• چهارشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1401031812751
  • خبرنگار : 71443

تحلیل الجزیره درباره ارائه پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام

تحلیل الجزیره درباره ارائه پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام

شبکه الجزیره در گزارشی تحلیلی با اشاره به طرح پیش‌نویس یک قطعنامه ضد ایرانی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد که احتمالا این قطعنامه شامل توصیه‌ای برای ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت نباشد.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری الجزیره در گزارش خود به بررسی احتمال تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که این روزها در وین، مقر این سازمان در حال برگزاری است، پرداخته و در آن بخش‌هایی از مصاحبه اخیر محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با این شبکه را نیز منتشر کرده است.

به گزارش الجزیره، همزمان که قدرت‌های غربی با حمایت اسرائیل پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای محکومیت ایران به دلیل برنامه هسته‌ای‌اش به شورای حکام ارائه داده‌اند، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران استقلال سیاسی دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل را زیر سوال برده و خاطر نشان کرد که آژانس باید به تعهدات خود پایبند باشد و مانع از "نفوذ دشمنان ایران" در اجرای وظایف خود شود.

اسلامی در ادامه با انتقاد از انتشار گزارش‌های آژانس توسط رسانه‌های غربی پیش از ارائه آن به شورای حکام تاکید کرد: ایران پاسخ‌های قانع کننده‌ای به سوالات آژانس (درباره سه مکان هسته‌ای) داده است اما این نهاد اراده‌ای برای اعلام اینکه پاسخ‌های ما برایشان قانع‌کننده بوده است، ندارد.

وی همچنین تصریح کرد: گزارش‌های آژانس بر مبنای یک سری اطلاعات ساختگی و غلط تهیه می‌شود که دشمنان ایران، به‌ویژه تحت هدایت رژیم اسرائیل آنها را ارائه می‌دهند.

شبکه الجزیره در ادامه گزارش خود آورده است: در این میان، انگلیس، فرانسه و آلمان به همراه آمریکا پیش‌نویس قطعنامه خود را به شورای حکام ارائه داده و در آن پیشرفت‌های هسته‌ای ایران و آنچه همکاری نامناسب ایران با ژانس عنوان شده است را محکوم کرده‌اند. آنها تاکنون از این اقدام خودداری می‌کردند، چراکه بر این باور بودند که این اقدام می‌تواند به مذاکرات با ایران برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ لطمه بزند.

با این حال، هنوز تصور می‌شود که این قطعنامه فاقد توصیه‌ای برای ارجاع موضوع هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل باشد، زیرا اعتقاد بر این است که چنین کاری می‌تواند وضعیت پر تنش کنونی را بدتر کند.

وزارت امور خارجه ایران نیز اعلام کرده است که این کشور بر اساس آنچه در جلسه شورای حکام اتفاق می افتد، پاسخ خواهد داد اما توضیحی نداده است که این پاسخ چه می‌تواند باشد.

روسیه و چین نیز که هر دو عضوی از توافق هسته‌ای هستند تاکنون مخالفت خود را با این قطعنامه اعلام کرده‌اند.

اما اسرائیل به شدت خواهان این است که این قطعنامه قوی‌تر هم باشد و نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه در جلسه کمیته روابط خارجی و دفاعی این رژیم از آژانس خواست تا یک هشدار صریح به ایران درباره برنامه‌ هسته‌ای‌اش بدهد و مشخص کند که اگر به سیاست هسته‌ای خود ادامه دهد هزینه سنگینی خواهد پرداخت.

به گزارش ایسنا، این درخواست پس از آن مطرح شده است که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی به سرزمین‌های اشغالی سفر و با نفتالی بنت دیدار کرده بود.

مدیرکل آژانس روز دوشنبه در سخنرانی آغازین خود در نشست شورای حکام مدعی شد که ایران پاسخی قانع کننده‌ای درباره سه مکان اعلام نشده خود نداده است.

وی در عین حال گفت: طبق روال قبلی و برای این که آژانس در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز است، آژانس آماده است بدون تاخیر با ایران برای حل‌وفصل این مسائل دوباره همکاری کند.

گروسی در نشست خبری خود پس از برگزاری این نشست نیز گفت که آنچه رخ داده است، نشان می‌دهد که ما و ایران به همکاری و شفاف‌سازی و توضیح درخصوص برخی امور نیاز داریم.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به این ادعاها گفت: متاسفانه مدیرکل آژانس گزارشی را به صورت شتاب‌زده ارائه کرده است که پیش از این‌که منتشر کند در پارلمان اروپا همین موارد را قبلا یک بار دیگر گفته بود و همان موقع نیز ایران موضع گرفت و اعلام کرد که با توجه به این‌که هنوز دور سوم رایزنی‌ها بین ایران و آژانس  انجام نشده، جمع بندی مدیرکل در پارلمان اروپا به گونه ای است که انگار از قبل تصمیمی گرفته شده که گزارش آژانس جهت گیری و موضع گیری خاصی را داشته باشد.

خطیب زاده با بیان این که گزارش ارائه شده دقیق نیست، تصریح کرد: ما صریح و روشن گفته‌ایم که این گزارش بی اعتنا به تمامی اقدامات و پاسخ‌هایی که ایران با دقت و به صورت فنی ارائه کرده، است. ما از پنجم مارس ۲۰۲۲ و نیمه اسفند تا امروز سه دور نشست با آژانس بین الملی انرژی اتمی داشتیم و یک بار هم به صورت مکتوب نظرات و پاسخ‌های خود را ارائه کردیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید مجدد مبنی بر این که این گزارش علاوه بر این که دقیق نیست و بی اعتنا به اقدامات ایران است، تلاش دارد که یک روایت شاذ و بعیدی را در خصوص برنامه‌های هسته‌ای ایران جا بیندازد که بیشترشان بر اساس موارد ادعایی است، تصریح کرد: معلوم است رد پای رژیم صهیونیستی در آن وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha