• چهارشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401041510879
  • خبرنگار : 80001

وزارت راه و شهرسازی:

اجرای حدود ۹۵۰ هزار واحد نهضت مسکن آغاز شده است

اجرای حدود ۹۵۰ هزار واحد نهضت مسکن آغاز شده است

وزارت راه و شهرسازی جزئیات اقدامات انجام شده در قالب طرح نهضت ملی مسکن را تشریح و اعلام کرد ۹۵۴ هزار واحد به مراحل اجرایی رسیده و ۴۲۹ هزار واحد کلنگ‌زنی شده است.

به گزارش ایسنا، خلاصه عملکرد وزارت راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن که در گزارش اقدامات ۳۵ گانه توسط این وزارتخانه منتشر شده نشان می‌دهد تا روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ کل واحدهای پروژه‌ی مذکور یک میلیون و ۳۸۳ هزار و ۵۱۳ واحد است. از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۲۳۸ واحد در مراحل اجرایی ساخت قرار دارد و تعداد ۴۲۹ هزار و ۲۷۵ واحد کلنگ زنی شده است. تاکنون برای ساخت یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۷۶  واحد تامین زمین صورت گرفته است. اقدامات انجام شده برای افزایش تولید و عرضه مسکن در اجرای قانون جهش تولید مسکن بدین شرح است:

۱. انجام نیاز سنجی زمین و مسکن به تفکیک شهری و استانی برای تولید سالانه مسکن و ابلاغ به استان­ها و دستگاه­های اجرایی متولی.

۲. تدوین برنامه عملیاتی-اجرایی در اجرای مفاد قانون جهش تولید مسکن مبنی بر احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی (چهار ساله ۴ میلیون واحد مسکونی) با رویکرد برخورداری و تخصیص مشوق‌ها و یارانه‌ به دهک‌های مختلف درآمدی و تصویب آن در شورای عالی مسکن.

۳. توسعه بانک اطلاعات زمین جهت ثبت اطلاعات زمین­های تامین و شناسائی شده در تمامی شهرهای کشور برای اجرای برنامه­های حوزه مسکن

۴. تأمین زمین به استعداد ۱.۳ میلیون واحد مسکونی و پیگیری تامین مابقی اراضی مورد نیاز از طریق ایجاد شهرک یا شهر جدید، الحاق زمین به محدوده شهرها، تغییر کاربری اراضی مستعد و استفاده از اراضی مازاد دستگاه های دولتی و ....

۵. پیش‌بینی تأمین تسهیلات مورد نیاز بر اساس قانون جهش تولید مسکن برای پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ تا سقف ۳۶۰ هزار میلیارد تومان در سال­۱۴۰۰، همچنین هماهنگی برای پرداخت تسهیلات ساخت و نوسازی مسکن وفق مفاد ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن (تدوین و ابلاغ دستورالعمل­های مورد نیاز اعطای تسهیلات ساخت مسکن، ثبت­نام در سامانه تسهیلات از سازندگان طرح­های حمایتی مسکن و بخش خصوصی با معرفی به بانک­های عامل، پرداخت تسهیلات به متقاضیان و ...).

۶. افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن از ۱۰۰ میلیون تومان به میزان ۴۵۰ میلیون تومان برای شهر تهران، ۴۰۰ میلیون تومان برای سایر کلان شهرها، ۳۵۰ میلیون تومان برای مراکز استان، ۳۰۰ میلیون تومان برای سایر مناطق شهری و ۲۵۰ میلیون تومان برای مناطق روستایی به ازای هر واحد و همچنین افزایش دوره بازپرداخت از ۱۲ سال به ۲۰ سال.(مجموع دوران مشارکت مدنیو فروش اقساطی)

۷. ثبت‌نام بیش از ۵.۵ میلیون نفر متقاضی مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در سراسر کشور.

۸. پیگیری اتمام ساخت ۵۳۰ هزار واحد مسکونی شروع‌شده طرح اقدام ملی مسکن (دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد).

۹. ثبت‌نام از تعداد بیش از ۲۳ هزار سازنده جهت دریافت تسهیلات ساخت مسکن به استعداد ۱۳۶ هزار و ۳۱۶ واحد مسکونی.

۱۰. آغاز عملیات اجرایی ۱۶۰ هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی.

۱۱. کلنگ‌زنی ۳۲۱ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن.

۱۲. انعقاد تفاهم‌نامه با نهادهای حمایتی (کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی) و همچنین سازمان اوقاف برای تامین مسکن ۵۲۰ هزار تحت پوشش فاقد مسکن این نهادها در شهرها و روستاهای کشور.

۱۳. برآورد زمانی و مکانی میزان مصالح ساختمانی مورد نیاز برای احداث ۴ میلیون واحد مسکونی و انجام هماهنگی با وزارت صمت برای تأمین مصالح مورد نیاز.

۱۴. پیگیری تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی و تامین مصالح مورد نیاز پروژه های طرح نهضت ملی مسکن در قانون جهش تولید مسکن.

۱۵. مطالعه، مکان‌یابی و تصویب طرح ایجاد ۳۴ شهرک مسکونی و ۶ شهر جدید (علاوه بر ۲۲ شهر جدید موجود) برای تامین زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسکونی در شهرهای دارای مشکل کمبود زمین بخصوص کلان شهرها (این شهرک­ها در مراحل مختلف از طراحی تا تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی می­باشند).

