• چهارشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401041510222
  • خبرنگار : 71641

میانگین مالیات پرداختی اصناف؛ ۲.۵ میلیون تومان

میانگین مالیات پرداختی اصناف؛ ۲.۵ میلیون تومان

با توجه به اینکه صاحبان مشاغل و اصناف تا پایان امروز برای ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد سال گذشته فرصت دارند، بر اساس آخرین آمار بیش از ۳ میلیون اظهارنامه تکمیل شده که برآورد شده متوسط مالیات پرداختی این افراد ۲.۵ میلیون تومان است.

به گزارش ایسنا، صاحبان مشاغل و اصناف باید هر ساله در خردادماه اظهارنامه عملکرد درآمدی خود در سال گذشته را برای پرداخت مالیات مربوطه، پر کنند.

در این زمینه، در ابتدا این افراد تا پایان خردادماه فرصت داشتند که اظهارنامه مالیاتی پر کنند اما این مهلت تا پایان امروز تمدید شد. 

بنابراین، صاحبان مشاغل تا پایان امروز فرصت دارند که با مراجعه به سامانه my.tax.gov.ir اظهارنامه خود را پر کنند زیرا، درصورت انجام ندادن تکالیف قانونی، علاوه بر محرومیت از معافیت‌ها و نرخ صفر مالیاتی، مشمول جریمه ۳۰ درصدی غیرقابل بخشش و تهیه اظهارنامه برآوردی می‌شوند.

برخلاف سال‌های قبل، امسال صدای اصناف و مشاغل نسبت به روند اخذ مالیات بلند شد و نسبت به افزایش نرخ مالیات و سود فعالیت‌هایشان اعتراض کردند و خواستار این شدند که تحت تاثیر رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، مالیات کمتری برای آنها محاسبه شود. 

سازمان امور مالیاتی در پاسخ به نیازهای مالیاتی اصناف اعلام کرد که هیچگونه افزایشی در نرخ مالیات رخ نداده و دلیل اعتراض اصناف این است که بر اساس قانون بودجه سال گذشته، مبنای محاسبه مالیات واریزی‌های کارتخوان مشاغل است. 

روند اخذ مالیات از کارتخوان اصناف و مشاغل به این صورت است که کلیه مبالغ واریزی به دستگاه‌های کارتخوان اصناف، ملاک عمل سازمان امور مالیاتی در محاسبه مالیات مقطوع است. البته، اگر پول به حساب متصل به کارتخوان اصناف واریز شده باشد، در محاسبه مالیات آن‌ها لحاظ نشده است.

در این زمینه، اگر از مبالغ واریزی به کارتخوان اصناف درآمدی عاید آنها نشده باشد، از مبلغ موردنظر در صورت ارائه اسناد و مدارک و تایید سازمان امور مالیاتی، مالیاتی گرفته نمی‌شود. 

این سازمان همچنین گفت که برای اجرای روند جدید مالیات ستانی از اصناف، نسبت سود فعالیت اصناف را کم و کسانی که فروش و درآمد ارائه خدمات آنها تا ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان باشد را مشمول مالیات مقطوع کردیم. 

در این زمینه، طبق گفته مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار صنف که می‌توانند از طریق تبصره ماده ۱۰۰، تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند، مالیات یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر از آنها بین صفر تا ۵ میلیون تومان است. 

پیگیری‌های ایسنا از سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد که تاکنون اصناف و مشاغل حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اظهارنامه مالیاتی به این سازمان ارائه کرده‌اند. 

همچنین، معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اظهارنامه ارسالی به سازمان امور مالیاتی مربوط به فرم تبصره ماده ۱۰۰ بوده است و نزدیک به یک میلیون مؤدی نیز اظهارنامه را خود تنظیم و ارائه کرده‌اند. 

علاوه بر این، از میزان اظهارنامه‌هایی که به سازمان امور مالیاتی ارسال شده، میانگین مالیات پرداختی اصناف و مشاغل ۲.۵ میلیون تومان است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۱۰:۴۸

چند شرکت بزرگ با اپراتورهای همراه اول و ایرانسل قرارداد انحصاری برای فروش سیم کارت و کارت شارژ بواسطه بیش از 2000 نمایندگی خود در سراسر کشور دارند و از این راه چراغ خاموش روزانه هر یک بالغ بر صدها میلیون تومان سود خالص می برند مدارک و قراردادها در شرکتهای ایرانسل و همراه اول هست .