پرویز محمدنژاد در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ابعاد مختلف انرژی در کشور از جمله برق و گاز و نفت و میعانات گازی و پتروشیمی، اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه نفت و گاز توفیقات خوبی داریم و اقدامات دولت در بحث صادرات نفت قابل تقدیر است.
وی از رشد مثبت تولید و صادرات میعانات گازی و پتروشیمی و فرآورده های نفتی خبر داد و بیان کرد: متاسفانه در حوزه تولید برق و گاز تراز منفی داریم؛ البته در زمستان گذشته مدیریت خوبی در حوزه گاز انجام شد و شاهد پایداری جریان گاز در منازل مردم بودیم و دغدغه گاز نداشتیم.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی فصل تابستان را پیک مصرف برق دانست و گفت: چهار ماهه خرداد لغایت شهریور کاهش برق ملموس بوده، اما خوشبختانه تا امروز قطعی نداشتیم؛ این در حالی است که سه روز قبل رکورد مصرف برق شکسته شد و بیش از ۶۴ هزار مگاوات مصرف داشتیم که عدد بزرگ و قابل تاملی است.
محمدنژاد با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف برق در جامعه، رکورد مصرف را پسندیده ندانست و خاطرنشان کرد: در پیک سال گذشته ۵۹ هزار مگاوات مصرف داشتیم که افزایش امسال نگران کننده است.
وی با اشاره به تلاش وزارت نیرو و کمیسیون انرژی مجلس برای پایداری جریان برق در زندگی مردم، تصریح کرد: ۲۰ درصد مصرف کنندگان برق بیش از دو برابر مصرف دارند که ناشی از تمکن مالی است، اما اصلاح الگوی مصرف در دستور کار قرار دارد لذا طرح توسعه و مانع زدایی صنعت برق را در سه محور به مجلس ارائه کردیم و با تایید شورای نگهبان، طی ماه های آینده شاهد ابلاغ به دولت خواهیم بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس، توجه به تولید در تراز مصرف و بالاتر، زمینه سازی ترانزیت خارجی برق جهت صادرات و رعایت الگوی مصرف را سه محور طرح مذکور دانست و متذکر شد: می خواهیم عدالت در مصرف رعایت شود، زیرا کسی حق ندارد از یارانه های دولت به صورت افسارگسیخته بهره ببرد.
وی با بیان اینکه ماده ۱۵ طرح توسعه و مانع زدایی صنعت برق دولت را مکلف به استفاده از کنتورهای هوشمند کرده است، گفت: ۱۲ هزار مشترک برق پرمصرف داریم و لذا بهای برق مصرفی این مشترکین بین نیم تا سه و نیم درصد افزایش می یابد، اما رعایت الگوی مصرف شامل افزایش بها نمی شود و تنها تعرفه سالانه را اعمال می کنیم.
محمدنژاد ۸۰ درصد مشترکین را دارای مدیریت مصرف مطلوب دانست و یادآور شد: استفاده از کنتورهای هوشمند می تواند به مدیریت برق کمک بزرگی کند.
انتهای پیام
نظرات