فردین کوراوند در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب که رونق یا کسادی بازار مجموعههای شعر در چرخه تولید رابطه مستقیم با مناسبات اقتصادی و فرهنگی دارد، اظهار کرد: چارچوب نشر همطراز با نیروی انسانی و هنرمندی رشد نکرده است و با اندکی تامل در این زمینه متوجه میشویم که این ضعف ریشه در کاهش توان مالی ناشران و نبود حمایت دستگاههای متولی کار فرهنگی دارد.
وی بازار مجموعههای شعر را وابسته به مناسبات فرهنگی و اقتصادی دانست و افزود: شرایط اقتصادی تولیدات فرهنگی را در اولویت چندم داده است و این امر باعث کسادی بیشتر بازار و بالا رفتن قیمت تمام شده کتاب به طور متقابل برای ناشران و مخاطبان شعر و ادبیات شده است.
کوراوند با اشاره به اینکه حضور کارشناس و مشاور در حوزه ادبیات میتواند نقشآفرین و موثر باشد تصریح کرد: وقتی دستگاهها و سازمانهای متولی فرهنگی افرادی را که با ادبیات بیگانه هستند روی کار میآورند به طور طبیعی نبود افراد متعهد در حوزه ادبیات به کاهش دقت نظر در نقد ادبی و نیز نقشآفرینی فرهنگی نادرست میانجامد.
این شاعر سپس به تاثیرگذاری و نقشآفرینی آموزش و پرورش و دانشگاهها بر فرهنگ جامعه اشاره کرد و گفت: ما از طریق این سازمانها که همیشه و به طور مستمر با ادبیات در ارتباط هستند میتوانیم فرهنگ و ادبیات رنگینکمان اقوام مختلف در خوزستان و جایجای کشورمان را در کنار زبان مشترک فارسی قرار دهیم و رشد فرهنگی جامعه خود را به مراتب بالاتر ببریم.
کوراوند در پایان خاطرنشان کرد: شعر هنری هزار ساله در ادبیات، فرهنگ، علم و تاریخ ایران زمین است و همیشه رد یا تایید صلاحیت آثار حوزههای شعری و غنایی به الفاظ و واژگان به کار رفته در آنها بستگی داشته است و این امر بیش از هر چیزی این مفهوم را برای عموم القا میکند که در طول تاریخ محتوا، ارزش ادبی و توجه به مخاطب در شعرهای سنتی و نو مهم و تاثیرگذار بوده است.
انتهای پیام
نظرات