به گزارش ایسنا، بر اساس آمارها بیش از نیمی از شاغلان بخش صنعت در صنایع کوچک و متوسط فعالیت دارند بر همین اساس به منظور توسعه فعالیتهای اشتغالزا، تشکیل و توسعه بنگاههای خرد و کوچک و متوسط مورد توجه قرار گرفته است.
توسعه شهرنشینی، رشد سریع جمعیت و کمبود فرصتهای شغلی در سالهای اخیر موجب تمرکززدایی از فعالیتهای صنعتی و ایجاد صنایع روستایی، صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی شد.
در تعریف، شهرک صنعتی به شهرکی گفته می شود که در فاصله حدقل ۲۰ کیلومتری از شهر اصلی قرار دارد و شامل تعدادی کارخانه و کارگاه تولیدی است. شهرکهای صنعتی با هدف متمرکز شدن تولیدات صنعتی در خارج از مناطق شهری، کاهش آلایندگی و بار ترافیکی در مناطق شهرنشین ایجاد می شوند.
شهرکهای صنعتی نقش مهمی در اشتغالزایی و رونق اقتصادی مناطق دارند. این شهرکها علاوه بر نوآوری و افزایش ارزش افزوده و اشتغال و درآمد به توزان و تعادل روستاها و شهرها و نواحی روستایی کمک میکنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی جدید با احیای واحدهای صنعتی طی سال گذشته خبر داده است.
آنطور که وی گفته، فعال سازی واحدهای راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور یکی از برنامه های ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار می رود و با اقدامات صورت گرفته ۲۰۰۰ واحد صنعتی در نواحی و شهرکهای صنعتی کشور طی سال گذشته احیا شد که به دنبال آن بیش از ۴۰ هزار فرصت شغلی به وجود آمد.
رسولیان عمده مشکل واحدهای صنعتی راکد را مباحث مالی اعلام کرد و گفت: علاوه بر پیش بینی حمایت های مالی، حضور سرمایهگذاران با سرمایهگذاری جدید در شهرکهای صنعتی در دستور کار قرار گرفته و در برنامه داریم که امسال نیز ۲۰۰۰ واحد صنعتی راکد در کشور احیا شده و موانع تولید آنها مرتفع شود.
چندی قبل نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از خالی و نیمه فعال بودن ظرفیت شهرکهای صنعتی انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت شهرکهای صنعتی خالی یا نیمه فعال است در صورتی که می توان از این ظرفیت برای توسعه اشتغال و تولید استفاده کرد.
به اعتقاد حسن پور، خود تحریمی عدهای در داخل کشور، عدم مدیریت صحیح و کارآمد و موانع موجود در سیستم بانکی از مهمترین علل خالی بودن ظرفیت شهرکهای صنعتی است.
ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی، یکی از رویکردهای رایج صنعتی سازی در کشورها به شمار می رود که با هدف تسهیل و تمرکز بر فعالیتها، توسعه مناطق صنعتی و بهبود بهره وری صنایع فعال دنبال می شود.
صنایع کوچک به دلیل کمک به رشد کارآفرینی و توسعه کسب و کار به عنوان ستون فقرات اقتصاد کشورهای توسعه یافته شناخته می شوند و اگر دولت ظرفیتهای خالی شهرکهای صنعتی را با حمایتهای مالی و بانکی و مولفههای پیشبینی شده از قبیل معافیت بیمهای و مالیاتی، بخشودگی معوقهها و تشویق تولیدکنندگان ساماندهی کند، در آن صورت بخشی از هدفگذاری اشتغال میلیونی در کشور میسر می شود.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها هم اکنون نزدیک به یک میلیون نفر در واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی مشغول کار هستند.
انتهای پیام
نظرات