• دوشنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401042013165
  • خبرنگار : 50214

عضو فقهای شورای نگهبان در دیدار با هیات رییسه دانشگاه یزد:

صنایع و معادن بزرگ استان به وظایف قانونی خود در قبال دانشگاه یزد عمل کنند

صنایع و معادن بزرگ استان به وظایف قانونی خود در قبال دانشگاه یزد عمل کنند

ایسنا/یزد عضو فقهای شورای نگهبان و مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور روز گذشته در دیدار با اعضای هیأت رئیسه دانشگاه یزد بر ضرورت قرار گرفتن دانشگاه مادر استان یزد در طراز دانشگاه اسلامی، معنوی، اخلاقی و علمی تأکید کرد.

آیت الله «علیرضا اعرافی» در این دیدار که در محل دفتر وی در شهرستان میبد انجام شد، با اشاره به اهمیت نقش نخبگان و استعدادهای برتر در توسعه و سازندگی کشور، مهاجرت بی‌بازگشت نخبگان را معضلی اساسی توصیف کرد و از متولیّان آموزش عالی کشور و دانشگاهیان خواست، چاره جویی برای رفع این معضل را در اولویت برنامه‌های خود قراردهند.

وی افزود: نتایج تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان می‌دهد کمبود ابزار و امکانات مطالعاتی و تحقیقاتی و همچنین مشکلات معیشتی به ترتیب از جمله مهمترین علل بروز این پدیده نامبارک است که باید برای آن‌ها چاره اندیشی شود. وی خاطرنشان کرد امروز در دانشگاه های کشور نیازمند یک نگاه ویژه به استعدادهای برتر با رویکرد نخبه پروری به منظور حفظ و صیانت از نیروهای زبده و کارآمد هستیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر لزوم ایجاد منابع پایدار و ویژه برای سرآمدی دانشگاه یزد تأکید کرد و افزود: شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی استان باید با ایجاد منابع پایدار برای دانشگاه یزد، به وظایف قانونی خود در قبال این دانشگاه عمل کنند  تا دانشگاه مادر استان بتواند در مسیر مأموریت های اصلی و اساسی خود برای رفع معضلات جامعه و صنعت بکوشد.

رییس مرکز جهانی علوم اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت فعالیت های بین المللی در دانشگاه یزد اشاره کرد و افزود: باید با استفاده از تجربیات موفق جامعه المصطفی، یک برنامه جامع و راهبردی برای ایجاد شبکه پذیرش دانشجوی بین المللی در دانشگاه یزد ایجاد شود.

اعرافی با استقبال از تلاش های صورت گرفته در دانشگاه یزد برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل چهارم، خاطرنشان کرد: دانشگاه یزد باید با انجام کارهای علمی و تحقیقاتی توأم با آسیب شناسی دقیق و عالمانه برای برون رفت از چالش ها و معضلات یزد جدید برنامه و راهکار ارایه دهد.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور همچنین بر ضرورت استفاده از توانمندی‌ها و مشارکت دانشجویان در عمق بخشیدن و توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها تأکید کرد و افزود: توجه به مقوله هنر و ادبیات باید در فعالیت های فرهنگی به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

برقراری پیوند میان علم و دین در دانشگاه‌ها از دیگر موضوعاتی بود که در سخنان آیت الله اعرافی مورد توجه و تأکید قرار گرفت. وی برقراری پیوند میان علم و دین در دانشگاه ها را بر پایه محورهای چهارگانه تاریخ تمدن اسلام و ایران، فلسفه علوم از منظر اسلام، ترویج اخلاق و ارزش های اسلامی مرتبط با رشته های آموزشی و توجه به مبانی فقه و حقوق اسلامی امکانپذیر دانست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر ضرورت توجه به فناوری های نوین در دانشگاه تأکید کرد و افزود: فناوری های نوین نظیر هوش مصنوعی، نانو و ژنتیک آینده علم را در دست دارد و لازم است دانشگاه‌های کشور از هم اکنون برای توسعه این فناوری‌ها و علوم مرتبط با آن تلاش کنند.

آیت الله اعرافی همچنین بر ضرورت توجه ویژه به جهاد تبیین در دانشگاه ها تأکید و اظهار کرد: جهاد تبیین باید به مثابه یک گفتمان جدید با ارکان و مؤلفه‌های منطقی آن در دانشگاه های کشور تحقق یابد.

توجه به تاریخ و فرهنگ یزد در معرفی الگوهای معماری و شهرسازی، تقویت ارتباط دانشگاه با آموزش و پرورش و حوزه های علمیه، فراهم سازی زیرساخت‌ها و فضاهای کالبدی برای آموزش و تحقیق، تحلیل و بررسی لایحه بودجه سالیانه کشور در مجامع علمی و دانشگاهی، تعامل و همکاری دانشگاه های یزد، اردکان و میبد به منظور ارتقای رتبه ملی و بین‌المللی این دانشگاه ها، ایجاد نظام مشاوره و معاضدت دانشجویی در راستای پاسخگویی و رفع مشکلات و دغدغه‌های معیشتی و روانی دانشجویان از دیگر محورهایی بود که آیت الله اعرافی در سخنان خود به آن اشاره کرد.

در آغاز این دیدار رییس دانشگاه یزد و سایر اعضای هیأت رییسه این دانشگاه در سخنان کوتاهی به بیان دیدگاه ها و اهم فعالیت‌های انجام گرفته و در دست اقدام در حوزه های پژوهش و فناوری، اداری و مالی، دانشجویی و فرهنگی و امور بین‌الملل پرداختند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، هیأت رییسه دانشگاه در حاشیه این دیدار، از دانشگاه اردکان و دانشگاه میبد نیز بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت های علمی و آموزشی این دو دانشگاه قرار گرفتند. در ملاقات های انجام گرفته میان هیأت رییسه این دانشگاه‌ها راهکارهای عملی برای توسعه همکاری های فی مابین در زمینه های علمی، فرهنگی و رفاهی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد در جلسات تکمیلی و تخصصی این راهکارها در قالب تفاهم‌نامه های مشترک اجرایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha