• دوشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۸:۰۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401033021458
  • خبرنگار : 50204

یک مسئول:

۴۴ درصد پست های سازمانی در استان مرکزی بلاتصدی است

۴۴ درصد پست های سازمانی در استان مرکزی بلاتصدی است

ایسنا/مرکزی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: ۴۴ درصد پست های سازمانی در دستگاه های اجرایی استان بلاتصدی است.

نوربخش عسگری در نشست مشترک شورای اداری و شورای راهبری توسعه مدیریت استان مرکزی اظهار کرد: دولت سیزدهم برای نخستین بار یک سند اقدام محور را تدوین کرده که اقدامات عملی ر آن باتدوین و تطبیق آن با اسناد بالادستی نظام اداری، پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در بخش نظام اداری و حقوقی این سند، ۶۵ اقدام پیش بینی شده که ۴۱ اقدام در حوزه اداری است، افزود: کیفیت پایین ارائه خدمات عمومی به مردم، فساد و تبعیض در ارائه برخی خدمات عمومی، ظرفیت محدود و نامناسب نظام اداری برای تحقق ماموریت ها و انتظارات، از چالش های مطرح شده در حوزه اداری این سند است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی تصریح کرد: به جز آموزش و پرورش و دانشگاه ها، حدود ۲۰ هزار و ۲۲۳ نیرو در استان مرکزی فعالیت دارند که بیشترین آنها با سهم ۴۱ درصدی، در اراک هستند. بیشتر نیروهای خانم به تعداد ۳۶۱۴ نفر در علوم پزشکی مشغول به کارند و ۴۴ درصد پست های استان بلاتصدی است.

عسگری بیان کرد: حدود ۳۸ درصد دستگاه های استان بین ۱۱ تا ۲۰ سال خدمت دارند و تعداد اندکی کمتر از ۵ سال سابقه کار دارند، همچنین از لحاظ مدرک تحصیلی نیز روند به سمت افزایش مدرک تحصیلی کارکنان است. ۶۰ درصد کارکنان استان آقا و مابقی از خانم ها هستند.

وی ادامه داد: حدود ۲۱۰۳ نفر از سال ۹۳ تاکنون افزایش نیرو داشته ایم اما میزان خروجی ها ۲ برابر این رقم بوده است و تجربیات ارزنده ای را از دست داده ایم که یافتن مجدد آن هزینه های زیادی برای دولت دارد. یشترین نسبت خروجی ها در سال های ۹۸و ۹۹ ثبت شده که می طلبد در این حوزه تدبیری اندیشیده شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اضافه کرد: مجموعا از سال ۹۶ تاکنون ۱۹۹۶ نفر در آموزش و پرورش استخدام و ۳۱۴۱ نفر از این دستگاه خارج شده اند.

عسگری ادامه داد: بالا بودن میانگین سنوات خدماتی کارکنان دستگاه های اجرایی  و نیاز به صدور حداقل ۱۰۰ مورد مجوز استخدامی برای استفاده از نیروهای نخبه در دستگاه های اجرایی، نیاز شدید به جذب و بکارگیری آموزگار و دبیر در آموزش و پرورش استان، صدور ۴۶۰ نفر مجوز بکارگیری کادر درمان به منظور بهره برداری از بیمارستان در حال احداث ولیعصر و ... از موارد مهم در حوزه نیروی انسانی در سطح استان است.

وی در خصوص دولت الکترونیک با بیان اینکه در این حوزه چالش های اساسی وجود دارد افزود: سهم کل خدمات الکترونیکی از کل خدمات ارائه شده، ۱۰۲۷ خدمت در ۳۰ دستگاه اجرایی معادل ۴۶ درصد است.

ربیعی، مدیرکل بنیادشهید و امورایثارگران استان مرکزی نیز افزود: استان مرکزی ۶۲۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده و  ۱۵ هزار جانباز و هزار آزاده، برگ زرینی در این هستند.

وی با بیان اینکه در استان مرکزی قریب به ۶ هزار نفر از جامعه هدف بنیاد، بیکار هستند و بعد از گذشت ۳۴ سال از دفاع مقدس ۱۷۶ فرزند شهید فاقد شغل داریم، افزود: در راستای تبدیل وضعیت نیروهای شاغل در دستگاه ها براساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، علیرغم صراحت قانون متاسفانه در برخی دستگاه ها از جمله صدا و سیما، پتروشیمی، آلومینیوم سازی و ماشین سازی و ... این قانون اجرا نمی شود.

دلشادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز بابیان اینکه از ۱۰۸ پست این اداره ۶۴ پست با تصدی و مابقی بدون تصدی هستند، گفت: از ۱۱ شهرستان استان دو شهرستان تنها با یک نیرو اداره می شوند.

وی با تاکید بر لزوم کارآمدی نیروی انسانی اضافه کرد: نیروی انسانی به اندازه کافی در اداره نداریم و نمی دانیم این نیرو باید از کجا تامین شود، امید است که تدبیری اندیشیده شود تا از این وضع رهایی یابیم.

پاکپور، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی نیز تصریح کرد: در مدل حکمرانی مطبوع در کنار دولت، دو بخش عمومی و خصوصی نقش مهمی به ویژه در کاهش تصدی های دولتی وحاکمیتی دارند، در کشور بیش از ۴۰ هزار دهیاری در حوزه توسعه و عمران و آبادانی روستاها ایفای نقش می کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه این مجموعه علیرغم همه محدودیت ها به ویژه در حوزه نیروی انسانی کارنامه درخشانی داشته است. در استان مرکزی روستایی با حدود ۱۰ هزار نفر تنها با یک دهیار اداره می شود. حدود ۳ سال است که در مجموعه دهیاری ها امکان جذب نیرو وجود ندارد.

معاون آموزش و پرورش استان مرکزی هم در این نشست گفت: این استان دارای ۱۵ منطقه، ۲ هزار و ۵۴ مدرسه و ۲۴۸ هزار و ۷۰۹ نفر دانش آموز است.

ابوالفضل بادرستانی افزود: ۵۴ درصد از دانش‌آموزان این استان در مقطع ابتدایی، ۲۵ درصد متوسطه اول و ۲۱ درصد متوسطه دوم هستند.

وی بیان کرد: حدود ۱۷ هزار معلم و شاغل در این استان فعالیت دارند و در کنار آنها ۲ هزار و ۲۰۵ دانشجوی متعهد خدمت در دانشگاه فرهنگیان و ۱۸۳ سرباز معلم نیز وجود دارد.

معاون آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: این استان با کمبود ۲ هزار و ۶۶۶ نفری نیرو مواجه است که از این تعداد، هزار و ۵۰ نفر کمبود نیرو در مقطع ابتدایی و هزار و ۶۱۶ نفر در مقطع متوسطه است.

بادرستانی اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۲، از جمع شاغلان فعلی این اداره، سه هزار نفر بازنشسته می‌شود.


انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha