• یکشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401041207937
  • خبرنگار : 71263

برندگان و بازندگان نظم نوین جهانی انرژی

برندگان و بازندگان نظم نوین جهانی انرژی

نظم نوین جهانی پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و تغییراتی که در کریدورهای تجارت ایجاد شد، برندگان و بازندگانی در حوزه انرژی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، روسیه همچنان روزانه نزدیک به یک میلیارد دلار درآمد از فروش نفت و گاز دارد در حالی که اروپا به خرید گاز روسیه ادامه می‌دهد و از توقف کامل و یکباره عرضه روسیه وحشت دارد. در کوتاه مدت، روسیه با استفاده از وابستگی اقتصادهای اروپایی به گاز طبیعی این کشور، ممکن است دست برنده داشته باشد.

برندگان و بازندگان

گیدئون راچمن، ستون نویس ارشد امور خارجی در فایننشیال تایمز می‌نویسد: اما در میان مدت تا بلندمدت، مسکو احتمال موقعیت خود به عنوان ابرقدرت انرژی جهانی را از دست خواهد داد زیرا تصمیم اروپا برای قطع وابستگی به انرژی روسیه، برگشت ناپذیر است.

آسیا ممکن است میزان زیادی از نفت نامحبوب و تحریم شده روسیه در غرب، را دریافت کند اما اتکای روسیه به چین برای فروش گاز، به دلیل عدم وجود زیرساخت کافی برای تغییر مسیر ارسال گاز از اروپا به چین، نه ظرف چند ماه، بلکه در سال‌های آینده، روی خواهد داد.

در این بین، قیمتهای بالای نفت و گاز به صنعت شیل آمریکا کمک کرده و این صنعت می‌تواند در میان مدت تا بلندمدت یک برنده بزرگ در نظم نوین جهانی انرژی باشد زیرا غرب در سالهای آینده صرفنظر از تحولات جنگ در اوکراین، به دنبال تامین نفت و گاز غیرروسی خواهد بود.

با این حال، صنعت نفت و گاز آمریکا در کوتاه مدت، با محدودیت‌هایی برای افزایش تولید روبروست. این موانع شامل مشکلات زنجیره تامین، افزایش هزینه‌ها و تمایل دولت آمریکا برای اشاعه انرژی پاک و به همان اندازه مقصر جلوه دادن صنعت نفت برای محدود شدن عرضه سوخت و افزایش سرسام آور قیمت بنزین، هستند.

اگر تولیدکنندگان آمریکایی از محیط نظارتی حمایت کننده از سرمایه گذاری در تولید جدید برخوردار بودند، آمریکا فرصت این را داشت که برنده بازی ژئوپلیتیکی انرژی در بلندمدت شود. مناطق مصرف کننده بزرگ شامل اروپا و متحدان آمریکا در شمال آسیا که می‌خواهند دیگر هرگز متکی به انرژی روسیه نباشند، متقاضی نفت و فرآورده‌های نفتی آمریکا خواهند بود. آمریکای لاتین هم به دلیل نزدیکی به آمریکا، بازار طبیعی صادرات انرژی آمریکاست؛ به خصوص که اروپا به دلیل روبرو شدن با کمبود انواع انرژی، مانند دوران قبل از بحران انرژی پاییز ۲۰۲۱ و حمله نظامی روسیه به اوکراین، سوخت چندانی به این منطقه صادر نمی‌کند.

تغییر دائمی کریدورهای تجارت انرژی و تصمیم اروپا برای قطع وابستگی به نفت و گاز روسیه، موقعیت روسیه به عنوان یک قدرت نفتی و گازی را در میان مدت و بلندمدت تضعیف می‌کند.

یک مقام ارشد آلمانی به فایننشیال تایمز گفت: پیش از جنگ، روسیه انتظار ۳۰ سال درآمد نفت و گاز تضمین شده را داشت اما اکنون آنها یک فرصت سه ساله را می‌بینند.

اتکای روسیه به بازار گاز آسیا سالها طول می‌کشد

طبق آمار مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA)، روسیه در ۱۰۰ روز نخست جنگ در اوکراین، ۹۸ میلیارد دلار (۹۳ میلیارد یورو) درآمد از صادرات سوخت فسیلی داشت و اروپا پول ۶۱ درصد این واردات را پرداخت کرد.

همزمان با تلاش اتحادیه اروپا برای کاهش درآمدهای نفتی روسیه از طریق اعمال ممنوعیت روی واردات نفت دریابرد از روسیه، مسکو حجم بیشتری از صادرات نفت خود را به آسیا گسیل کرده است. اما روسیه برای جایگزین کردن صادرات گاز به اروپا و درآمد آن، دشواری بیشتری خواهد داشت. حجم گازی که روسیه از طریق خط لوله و به شکل LNG به چین صادر می کند، در مقایسه با صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله، بسیار اندک است؛ حتی با وجود این که روسیه، عرضه گاز به اروپا را طی هفته‌های اخیر کاهش داده است.

انرژی آمریکا به متحدانش در بلندمدت کمک می‌کند

آمریکا که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، می‌تواند به جبران کردن حداقل بخشی از عرضه حذف شده روسیه بازار بازارهای نفت و گاز کمک کند. صادرات LNG آمریکا به اروپا افزایش پیدا کرده و صادرات سوخت هم با وجود افت چشمگیر ذخایر این کشور، افزایش پیدا کرده است.

اما صنعت شیل آمریکا با محدودیتهایی در افزایش تولید روبروست زیرا هزینه‌ها همچنان رو به افزایش است و تاخیرهای زنجیره تامین، بدتر شده است. بعلاوه، تولیدکنندگان آمریکایی به پرداخت بدهی و سوددهی به سهامداران متمرکز شده‌اند. همچنین نگران ادامه حملات از سوی دولت بایدن هستند که برنامه‌های سرمایه گذاری شرکتها را تشویق نمی‌کند.

اخیرا بیش از ده‌ها انجمن انرژی که در راس آنها موسسه امریکن پترولیوم قرار داشت، از بایدن خواستند پیش از سفر به عربستان سعودی و درخواست از این کشور برای تولید نفت بیشتر، از مراکز تولید نفت و گاز آمریکایی بازدید کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در نامه این انجمن‌های انرژی آمده بود: از طرف میلیون‌ها آمریکایی که در صنعت نفت و گاز کار می کنند برای شما در سفر آینده به عربستان سعودی آرزوی موفقیت داریم. اما پیش از این که به ریاض بروید، از شما دعوت می‌کنیم از رینولدزویل دیدار کنید که قلب شیل مارسلوس در ایالتی است که زادگاه شماست و یکی از  پربارترین مناطق تولیدکننده گاز در جهان است. ذخایر انرژی آمریکا، پاسخی به جست و جوی جهانی برای تامین انرژی است. انرژی آمریکایی، رقابت پذیری و امنیت ملی آمریکا را تقویت کرده و فرصت اقتصادی را به هر گوشه از این کشور می‌آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha