• پنجشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401031913118
  • خبرنگار : 71604

برخورد "تلسکوپ فضایی جیمز وب" با یک ریزشهاب‌ سنگ!

برخورد "تلسکوپ فضایی جیمز وب" با یک ریزشهاب‌ سنگ!

"تلسکوپ فضایی جیمز وب" به تازگی با یک "ریزشهاب‌واره" برخورد داشته است اما پژوهشگران در مورد تاثیر این برخورد نگران نیستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، "تلسکوپ فضایی جیمز وب" (JWST)، با آسیبی روبرو شده و یک *"ریزشهاب‌واره" به یکی از بخش‌های آینه‌ آن برخورد کرده است. اگرچه این برخورد بزرگتر از ضربه‌های پیش‌بینی‌شده طی آزمایش زمینی است، اما گروه پژوهشی جیمز وب می‌گویند که تلسکوپ همچنان می‌تواند وظایفی که برای آن طراحی شده‌اند را انجام دهد.

اگرچه فضا عمدتاً خالی به نظر می‌رسد اما گرد و غبار و زباله‌های فضایی در اطراف آن شناور هستند. حتی ذرات ریز در صورت حرکت کردن با سرعت بالا می‌توانند به فضاپیماها آسیب برسانند. آینه اصلی جیمز وب، یک هدف کاملا بزرگ برای این عناصر به شمار می‌رود. به همین دلیل، آزمایش‌ها و مدل‌سازی گسترده‌ای از ضربه‌ها طی دوره طراحی و ساخت تلسکوپ انجام شدند تا اطمینان حاصل شود که تلسکوپ می‌تواند در طول عمر خود، در برابر بمباران ریزشهاب‌واره‌ها مقاومت کند.

بین ۲۳ و ۲۵ می، به یکی از بخش‌های آینه‌ای تلسکوپ فضایی جیمز وب ضربه وارد شد. این ضربه بزرگتر از ضربه‌های در نظر گرفته شده بود. تجزیه و تحلیل و اندازه‌گیری برای ارزیابی آسیب و چگونگی تأثیر آن بر مأموریت علمی ادامه دارد.

"لی فاینبرگ" (Lee Feinberg)، مدیر بخش تلسکوپ نوری جیمز وب در این رابطه گفت: با قرار گرفتن آینه‌های جیمز وب در فضا، انتظار داشتیم که برخوردهای گاه‌به‌گاه ریزشهاب‌واره‌ها یا همان شهاب سنگ‌های کوچک، عملکرد تلسکوپ را به مرور زمان کاهش دهند. از زمان پرتاب، ما چهار برخورد کوچک‌تر و قابل اندازه‌گیری با ریزشهاب‌واره‌ها داشته‌ایم که مطابق انتظار بود اما این ریزشهاب‌واره‌ جدید، بزرگ‌تر از پیش‌بینی‌های ما است.

خبر خوب این است که تلسکوپ فضایی جیمز وب حتی با وجود آسیب دیدگی، همچنان در سطحی فراتر از انتظارات اولیه عمل می‌کند. مهم‌تر از همه این که پژوهشگران باور دارند که این تاثیر، برنامه زمان‌بندی انتشار نخستین تصاویر تمام رنگی و داده‌های طیف‌سنجی را که برای ۱۲ جولای تنظیم شده است، تغییر نخواهد داد.

*"ریزشهاب‌واره" در واقع قطعه سنگ کوچکی است که معمولا از سیارک‌ها بجا مانده و در فضا حرکت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha