• پنجشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401031913359
  • خبرنگار : 71567

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد

ضرورت توجه به فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها

ضرورت توجه به فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم بر ضرورت توجه به فعالیت تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: سکان‌داران آینده این انقلاب همین دانشجویان هستند و باید در مقابل خواسته‌های آن‌ها صبور بود و در مواجهه با آنان، تحمل و مدارا کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه دو کشور که به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد، با تاکید بر ضرورت عملکرد شبکه‌ای در امور فرهنگی و اجتماعی در سطوح مختلف دانشگاه‌ها گفت: قسمت عمده بحثی که رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین در حوزه آموزش عالی دارند، متاسفانه توسط خود ما دانشگاهیان به درستی نشان داده نشده است. ثمرات جهاد و تلاش‌های شبانه‌روزی که در خصوص بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها صورت گرفت درست بازنمایی نشد و کارهای بزرگی که به دست توانمند شما دانشگاهیان صورت گرفت تا دانشگاه به ریل قبلی خود برگردد، اتفاق کمی نبوده است.  

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف با اشاره به این‌که صورت‌بندی‌های مختلفی برای عصری که در آن زندگی می‌کنیم وجود دارد، اظهار داشت: یکی از متداول‌ترین و مهم‌ترین صورت‌بندی‌هایی که برای این دوره صورت گرفت، تعریف این عصر، به عصر شبکه‌ای‌شدن است که تجلی عینی آن را امروز در شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی شاهد هستیم.

کلانتری افزود: اما اصل ماجرا این است، ما در شرایطی زیست می‌کنیم که هرم قدرت افقی شده و قدرت در لایه‌های پایین رسوخ کرده، قدرت اجتماعی، معین قدرت سیاسی شده و در بعضی مواقع در مقابل آن قرار می‌گیرد. امر سیاسی و امر اجتماعی به شدت در هم تنیده شده، قدرت فقط از بالا به پایین اعمال نمی‌شود بلکه از پایین هم تاثیرات وسیع و عمیقی را می‌گذارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این‌که توجه به ذینفعان، گروه‌های مختلف اجتماعی و مجموعه‌ای از شبکه‌های اجتماعی که در سطوح پایین جامعه شکل می‌گیرد بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان ساخت: باید اقتضائات این عصر را ادراک کنیم، ما قرار است شبکه‌ای کار کنیم، لذا دبیرخانه هماهنگی مناطق، یک امر زینتی نیست و باید با هماهنگی و هم‌افزایی عمل کرد. دشمنان نظام به صورت حرفه‌ای به سمت تکمیل حرکت شبکه‌ای به پیش می‌روند، اما متاسفانه ما هنوز به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنیم. به‌عنوان مثال، در یک استان یک دانشگاه برنامه‌ای را برگزار می‌کند، اما دانشگاه دیگر خبر ندارد که آن‌جا چه اتفاقی در حال رخ‌دادن است، هم‌افزایی در این خصوص فوایدی مانند کمترشدن هزینه، باشکوه‌ترشدن، قوی‌تر شدن و زیباترشدن چشم‌انداز آن‌را در پی دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، بن‌مایه انقلاب اسلامی را بر اساس همین تحرکات شبکه‌ای دانست و با اشاره به این‌که تحول مسیر حرکت شبکه‌ای از شبکه مساجد تا کنون که به برکت انقلاب اسلامی، انواع و اقسام گره‌ها می‌تواند شبکه‌سازی شود، گفت: ما این‌ها را نادیده گرفتیم و هر دانشگاهی دارد برای خودش کار انجام می‌دهد و معدود دانشگاهی، شبکه‌ای عمل می‌کند. شبکه‌ای عمل‌کردن باید در سطوح مختلف روسای دانشگاه‌ها، معاونان فرهنگی، مدیران، کارشناسان، انجمن‌های علمی، کانون‌ها و تشکل‌ها اعمال شود.

معاون وزیر علوم بر لزوم هم‌افزایی در اجرای برنامه‌ها و انعکاس به‌موقع و مطلوب آن رویداد در سطح منطقه در راستای تاثیرگذاری بیشتر آن تاکید کرد و افزود: باید فضایی فراهم شود تا همه گروه‌ها تحت یک مدیریت واحد، اتفاقات بزرگی را در دانشگاه‌ها رقم بزنند. تشکل‌ها فرزندان دانشگاه‌ها هستند و باید به آن‌ها توجه شود، سکان‌داران آینده این انقلاب همین دانشجویان هستند و باید در مقابل خواسته‌های آن‌ها صبور بود و در مواجهه با آنان، تحمل و مدارا کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، حجت‌الاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان نیز در این مراسم با اشاره به این نکته که نظام اسلامی که به برکت خون‌های شهدا و ایثار ایثارگران از صدر اسلام تاکنون شکل گرفت، بیش از ۴ دهه زمامداری حکومت اسلامی در جهان اسلام را به دست گرفته است، رسالت نخبگان و اندیشمندان فرهنگی را فراتر از منطقه و جغرافیای ایران دانست و بر لزوم بسیج همه امکانات، استعدادها و ظرفیت‌ها برای رسیدن به آن نقطه روشن و متعالی که موعود همه انبیا و مکاتب و مورد انتظار همه جهانیان است تاکید کرد.

وی به بسیج تمام امکانات توسط دشمنان برای جلوگیری از این حرکت طوفانی و نورانی اشاره کرد و با بیان این نکته که مسوولیت ما به همان اندازه برای حضور در صحنه و در دست‌گرفتن عرصه سنگین‌تر خواهد شد، اظهار داشت: اگر باید قشری در نظام اسلامی تاثیرگذار باشد، آن قشر، دانشگاهیان هستند. اصلاح امور جامعه به دست دانشمندان و علما است و باید متناسب با فضایی که اکنون انقلاب اسلامی در آن قرار گرفته است، حضور جدی در صحنه داشته باشیم.

رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با طرح دیدگاه رهبری در موضوع مکتب شهید سلیمانی و لزوم پیروی از آن، به جایگاه خطیر مجموعه فرهنگی در عرصه قشر تاثیرگذار و مرجع دانشگاهی اشاره کرد و با تاکید بر حضور دولت انقلابی و هم‌سو با جریانات فرهنگی در راس امور، استفاده بهینه از این فرصت را منشا حرکت سریع‌تر به سوی دست‌یابی به آرمان‌های مطرح‌شده در بیانیه گام دوم انقلاب دانست.

وی در پایان با اشاره به حضور بیش از ۱۳۰ مرکز علمی و دانشگاهی در استان مازندران، بر لزوم حضور جدی در عرصه فرهنگی در همه این مراکز تاکید کرد تا جمع قابل توجهی از دانش‌پژوهان که در این مراکز مشغول به تحصیل هستند نیز در این مسیر، همگام و هم‌سو شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha