• جمعه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401032719028
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث خبر داد

راه اندازی ۴۹ میز تخصصی گردشگری/ معرفی شهرهای مکمل سفر و جاذبه های نوظهور

راه اندازی ۴۹ میز تخصصی گردشگری/ معرفی شهرهای مکمل سفر و جاذبه های نوظهور

ایسنا/گیلان مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، با بیان اینکه ۴۹ موضوع گردشگری را در قالب ۴۹ میز تخصصی در زیرمجموعه ۱۳ کمیته ملی تعریف کردیم، افزود: ساختار این میزهای تخصصی و کمیته های ملی را در دو استان کشور برنامه ریزی کردیم.

سید مصطفی فاطمی در حاشیه رویداد کار - آیین کج چینی در لنگرود در گفت وگو با ایسنا، از راه اندازی کمیته های ملی گردشگری و میزهای تخصصی در شهرهای گردشگرپذیر کشور خبر داد و اظهار کرد: پتانسیل و قابلیت انواع گردشگری در ایران احصا و شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه ۴۹ موضوع گردشگری را در قالب ۴۹ میز تخصصی در زیرمجموعه ۱۳ کمیته ملی تعریف کردیم، افزود: ساختار این میزهای تخصصی و کمیته های ملی را در دو استان کشور برنامه ریزی کردیم و یزد و گلستان که دارای دو اقلیم متفاوت هستند به عنوان پایلوت انتخاب شدند.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از راه اندازی ۹ میز از مجموع ۴۹ میز خبر داد و تصریح کرد: مابقی میزها نیز در حال راه اندازی است.

فاطمی، با اشاره به تشکیل کارگروه های گردشگری موضوعی در حوزه های خانواده، کودکان، معلولان و سالمندان، زوجین و...، عنوان کرد: در حال برنامه ریزی جهت کمک به خانواده ها برای سفر هستیم که در قالب مشوق های سفر از جمله تخفیف ورودی اماکن و اسکان دنبال می شود.

وی با بیان اینکه افزایش حجم سفرها بعد از کرونا پیش بینی شده بود، خاطرنشان کرد: شاهد افزایش سفر به شهرهای مختلف هستیم و در تعطیلات اخیر ۶۰ درصد رشد گردشگر داشتیم که بعد از دو سال و نیم خانه ماندن کرونایی، طبیعی است لذا ستاد ساماندهی سفرهای داخلی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شد و سعی کردیم کمترین آسیب را از این حجم بالای گردشگر متحمل شویم، زیرا با کمبود امکانات اسکان در برخی از شهرها مواجه هستیم و لذا ظرفیت آموزش و پرورش و خوابگاه های دانشجویی را پای کار آوردیم.

مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، از مسدود شدن ورودی برخی از شهرهای گردشگری به دلیل حجم بالای مسافر و معرفی شهرهای مکمل سفر خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت گردشگری متعادل است، اما در ایام تعطیلات با مشکلاتی مواجه می شویم.

وی با بیان اینکه سوق دادن مسافران به شهرهای مکمل سفر با قابلیت های مشابه جواب داد، گفت: در حال ارزیابی ۳۰ شهر به عنوان مکمل سفر هستیم تا منافع گردشگری به این شهرها نیز برسد.

فاطمی، گردشگری خانواده محور را یکی از راهبردهای توسعه گردشگری داخلی دانست و بیان کرد: گردشگری پایدار نیز در دو حوزه محیط زیست و جامعه محلی در دستور کار است. همچنین به دنبال توزیع زمانی و مکانی شهرهای گردشگری و معرفی شهرهای جدید گردشگری از جمله در گیلان هستیم تا این شهرها را تبدیل به جاذبه نوظهور گردشگری کنیم.

وی از حضور تسهیلگران در جوامع محلی جهت توسعه گردشگری خبر داد و تاکید کرد: شاهد افزایش دو برابری اعتبارات در حوزه گردشگری داخلی هستیم و لذا گردشگران خارجی نیز می توانند از این ظرفیت بهره ببرند.

مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، استان گیلان و شهر لنگرود را از دیرباز مورد توجه صنعت نوغانداری دانست و بیان کرد: نوغانداری باید به عنوان فرهنگ بومی معرفی شود لذا با مساعدت مقامات استانی و شهرستانی آماده ثبت جشنواره نوغانداری لنگرود در تقویم ملی جشنواره های گردشگری هستیم.

فاطمی، با اشاره به تاکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر رفع معضل زباله در شمال کشور، خاطرنشان کرد: ساختمان تاریخی مرکز نوغانداری شلمان می تواند به مرکز گردشگری با رویکرد نوغان و یا موزه نوغان تبدیل شود، زیرا نمونه این بناها در شهرهای مختلف ایران وجود دارد که با مشارکت بخش خصوصی به مرکز گردشگری تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه لنگرود می تواند به پایتخت نوغانداری کشور تبدیل شود و گردشگر تخصصی جذب کند، متذکر شد: نوغان و ابریشم باید به برند لنگرود و شلمان تبدیل شود و لذا به دنبال ثبت ملی نوغانداری هستیم که زمینه ساز توسعه گردشگری و بوم گردی و صنایع دستی با تم نوغان و ابریشم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha