• پنجشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۱ / ۲۳:۲۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401041611517
  • خبرنگار : 50040

حسینی:

دلبستگان زبان فارسی در دنیا با استاد معین آشنا خواهند شد

دلبستگان زبان فارسی در دنیا با استاد معین آشنا خواهند شد

ایسنا/گیلان حسینی، با اشاره به ارادت نیما یوشیج به استاد معین، تصریح کرد: دلبستگان و شیفتگان زبان فارسی در هر کجای دنیا مادامی که به این زبان مراجعه می کنند با استاد معین آشنا خواهند شد.

سید محمد حسینی در مراسم گرامیداشت پنجاه و یکمین سالروز درگذشت استاد محمد معین که در آستانه اشرفیه برگزار شد، با اشاره به شخصیت بزرگ استاد معین و نقش بارز ایشان در فرهنگ فارسی، اظهار کرد: سخن گفتن از فرهنگ لغات شخصیت برجسته علامه دهخدا را با مجموعه گرانسنگ لغتنامه دهخدا نمایان می کند، اما علامه دهخدا سرشار از باور و اعتقاد و اعتماد به استاد معین بود.

وی با اشاره به تلاش استاد معین در جمع آوری بیش از یک میلیون فیش لغتی، افزود: علامه دهخدا ارزش این کار استاد معین را معادل نیمی از تلاش خود برای تالیف لغتنامه دانسته است.

معاون امور مجلس رئیس جمهور، با بیان اینکه در کلام علامه دهخدا استاد معین دارای دیانت ادبی بود، عنوان کرد: استاد معین در متون ادبی جانب امانت را رعایت می کرد و منشا اثر بود.

حسینی، با اشاره به دلبستگی استاد معین هم به ایران و هم به اسلام، خاطرنشان کرد: برخی می خواستند برای استاد معین یک دوگانه کاذب و نادرست ایجاد کنند، اما علامه مطهری در کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» از استاد معین به نیکی یاد کرده است.

وی با بیان اینکه طبق تالیفات علامه مطهری استاد معین با معارف و آموزه های الهی آشنایی عمیقی دانست، گفت: استاد معین ساده زیست بود و به تشریفات و تجملات تعلق نداشت. ایشان وارسته بود و فکر و ذکرش کار علمی و فرهنگی بود و تلاش می کرد عنصر مفید جامعه باشد.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، رها بودن از وابستگی ها را ویژگی انسان های بزرگ همچون استاد معین دانست و اضافه کرد: استاد بیش از همه کار می کرد و بسیار سخت کوش بود، زیرا رمز موفقیت در تلاش و سختکوشی است و نبوغ و استعداد بدون پشتکار راه به جایی نمی برد.

وی با بیان اینکه استاد معین قدر گوهر علم را می دانست و از لحظه ها بهره می برد، گفت: در نقل قول ها دقت می کرد و وجدان کاری داشت و لذا شاهد اتقان و استحکام در کارهای ایشان هستیم.

حسینی عمر استاد معین را کوتاه اما پر بار و پر ثمر دانست و گفت: فقدان استاد معین جبران ناپذیر است.

معاون رئیس جمهور استاد معین را دارای شخصیتی آرام و متین و متواضع دانست که بدون هیاهو بود و خاطرنشان کرد: هرگز دچار غرور و کبر نشد و فضل فروشی نکرد و لذا در تدریس جدیت داشت و شاگردپرور بود.

وی با اشاره به ارادت نیما یوشیج به استاد معین، تصریح کرد: دلبستگان و شیفتگان زبان فارسی در هر کجای دنیا مادامی که به این زبان مراجعه می کنند با استاد معین آشنا خواهند شد، زیرا زبان فارسی منحصر به مرزهای جغرافیایی ایران امروز نیست و شعرای پارسی گوی زیادی داریم.

حسینی با بیان اینکه علم و دانش در کنار اخلاق و معنویت و ایمان معجزه می کند و استاد معین همه اینها را با هم داشت، گفت: انسان به تنهایی نمی تواند پرواز کند و این عناصر در کنار هم چنین شخصیتی را به وجود آورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha