه پوشاک در بابل برگزار شد.

در این نشست مدیر تجاری سازی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی مازندران اظهار کرد: اجرا طرح ملی مشاغل خانگی برای توانمندسازی و حمایت از مشاعل خانگی ایجاد شد.

رمضان مهدیزاده با اشاره به حضور در نمایشگاه هدایا و سوغات مشاغل خانگی بابل تصریح کرد: سعی کردیم با ایجاد میز خدمات مشاوره کسب وکار در خصوص موضوعات مورد نیاز توانمندسازی مشاغل خرد و فرصت های کسب وکار، بازاریابی، فروش و استانداردسازی با استفاده از مشاوران، خدماتی به متقاضیان ارائه کنیم.

مهدیزاده گفت: ضروری است با برگزاری نشست های مختلف با ذینفعان مختلف در حوزه مشاغل خانگی و ارتباط با دستگاه ها و نهادهای مختلف، در تعاملات بعدی فعالیت بیشتری برای توسعه کسب و کار خانگی داشته باشیم.

یک تسهیل گر توسعه کسب وکار مشاغل خانگی نیز در این نشست اظهار کرد: مازندران سومین مصرف کننده پوشاک ایران بعد از تهران و خراسان است در حالیکه ۲۵ درصد متقاضیان مشاغل خانگی استان رشته پوشاک هستند و بازار مصرف و گردشگری مازندران ظرفیت بالقوه ای برای استان ایجاد کرده اما سهم تولید مازندران در اقتصاد پوشاک بسیار ناچیز است.

محمود مهدی زاده با اشاره به اینکه باید هزینه تمام شده را کاهش و ارزش افزوده را بیشتر کنیم افزود: با ایجاد سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در واقع تولیدکنندگان را نابود کردیم و امروزه شاهد نابودی اقتصاد همه کشاورزان مازندران هستیم، طبق بررسی انجام شده اشتغال خدمات در مازندران ۵۲ درصد بوده که الان به ۶۷ درصد طی پنج سال اخیر رسده یعنی ۱۵ درصد اشتغال کشاورزی مازندران نابود شد.

وی بابیان اینکه ۹۰ درصد تمرکز دستگاه ها در حل مشکل اشتغال، دادن وام است، گفت: برای توسعه پوشاک هیچ راهی جز تولید شبکه ای و کاهش قیمت وجود ندارد.

مهدی زاده با اشاره به اینکه چرخ‌کار حرفه ای و صنعتی در ایران بسیار اندک است یادآور شد: کشور نیازمند راه اندازی مرکز حرفه ای پوشاک و خانه طراحی پوشاک است.

وی با بیان اینکه مازندران مجموعه حرفه ای پوشاک ندارد ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک کارآمدی لازم را ندارند و از مهارت استاندارد طراحی برخوردار نیستند.

مهدی زاده تصریح کرد: متاسفانه مجموعه مسئولان از گذشته تاکنون فقط ۲ کار را در حوزه اشتغال می دانند آن هم دادن مجوز و وام چون شبکه مناسبی برای بررسی ندارد.

وی با بیان اینکه مدلی که امروز دنیا به نتیجه رسید مدل توسعه زنجیره ارزش است گفت: باید قیمت تمام شده پوشاک داخلی پایین و با کیفیت باشد تا مصرف کننده به دنبال جنس خارجی نباشد.

مهدی زاده تفکر کشور را تفکر مصرف کننده برشمرد و یادآور شد: ما قادر نیستیم وارد بازار صادرات شویم چون قیمت تمام شده کالای ما بالا است و از طرف دیگر نیز نتوانستیم محصول پیوسته تولید کنیم.

این تسهیل گر توسعه کسب و کار با اشاره به اینکه اگر تولیدکننده ما محصول خوب و قابل رقابت تولید کند بازار فروش مهیاست افزود: مدیریت اقتصادی را از مردم گرفتیم و به مردم دیکته می کنیم چه مقدار محصول و با چه قیمتی بخرند.

در ادامه مدیرعامل شرکت ایران جامه نیز در این نشست اظهار کرد: در بحث تولید پوشاک با خلاقیت و نوآوری یک شبکه منسجم تولیدی در مازندران راه اندازی کردیم تا از ظرفیت تولیدکننده در واحد صنعتی کوچک استفاده کنیم.

سیدرضا عمادی با اشاره به اینکه با همکاری جهاد دانشگاهی ارتباط بین دانشگاه و صنعت ایجاد کردیم گفت: با ایجاد شبکه تولیدی پوشاک پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و پیشرانها در استان ایجاد شد.

این تولیدکننده با اشاره به اینکه این طرح در حال حاضر در بابل و ساری اجرا شد گفت: طی قراردادی با ناجای کشور سفارش دوخت ۲۵۰ هزار پوشاک به ما واگذار شد که ۴۰ خیاط در این طرح با ما همکاری دارند و برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی شد.

وی با بیان اینکه با همکاری جهاد دانشگاهی درصدد هستیم مازندران قطب تولید پوشاک کنیم، خاطرنشان کرد: کار خود را در کارگاه کوچک با چهار نفر شروع کردم اما با تکیه بر خلاقیت و نوآوری خود امروزه توانستم یک تولیدکننده موفق باشم بدون اینکه ریالی از ارگانی وام دریافت کرده باشم.

عمادی گفت: اگر تولیدکننده به ظرفیت وجودی خود اتکا کرده و محصول رقابت پذیر تولیدکند در بازار فروش دچار مشکل نخواهد بود.

این تولیدکننده با بیان اینکه در صدد ثبت برند هستم تصریح کرد: ۲۵ چرخ خیاطی خریدم و در اختیار خیاط قرار دادم و در کنار کار تولیدی آموزش لازم به پرسنل خود داشته و به استانداردهای لازم و کیفی سازی محصول نیز توجه وافر دارم.

وی با اشاره به اینکه با دادن فراخوان ۱۵ دانش آموز را مشغول بکار کردم گفت: شرکت های نخستین که در گذشته با من همکاری داشتند و سفارش کار قبول می کردم را به کارگاه های کوچک وصل کردم تا در کار آنها اختلالی ایجاد نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha