به گزارش ایسنا، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه العربیه گفت که گفتوگوها با ایران برای احیای توافق هسته ای به بن بست رسیده است.
وی با تکرار ادعاهای اخیرش گفت که آژانس بین المللی انرژی اتمی تلاش می کند که برخی حقایق موجود در ایران را توضیح دهد و این آژانس هیچگونه پاسخی از تهران درخصوص سوالات فنی که مطرح کرده است، دریافت نکرده است.
گروسی گفت: ایران به آثار اورانیوم پیدا شده در سه سایت سری پاسخی نداده است و این کشور باید به دادن توضیحات روشن پایبند باشد زیرا تحقیق و بازرسی دو بخش اساسی فعالیت آژانس در سایت های هسته ای ایران است. دوربین هایی که ایران از کار انداخت ، بخش مهمی از مکانیزم نظارت بود و ایران با این کار برای فعالیت آژانس مانع تراشی می کند و شفافیت را کم می کند.
مدیرکل آژانس در ادامه گفت: افزایش تنش به سود هیچ طرفی در مذاکرات هسته ای با ایران نیست و نقض قوانین هسته ای تهران را از مسیر مذاکرات دور می کند.
وی درخصوص سایت کرج نیز گفت که به دوربین ها در آن جا آسیب وارد شده است و آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاعی ندارد که دقیقا در آن جا چه اتفاقی افتاده است.
رافائل گروسی اخیرا نیز در گفت وگو با شبکه الجزیره گفت: عملیات بازرسی به ایران کمک میکند و به آن فرصت میدهد که حرفهای خود مبنی بر عدم مخفی کردن چیزی در برنامه هسته ایاش را اثبات کند. ایران باید همواره بر بازرسی بی طرفانه و متعادل حساب باز کند و این مساله ای است که تنها آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند انجام دهد. اقدامات اخیر ایران تاثیر منفی بر مذاکرات وین خواهد گذاشت.
وی گفت: امیدوارم که در سریع ترین وقت ممکن به ایران سفر کنم. از سرگیری مذاکرات هستهای امری بسیار ضروری است و این گزینه عاقلانهترین گزینه است.
رافائل گروسی در پایان تاکید کرد که تنشهایی میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود دارد اما همواره راهی برای تفاهم وجود دارد .
به گزارش ایسنا، ادعاهای گروسی درباره ارائه نشدن پاسخ از سوی ایران در خصوص سه مکان در حالی مطرح شده که ایران در نامهای به آژانس توضیح کاملی در ارتباط با این سه مکان ارائه کرده است.
از سوی دیگر، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مورد قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: صدور این قطعنامه کاملا یک اقدام سیاسی و طراحی شده بود در مسیری که بین ایران و آژانس تعریف شده بود خلل ایجاد کرد.
خطیب زاده افزود: بر اساس بیانیه مشترک که ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰ بین ایران و آژانس توافق شده بود رفت و برگشتهایی بین دو طرف انجام شد اما این اقدام، تغییر لحن و گفتوگو و بیانهای گروسی نشان میدهد که یک دستورپذیری از یک مرکز انجام شده است، قطعا نمیتوانستیم این اقدام سیاسی غیر فنی آژانس را بدون پاسخ بگذاریم. در همین چارچوب اقدامات خود را انجام دادیم. من فکر میکنم اقدامات صورت گرفته از سوی ایران قاطع و متناسب بود. هر چند که آنها بگویند که قطعنامه شکلی و توصیهای بوده است. اگر ضرورتی بر انجام قطعنامه نبود آنها حتما باید مسیر دیگری را میرفتند.
انتهای پیام
نظرات