در آستانه محرم الحرام و مقارن با روز قلم، از کتاب «منتخب المراثی آل طه نوحه سی» تالیف حجتالاسلام سید اسماعیل حسینی لیلابی رونمایی شد.
در این خصوص حجتالاسلام سید اسماعیل حسینی لیلابی، نویسنده کتاب به ایسنا گفت: این کتاب دومین کتابی که به چاپ رسیده است و شامل ۴۵ روضه به زبان ترکی و صدها شعر فاخر مرثیه ترکی از شعرای قدیم و معاصر است که به منظور استفاده اهل منبر تألیف شده است.
وی ادامه داد: ماه گذشته این کتاب در ۲۷۲ صفحه توسط انتشارات عالی نگار به زیور طبع آراسته شده است و به مقدمهای زیبا و عالمانه با قلم اندیشمند ارزشمند دکتر میرزه رسول اسماعیلزاده دوزال با محوریت سیر تاریخی مرثیه در ادبیات ترکی، مزین شده است.
وی با بیان اینکه این کتب در صدد احیای سنتهای فراموش شده است، تصریح کرد: یکی از رسوم خوب گذشته که دارای آثار و برکات فرهنگی زیادی بود عبارت بود از اینکه سخنرانان مذهبی در پایان سخنرانی با استفاده از اشعار فاخر به صورت آهنگین و در دستگاههای موسیقی خاصی مرثیه میخواندند و به مخاطب اشک زیبای معرفتآفرین فراهم میآوردند که متاسفانه اخیرا این رسم در بسیاری از منبرهای محرم کمرنگ شده و لازم است این رسم دیرین زیبا احیا شود.
این نویسنده با تاکید براینکه اشک رازدار مقدمه وصول به دایره معارف و عرفان ناب است، بیان کرد: کتاب مذکور اگرچه به شیوه مستقیم به اهداف و آرمانهای امام حسین علیه السلام نپرداخته است اما تاکید بر اشک معرفتبخش را مورد توجه قرار داده است و بر این باور هستم که مرثیه و اشک، شیوه غیرمستقیم در دعوت به پیام و اهداف امام حسین علیه السلام است.
وی خاطر نشان کرد: راز تاکید امامان (ع) بر اشک ریختن برای امام حسین علیه السلام را در همین نکته باید دانست که آنها به درستی توجه داشتند شیوه غیرمستقیم و رازآلود از نظر اثرگذاری و جذب مخاطب از اهمیت بیشتری نسبت به شیوه مستقیم دارد.
این مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید براینکه اشعار پرمحتوا و متین در مرثیه جای خود را به اشعار سبک ندهد، یادآور شد: یکی از رسالتهای عاشقان امام حسین علیه السلام باید این باشد که در بیان مصیبت سرور و سالار شهیدان حضرت سیدالشهدا (ع) حراست از قداست و عظمت شخصیت و نهضت اباعبدالله (ع) است.
وی گفت: متاسفانه اخیرا برخی اشعار مراثی از نظر محتوا و آهنگ از متانت لازم برخوردار نیستند در حالیکه اشعار مرثیه قدیمی هم از نظر محتوا و هم از نظر سبک و آهنگ در اوج بودند یکی از اهداف تالیف این کتاب بازگشت به اشعار پر محتوا و آهنگهای متناسب است.
انتهای پیام
نظرات