• سه‌شنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401033121659
  • خبرنگار : 50072

روبل رکورد ۷ ساله را شکست

روبل رکورد ۷ ساله را شکست

ارزش روبل به بالاترین میزان خود در هفت سال اخیر رسید و افزایشی که روسیه قصد مهارش را دارد گسترش داد و بحثی در مسکو درباره اینکه آیا بانک مرکزی باید نرخ ارز «بهینه» را هدف قرار دهد یا خیر، برانگیخت.

به گزارش ایسنا، ارزش روبل تا ۱.۷ درصد جهش کرد و به ۵۵.۴۴ در هر دلار آمریکا رسید که بر اساس قیمت‌های بورس مسکو، قوی‌ترین سطح از جولای ۲۰۱۵ را ثبت کرد. روبل رشد خود را در سال جاری به ۳۵ درصد رسانده است؛ یک رشد جهانی که حتی پس از کاهش نرخ معیار توسط سیاست‌گذاران تا ۱۰۵۰ واحد پایه و کاهش کنترل سرمایه اعمال شده در واکنش به تحریم‌های غرب، همچنان ادامه دارد.

مقامات دولتی این بازگشت را به‌عنوان مدرکی برای مقابله با مجازات‌های بین‌المللی روسیه در مورد تهاجم  به اوکراین مطرح کرده‌اند اما آنان به‌طور فزاینده‌ای نسبت به پیشرفت در رقابت‌پذیری صادرات و تضعیف بودجه روسیه محتاط هستند.

اقدامات تسهیل‌کننده بانک روسیه تاثیر کمی بر حرکت روبل داشته است که ناشی از محدودیت‌های معاملات دلاری و تقاضای ضعیف برای دلار آمریکا در بحبوحه سقوط واردات این کشور است.

مقامات ارشد دولت و بانک مرکزی روز دوشنبه نظرات مخالفی را درباره هدف‌گذاری برای نرخ برابری روبل مطرح کردند. معاون اول نخست وزیر، آندری بلوسف گفت: مقامات درباره یک هدف تعیین شده برای روبل و اولویت دادن به رشد اقتصادی بحث کردند. وی می‌گوید که نرخ «بهینه» بین ۷۰ تا ۸۰ روبل در هر دلار است.

ساعاتی پس از انتشار اظهارات بلوسف، یک رئیس ارشد بانک مرکزی نسبت به چنین تغییر سیاستی هشدار داد.

الکسی زابوتکین، معاون بانک مرکزی روسیه در جلسه استماع بودجه گفت: در صورت اجرا، هر گونه ایده مرتبط با هدف‌گذاری نرخ ارز به ناچار منجر به کاهش اثربخشی و از بین رفتن حاکمیت سیاست اقتصادی دنبال شده خواهد شد روسیه در نوامبر ۲۰۱۴ روبل را شناور کرد.

فایننس گزارش کرد، روبل از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در حال حرکت بوده است. جنگ در ابتدا جرقه‌ای ایجاد کرد و در ۱۰ مارس روبل به پایین‌ترین سطح خود یعنی ۱۲۱.۵۲۷۵ در هر دلار رسید زیرا ایالات‌متحده و اروپا به دنبال منزوی کردن روسیه از سیستم مالی بین‌المللی بودند اما پس از آنکه مسکو فروش اجباری ارز خارجی را بر صادرکنندگان تحمیل کرد و برخی از خریداران محصولات انرژی را ملزم به پرداخت به روبل کرد، ارز صعود کرد و ۱۱۸ درصد افزایش یافت.

در حالی که این امر به روسیه کمک کرد تا از بحران ارز خارجی طفره برود اما به دلیل کاهش درآمدهای صادراتی بر حسب ارز محلی و گرانی کالاهای این کشور در خارج از کشور، این افزایش ارزش برای بانک مرکزی نگران‌کننده شد.

این بانک با انبوهی از اقدامات تسهیل کننده به این مورد پاسخ داد با این وجود، افزایش نرخ ارز ادامه یافته است و بر انتظار معامله‌گران برای کاهش کامل کنترل سرمایه و اقداماتی برای احیای تقاضای مصرف‌کننده و رشد اقتصادی تاکید می‌کند.

روبل تا ساعت ۱۷ به وقت مسکو با ۱.۲ درصد افزایش به ۵۵.۷۴ در هر دلار معامله شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha