شهباز محمودی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت مرمت کاخ مروارید کرج اظهار کرد: امسال یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اوراق مشارکت سال ۱۴۰۳ برای مرمت این کاخ اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اعتبار تخصیص یافته نقدی نیست، سالی ۱۵ درصد از ارزشش کم میشود و حدود ۸۰۰ میلیون تومان از آن میماند و با کسر مالیات و ... در نهایت به ۶۲۰ میلیون تومان میرسد.
وی افزود: هیچ پیمانکاری حاضر نمیشود در شرایط تورمی امروز پروژهای را انجام دهد و هزینه کرد خود را سه سال دیگر از میراث فرهنگی بگیرد و به دنبال دریافت نقدی است.
محمودی اظهار کرد: بر این اساس ناچاریم این اوراق را تحویل بورس بدهیم و بورس هم برای هر سال ۱۵ درصد از مبلغ اوراق کم میکند.
وی اضافه کرد: واقعیت این است با این اعتبار و چند برابر آن هم نمیتوان اقدام شاخصی برای مرمت این کاخ انجام داد و فعلا صرفا باید به نگه داشت آن بسنده کنیم.
این مسئول تاکید کرد: شرح خدماتی که می توان با این مبلغ برای مرمت این کاخ انجام داد تهیه شده و بعد ثبت در سامانه اقدامات لازم در این خصوص آغاز میشود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی البرز در پاسخ به اینکه مرکت کاخ مروارید چقد هزینه دارد، توضیح داد: سال گذشته مشاوری برای تخمین این مبلغ به کار گرفتیم و بعد از دو ماه و نیم برآورد وضعیت این مجموعه، اعلام کرد که برای اینکه این کاخ به وضعیت اولیه خود بازگردد به بیش از ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: تخمین این مبلغ مربوط به مرداد سال گذشته بود و با شرایط تورمی امروز به نظر میرسد با ۸۵ میلیارد تومان هم نتوان مرمت این کاخ را تمام کرد.
وی اظهار کرد: اگر قرار باشد کاخ مروارید به سرو سامان برسد تنها از طریق بخش خصوصی امکان پذیر است ولی با توجه به اینکه مالکیت این کاخ با میراث فرهنگی نیست، امکان واگذاری این مجموعه به بخش خصوصی وجود ندارد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی البرز گفت: سال گذشته سرمایه گذاری برای مرمت و بهره برداری از این مجموعه اعلام آمادگی کرد ولی با توجه به شرایط مطرح شده، واگذاری آن به بخش خصوصی منتفی شد.
محمودی تاکید کرد: این سرمایه گذار آماده بود ظرف یکسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای مرمت این مجموعه با نظارت میراث فرهنگی هزینه کند.
انتهای پیام
نظرات