• پنجشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۱ / ۰۰:۴۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401041610970
  • خبرنگار : 71263

روسیه سراغ اسلحه نفتی جدید رفت

روسیه سراغ اسلحه نفتی جدید رفت

یک دادگاه روسی دستور داد کنسرسیوم خط لوله کاسپین (CPC) که یکی از بزرگترین خطوط لوله جهان است و نفت را از قزاقستان به دریای سیاه منتقل می‌کند، به مدت ۳۰ روز معلق شود.

به گزارش ایسنا، خط لوله CPC که حدود یک درصد از نفت جهان را منتقل می کند و غولهای نفتی آمریکایی شورون و اکسون موبیل در آن حضور دارند، اعلام کرد حکم تعلیق فعالیت مربوط به مسئله نشت نفت است و این کنسرسیوم ناچار است به حکم صادره عمل کند.

خط لوله CPC از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین که صادرات روسیه محدود و به افزایش قیمتها منجر شده، در کانون توجهات قرار گرفته است. آمریکا تحریمهایی علیه نفت روسیه اعمال کرده اما اجازه داده است انتقال نفت قزاقستان از طریق روسیه ادامه پیدا کند.

طبق گزارش مشاهده شده توسط رویترز، نفت بارگیری شده از پایانه خط لوله CPC تا پنجم ژوییه در جریان بود اما معلوم نیست از ششم ژوییه به بعد، ادامه داشته است یا خیر.

ویکتوریا آبرامچنکو، معاون نخست وزیر روسیه، به رگولاتورها از جمله روس‌تخنادزور، رگولاتور ایمنی، دستور داده است تاسیسات بخش روسی این کنسرسیوم را بازرسی کند. در این بازرسی‌ها، بی‌نظمی‌هاسس درباره برنامه‌های مقابله با موارد نشت نفتی مشاهده شده است. سال گذشته یک نشت نفتی در این پایانه اتفاق افتاده بود.

این خط لوله حداکثر ۵۴ میلیون تن معادل ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت قزاقستان را سال میلادی گذشته از دریای سیاه صادر کرد.

فعالیتهای این خط لوله پیش از این به دلیل آسیب دیدگی تجهیزات پایانه دریای سیاه در سال میلادی جاری، وقفه پیدا کرده بود.

به گفته دارن کارابایف، نایب رئیس شرکت "کازمونای‌گاز"، پس از تحریم‌های غربی علیه روسیه بر سر حمله نظامی به اوکراین، قزاقستان ناچار شده است تخفیف برای فروش نفت خود را قبول کند زیرا خریداران عموما تمایلی به خرید نفتی که از روسیه صادر می شود، ندارند. قزاقستان به تازگی نام نفت صادراتی خود را تغییر داده است تا آن را از نفت روسیه که بنادر این کشور صادر می‌شود، متمایز کند. صادرات قزاقستان تحت تحریم نیست اما خریداران درباره مبدا نفتی که از بنادر روسیه بارگیری می‌شود، محتاط هستند.

بر اساس گزارش رویترز، هر گونه اختلال در جریان نت این خط لوله، بازار نفت جهانی را در شرایطی که با شدیدترین کمبود عرضه از زمان تحریم نفتی عربی در دهه ۱۹۷۰ روبروست، تحت فشار بیشتری قرار می دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۸

روسیه باید همانطور که غرب فشارها رو بر روسیه زیاد کرده عمل کنه تا اوکراین یا بعبارتی غرب توهمی رو مجبور به تسلیم کنه

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۱۶:۵۲

این مسایل باعث میشود که اروپا و امریکا همتحتفشار اقتصادی قراربگیرند و در کل به نفع ایران هست بگذاری طعم گرانی و فشاراقتصادی که بیشاز۴۰سال است برمردم ما اورده اند بچشند تا بدانند که چطور هست خداوند یارمان هست و خواهد بود

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۱۷:۱۷

روسیه در مقابل ارسال تسلیحات ناتو باید از صلاح نفت و گاز بیشتر بر علیه ناتو استفاده بکند جنک .جنک است چه اقتصادی و چه نظامی .

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۶ ۲۱:۰۲

من خبر را خواندم و فکر کردم برای دلایل محیط زیستی بوده حال با لبخندی بر صورت میبینم که نه خیر آقاجان این سیاستمدار ها هرجا منافعشان باشد عمل می کنند متاسفانه!

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۰۳

جهان در حال یک پوست اندازی عظیم است، ای گروه سرخو شان شادی کنید.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۴۸

طبیعت مثل اینه میمونه هرشری انجام بشه دوباره بر میگرده به صاحبش. زمانی که صدام به ایران حمله کرد مردم بیگناه به کشتن رفتن.همین اعضای ناتو با ریاست امریکای ملعون عراق رو حمایت تسلیحاتی نظامی اقتصادی کردن. الان ببینید چگونه خودشون چوب طبیعت رو دارن میخورن.چاه کن همیشه ته چاهه.