۱۶. انعقاد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرائی از جمله سازمان اوقاف، بنیاد مستضفعان جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت آموزش و پرورش برای تامین مسکن اقشار مختلف جامعه شامل کارگران، نیروهای مسلح و طلاب، بسیجیان و...، به ظرفیت حدود ۴ میلیون واحد مسکونی جهت استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها برای تأمین مسکن اقشار مختلف جامعه.

۱۷. برگزاری دو جلسه شورای عالی مسکن برای تسریع سیاست‌گذاری در راستای تسهیل و تسریع در اجرای قانون جهش تولید مسکن، طرح مسائل و مشکلات این حوزه و اتخاذ تصمیمات لازم در برخی موارد برای رفع مشکل.

۱۸. اصلاح ماده (۱۰) آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرصه مسکن برای افزایش طول دوران فروش اقساطی زمین از ۵ سال به ۱۰ سال.

۱۹. مذاکره با کشورهای خارجی جهت تولید مسکن با استفاده از ظرفیت شرکت‌های ساختمانی خارجی با رویکرد ورود تکنولوژی و فناوری‌های نوین جهت ساخت صنعتی مسکن و استفاده از منابع مالی خارجی.

۲۰. انجام هماهنگی لازم با وزارت کشور برای اعمال تخفیف در هزینه و تسهیل و تسریع در صدور پروانه‌های ساختمانی در برنامه‌های حمایتی مسکن توسط شهرداری‌ها.

۲۱. انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان نظام مهندسی کشور جهت اعمال سیاست‌های تشویقی برای مهندسین داوطلب به ارائه خدمات فنی و مهندسی در برنامه‌های حمایتی تولید مسکن.

۲۲. پیگیری از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تسهیل در امور بیمه و کاهش هزینه‌های پروژه‌های ساختمانی طرح‌های حمایتی مسکن.

۲۳. اصلاح ماده (۱) آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرضه مسکن با هدف تسهیل شرایط متقاضیان واجد شرایط طرح‌های حمایتی دولت در حوزه سابقه مالکیت و سابقه سکونت.

۲۴. اصلاح برخی از مواد آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن با هدف تسهیل شرایط متقاضیان و ضوابط واگذاری زمین (ماده یک آیین‌نامه مذکور)

۲۵. اعلام فراخوان برای تدوین طرح جامع مسکن به تمامی دانشگاه‌ها، اساتید و قطب‌های علمی کشور و همچنین اعلام عمومی از طریق مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت متبوع، انتخاب مشاور و تدوین پیش نویس شرح خدمات طرح جامع مسکن.

۲۶. تدوین پیش‌نویس اساس‌نامه صندوق ملی مسکن بر اساس ماده(۳) طرح جهش تولید مسکن و تصویب ابلاغ آن توسط دولت و برآورد منابع قابل تخصیص به این صندوق، انجام مکاتبات لازم و پیگیری تخصیص منابع.

۲۷. تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه احراز سابقه سکونت و مالکیت در طرح­های حمایتی مسکن.

۲۸. تدوین دستورالعمل نحوه برخورداری پلکانی خانوار از حمایت­های قانونی جهش تولید مسکن.

۲۹. تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه احراز شرایط مجردین در طرح­های حمایتی مسکن.

۳۰. تدوین دستورالعمل ضوابط و شاخص­ها و تحقق هویت و فرهنگ ایرانی اسلامی در طرح­های حمایتی مسکن.

۳۱. تدوین آیین­نامه مربوط به نحوه واگذاری زمین به صورت ۹۹ ساله در شهرهای کشور.

۳۲. تدوین و ابلاغ دستورالعمل­های مربوط به قانون تعالی خانوار و حمایت از جوانی جمعیت.

۳۳. طراحی و ایجاد سامانه های مختلف از جمله:

- سامانه طرح نهضت ملی مسکن برای ثبت نام و پالایش متقاضیان با هدف احصای نیاز واقعی به مسکن و شفافیت در میزان حمایت‌های دولت از متقاضیان واجد شرایط و پایش پروژه های این طرح.

- سامانه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن جهت درج برخط تقاضای تسهیلات ساخت مسکن توسط سازندگان (اعم از حمایتی و غیرحماتی) بر اساس مفاد تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن با هدف ایجاد شفافیت در پرداخت تسهیلات بانکی و هدفمند نمودن آنها به سمت تولید مسکن.

۳۴. تدوین آیین­‌نامه تسهیل و توسعه صندوق­های زمین و ساختمان در بخش مسکن.

۳۵. همکاری در تدوین آیین‌نامه اجرایی شناسایی خانوار با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم.

خلاصه عملکرد ثبت‌­نام متقاضیان و پروژه­‌های شروع شده به شرح جدول زیر  تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ است:

کل واحدهای نهضت ملی مسکن یک میلیون و ۳۸۳ هزار و ۵۱۳ واحد است.

از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۲۳۸ واحد در مراحل اجرایی ساخت قرار دارند و تعداد ۴۲۹۲۷۵ واحد کلنگ زنی شده است

تاکنون برای ساخت یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۷۶ واحد مسکونی طرح نهضت ملی ، تأمین زمین صورت گرفت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha