• یکشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401032920185
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی:

دانشگاه صنعتی سهند ظرفیت‌های پژوهشی خوبی در حوزه‌ معادن و نفت و گاز دارد

دانشگاه صنعتی سهند ظرفیت‌های پژوهشی خوبی در حوزه‌ معادن و نفت و گاز دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه صنعتی سهند از جمله دانشگاه‌های برتر فنی و مهندسی کشور است که ظرفیت‌های پژوهشی خوبی در حوزه‌ی معادن و نفت و گاز دارد.

یوسف داودی در دیدار هیأت رئیسه دانشگاه صنعتی سهند اظهار کرد: آذربایجان شرقی و سراب در حوزه‌ی معادن و نفت و گاز از ذخایر ارزشمندی بهره‌مند هستند و دانشگاه صنعتی سهند نیز در این زمینه ظرفیت بالایی دارد و باید از کمک‌های علمی و تحقیقاتی آنها استفاده کرد.

وی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی، ذیل کمیسیون صمت، کمیته معدن وجود دارد که در آن کمیته، در حوزه‌ی معادن استان فعالیت‌های مناسبی انجام گرفته است.

وی افزود: ذخیره معادن آلومینیوم، مس و طلای آذربایجان ارزشمند است و دانشگاه صنعتی سهند نیز باید بر روی این معادن بیشتر متمرکز و فعال باشد.

داودی خاطرنشان کرد: در شهرستان سراب، ذخایر مس و نفلین سینیت عظیمی وجود دارد که وضعیت بسیار مناسبی دارند و آماده همکاری در این حوزه هستیم تا پهنه‌ی اکتشاف شده، گسترده‌تر شود. 

وی گفت: کارخانه‌ی نفلین سینیت در شهرستان سراب در حال احداث است که شاید بزرگترین کارخانه نفلین سینیت کشور باشد.

وی در ادامه بیان کرد: ما به دنبال تاسیس آموزشکده فنی و مهندسی سراب هستیم که اگر موافقت شود می‌توان رشته‌های مرتبط با معادن و سایر رشته‌های مورد نیاز شهرستان را در این آموزشکده راه‌اندازی کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید صنایع بزرگ از دانشگاه‌ها حمایت کنند و طبق قانون مصوب کشور، چند درصد از سود خالص آن صنعت باید به حوزه‌ی مربوطه و یا دانشگاه‌های ذی‌ربط اختصاص یابد.

وی همچنین متذکر شد: مشکل دیگر شهرستان سراب، تصفیه خانه فاضلاب این شهر است که طبق آخرین بررسی‌ها، مشکلات عدیده‌ای در این بخش وجود دارد؛ لذا دانشگاه صنعتی سهند می‌تواند با ارزیابی فنی و مالی و ارائه راهکارهای مناسب، در این بخش نیز کمک و یاری رسان باشد.

وی تاکید کرد: در مجلس شورای اسلامی فراکسیون انرژی‌های نو و تجدید پذیر تشکیل شده است که دانشگاه صنعتی سهند بدلیل پتانسیل‌های بالایی که در این بخش نیز دارد، می‌تواند با ارائه راهکارهای مناسب و برگزاری جلسات منظم با مقامات مسئول، کمک خوبی در جهت تولید این انرژی‌ها باشد.

دانشگاه صنعتی سهند آماده هرگونه همکاری علمی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است

رئیس دانشگاه صنعتی سهند نیز در این دیدار گفت: دانشگاه صنعتی سهند یک دانشگاه جوان، انقلابی و پویا است و شهرستان سراب هم در حوزه‌ی نفت و گاز و معادن ظرفیت خوبی دارد که در این راستا، پتانسیل‌های دانشگاه صنعتی سهند می‌تواند در اختیار این معادن و مردم شریف شهرستان سراب قرار گیرد.

اسماعیل فاتحی فر خاطر نشان کرد: تیم‌های پژوهشی و متخصصان خوبی در استان‌های مختلف کشور علی الخصوص آذربایجان شرقی وجود دارد اما از این متخصصان، زیاد در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی استفاده نمی‌شود که این مسئله معضل بزرگی است و باید مجلس شورای اسلامی با دانشگاه‌ها و متخصصان شهرستان‌ها نیز مکاتبه و رایزنی کند.

وی در پایان یادآور شد: بعضی از دانشکده‌های دانشگاه صنعتی سهند در سطح جهانی رتبه‌ی زیر ۲۰۰ را به خود اختصاص داده‌اند و این دانشگاه به‌عنوان بازوی علمی نمایندگان مجلس شورای اسلامی آماده هرگونه همکاری است.

رئیس دانشگاه صنعتی سهند همچنین به مسئله مهم استفاده از سوخت مازوت تصفیه نشده در نیروگاه‌ها و معضلات آن بر محیط زیست و حیات موجودات زنده اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، وی در پایان تاکید کرد: این دانشگاه با توجه به پتانسیل‌های بالقوه زیادی که در این بخش بدست آورده است آماده راه اندازی واحد حذف گوگرد از مازوت با حمایت نمایندگان محترم مجلس و مسئولین امر را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha