به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی و تداوم آن یک حسی از فوریت را در میان کشورهای مونتهنگرو، صربستان، آلبانی، مقدونیه شمالی، بوسنی و هرزگوین و کوزوو برای پیوستن و نزدیکتر شدن به اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.
سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به این کشورها پیش از سفر شارل میشل، رئیس شورای اروپا به منطقه و نشست رهبران کشورهای غرب بالکان و اتحادیه اروپا در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ است.
چشم انداز عضویت در اتحادیه اروپا برای سالها محرک اصلی تغییرات و همکاری بیشتر در منطقه پس از یک دهه جنگ و تحولات در دهه ۹۰ میلادی بود تا زمانیکه توسعه اتحادیه اروپا متوقف شد و موجی از ناامیدیها در بر داشت.
درگیریهای لاینحل باعث افزایش تنشهای منطقهای مانند طرحهای جدایی طلبهای صربهای بوسنی حامی روسیه است.
فلوریان بیبر، کارشناس مسائل بالکان در دانشگاه گراتس اتریش گفت: این واقعیت که این اتفاق نیفتاده خودش یک مشکل واقعی است و نفوذ فزاینده کشورهای دیگر مانند روسیه و چین نتیجه عدم توسعه این روند است.
وی ادامه داد: سوال این است که آیا دولت جدید آلمان میتواند یک استراتژی واقعی برای پیشبرد این روند ارائه دهد یا اینکه مانند صدراعظم سابق آنگلا مرکل که اعلام کرد از منطقه حمایت میکند، اما کاری برای تغییر آن انجام نداد، به سادگی دچار دگرگونی میشود؟
شولتش که در دسامبر گذشته میلادی قدرت را در دست گرفته، مساله پیوستن کشورهای غرب بالکان به اتحادیه اروپا را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.
وزیر خارجه دولت برلین در سفر ماه مارس ۲۰۲۲ خود به منطقه گفته بود: ما منطقه بالکان در قلب اروپا را تسلیم نفوذ مسکو نخواهیم کرد.
شولتس امروز در حالی به کوزوو و صربستان میرود که در ماه گذشته میلادی با رهبران دو کشور در برلین دیدار داشت.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز قرار بود این هفته به صربستان سفر کند؛ صربستان در تلاش است تا پیوستن به اتحادیه اروپا را با اتحاد چند صد ساله خود با کرملین متعادل کند. اما سفر لاوروف به صربستان با بستن حریم هوایی کشورهای اطراف لغو شد.
صدراعظم آلمان قرار است پس از کوزوو و صربستان برای صرف شام با نمایندگان "فرآیند همکاری اروپای جنوب شرقی" که نهاد منطقهای بالکان متشکل از ۱۲ کشور است، به تسالونیکی در یونان برود.
وی روز شنبه به مقدونیه شمالی و بلغارستان میرود.
انتهای پیام
نظرات