به گزارش ایسنا، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی در نشست مشترک دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و سازمان اتکای وزارت دفاع که روز سه شنبه ۱۰ خرداد در سالن شهدا برگزار شد، افزود: مقام معظم رهبری دریچه ای جدید در کشاورزی گشودند وکشاورزی را برای امنیت کشور به عنوان یک مؤلفه اقتدار معرفی کردهاند. این نشست مشترک نیز در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسئله کشاورزی برگزار شد.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر کشاورزی بیشتر جنبه نمایشی داشته تا واقعیت. در حالی که بر اساس فرمایش رهبر انقلاب باید به عنوان مسئله امنیت کشور و به عنوان یک قوه بازدارنده و مولفه اقتدار به آن نگریست و این اولین بار است که اینگونه به کشاورزی پرداخته میشود.
وی افزود: اکنون مسئله امنیت غذایی هم تراز امنیت دفاعی قرار گرفته و دانشگاهها و مسئولان دفاعی هر دو مخاطب فرمایشات رهبر هستند و ماموریت مشترکی در موضوع امنیت غذایی دارند.
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به تدوین پروتکلهایی برای اقدامات مشترک شود و تصریح کرد: ما میتوانیم آزمایشگاه تحقیقاتی سازمان اتکا باشیم. این دانشکدگان از گذشته با نگاه ویژه ای به موضوع کشاورزی بیش از ۱۲۰ سال پیش تاسیس شد و به عنوان دانشگاه مادر کشور در حوزه کشاورزی نوین است.
موسوی با اشاره به اینکه در دهههای گذشته بیشتر به واردات توجه شده و کشاورزی مورد اجحاف قرارگرفته، گفت: تنها راه رسیدن به امنیت غذایی بر مبنای گفتههای مقام معظم رهبری کشاورزی دانش بنیان است.
وی با اشاره به اینکه میلیونها کشاورز عهده دار ۹۵ درصد تولیدات کشاورزی در ایران هستند، افزود: کشاورزی یک کار مردمی است و ورود دانش به این عرصه نیازمند مشارکت دستگاههای حاکمیتی است. شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری به عنوان بستر تولید مردمی علم هستند که اکنون هزار شرکت دانش بنیان برای این امر هدفگذاری شده اند که بخشی در پارک علم فناوری البرز است.
وی به ضرورت تولید داخلی برای تامین امنیت غذایی با توجه به جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت: بحران غذا که بعد از جنگ ایجاد شد باعث شد تا ضرورت خودکفایی در حوزههای مختلف کشاورزی و دامپروری آشکار شود در حالی که اکنون در بسیاری بخشهای اصلی وابستگی داریم.
انتهای پیام
نظرات