یک استاد دانشگاه کاشان، امروز(سهشنبه، ۷ تیر) در آیین رونمایی از این کتاب، اظهار کرد: هفت بند «کمالالدین حسن بن محمود کاشانی» از شاعران اواخر قرن هفتم و اوایل هشتم هجری در مدح امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) دریایی ژرف و پرگوهر و از نظر لغت و معنا بسیار زیبا و بلند است.
رضا شجری افزود: حسن کاشی سرمایههای معارف اسلامی، تسلط بر قرآن، احادیث نبوی به ویژه احادیث معتبر شیعی را به خوبی در اشعارش استفاده کرد و در حالی که هنوز تشیع به خوبی گسترش نیافته بود، اما او جسورانه و مردانه به بیان عقاید شیعی خود به زبان شعر ایستاد.
وی افزود: حسن کاشی شاعری ولایی در ادبیات آیینی و تار و پود شعرش عجین یافته با عشق به ائمه و خاندان رسولالله بود. عجیب و شگفتآور است که شاعری تمام عمر خود را برای مدح اهلبیت (ع) به ویژه امام علی(ع) و فرزندانش صرف کند و بیش از ۳۰ قصیده برای جنگهای امام علی بسراید.
شجری گفت: حسن کاشی، شاعری بود که خود را در دریای معنی انداخت و کلامش از شکر مدح و منقبت مولا امیرالمؤمنین(ع) و به قول خودش با الهام از جبرئیل امین خلق کرد و تلفیقات خوبی علاوه بر کشف مضامین تازه داشت.
به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه کاشان افزود: هر چند تاریخ تولد و وفات حسن کاشی مشخص نیست، اما ژرفای سخنش در مجموعه آثارش و نکات مختصر موجود از او در تذکرهها از جمله تذکرة الشعرا و تاریخ یزد مشخص است و اطلاعات تکمیلی را میتوان از طریق دیوان اشعار و کتابهای وی شناخت.
وی گفت: حسن کاشی شاعری عابد، دارای سیرت و صورت بود، سعدی و حافظ را خوب بلد بود و بیشترین تأثیر را از خاقانی گرفت هر چند خود را در برخی موارد بهتر از او میدانست.
تجلیل از حافظان زبان فارسی تجلیل از زبان و فرهنگ فارسی است
همچنین یک عضو هیئتعلمی بنیاد معارف اسلامی، گفت: تجلیل از نوشاهی، ایران پژوه پاکستانی، تجلیل از زبان و فرهنگ فارسی و احترام به ایران است. سید عارف از خانوادهای عمیق و ریشهدار و از مشایخ بزرگ است که در اصفهان و تبریز نیز از وی تجلیل میشود.
علی میرانصاری اظهار کرد: آشنایی اولیه عارف نوشاهی با زبان فارسی از کلاس ششم بوده که از میان دروس اختیاری زبان فارسی، نقاشی و عربی، فارسی را برگزیده است و زبان و ادبیات فارسی را در خانه فرهنگ ایران در پاکستان در راولپندی آموخت.
وی افزود: استادان بزرگی مثل جعفر شهیدی، آموزگار، احمد تفضلی، حسین لسان، علیمحمد حق شناس، اسماعیل حاتمی و صباغ از استادان نوشاهی هستند.
عضو هیئتعلمی بنیاد معارف اسلامی، تصریح کرد: نوشاهی از سال ۱۹۰۴ تاکنون نیمقرن است که با زبان فارسی و فرهنگ ایرانی فعالیت دارد و آثار متعدد به نظم و نثر، ۴۰ کتاب به زبان فارسی در حوزه فرهنگ ایرانی و صدها مقاله تألیف کرده که یک دسته کامل آن مربوط به فهرست نسخههای خطی، تصحیح و کتابشناسی است.
آیین رونمایی از کتاب هفتبند «کمالالدین حسن بن محمود کاشانی» شاعر قرن هفتم و هشتم هجری در مدح امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) با حضور و تجلیل از سید عارف نوشاهی، ایران پژوه پاکستانی و استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی کالج دولتی گوردون، راولپندی در خانه تاریخی تاج (موزه مردمشناسی و خانه هنرمندان) برگزار شد. تقدیر از حسن عاطفی و علیاصغر شاطری، کاشان شناس و مؤلف کتابهای تاریخ کاشان بخش پایانی این آیین بود.
انتهای پیام
نظرات