قبل از شیوع کرونا استفاده از کلاسهای حضوری در مدارس سبب تنظیم ساعت خواب و بیداری دانش آموزان و تحرک نسبی در این قشر بود اما با شیوع بیماری کرونا استفاده از فضای مجازی گذشته از مشکلات روحی و روانی سبب بی تحرکی شده است، پیامدهایی که این پدیده در دانش آموزان داشته گذشته از تنبلی، چاقی، اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی باعث بروز آسیب های جسمی در دانش آموزان نیز شده که تاثیر زیادی در روحیه و نشاط آنان داشته است.
در بررسی این عوامل با کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل به گفت و گو نشستیم؛ وی معتقد است: حوزه ورزش نیز همانند دیگر بخشهای مختلف مثل اقتصاد و فرهنگ با شیوع ویروس کرونا دچار مشکل و عقب ماندگی و محدودیت فعالیت ورزشی، تعطیلی باشگاه ها و اماکن ورزشی شد که در نتیجه ایجاد کم تحرکی و بی تحرکی، بیماریهای جسمانی و تناقض در رشد اندامی و اسکلتی دانش آموزان از پیامد تعطیلی فعالیت ورزشی در دوران کروناست.
امیرعلی دژواخ در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه برای رفع بیماری کم تحرکی دانش آموزان که با ویروس کرونا ایجاد شده نیازمند پروسه زمانی زیادی است خاطرنشان کرد: عدم استقبال دانش آموزان و بعضی از خانواده ها به حوزه ورزش و همچنین توجه خاص خانواده ها به آموزش و یادگیری علم و دانش، ۲ بعد اساسی در عدم توجه به حوزه ورزش است.
کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل به ضعف فرهنگ سازی در مدارس اشاره و یادآور شد: در مدارس فرهنگ سازی ضعیف باعث شده تا حوزه ورزشی نادیده گرفته شود و تنها به حوزه پرورشی توجه شده است که آن هم صرفا به برگزاری مناسبت ها، مراسمات، گروه سرود و همخوانی خلاصه شده در حالی که باید با فرهنگ سازی مناسب به روح و روان در کنار جسم توجه شود.
دژواخ با بیان اینکه تدریس مجازی دانش آموزان با شیوع کرونا استفاده از موبایل و اینترنت را بر خلاف گذشته الزامی کرد گفت: با ورود این مهمان ناخوانده در دستان دانش آموزان زمان زیادی در این بخش اختصاص یافت که در شرایط فعلی باید تمام تلاش ما فرهنگ سازی مناسب برای برگشت به شرایط عادی و آموزش حضوری باشد.
لزوم اجرای طرح آزادسازی فضای ورزشی برای دانش آموزان
وی از اجرای دستورالعمل معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش مبنی بر آزادسازی فضای ورزشی مدارس و مجتمع های ورزشی خبر داد و اظهار کرد: مطابق این دستور، فضاها و مجتمع های ورزشی باید به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد که این مهم گام موثری در روی آوری دانش آموزان به سمت ورزش است.
کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل تصریح کرد: در حال حاضر مجتمع های ورزشی و فضای ورزشی مدارس که متعلق به آموزش و پرورش است در دست افراد حقیقی و حقوقی قرار دارد که برای تامین هزینه های خود از جمله حقوق مربیان، اجاره دریافت می کنند و دانش آموزان و خانواده فرهنگیان برای بهره مندی از این فضاهای آموزشی باید هزینه پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی جامعه، در اختیار گذاشتن رایگان اماکن ورزشی به دانش آموزان و ورزشکاران به صورت پاره وقت و در زمان تعطیلات بخصوص فصل تابستان، سبب ترغیب خانواده ها به سمت ورزش می شود.
دژواخ شد: امروز با افزایش هزینه کلاسهای ورزشی از یک سو و قیمت بالای تجهیزات ورزشی از سوی دیگر تمایل دانش آموزان و خانواده ها بسیار کاهش داشته و اجرا این طرح این مشکل را برطرف می کند.
کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل تاکید کرد: ما فضاهای ورزشی زیادی در مدارس داریم که بلا استفاده است که به کمک خیران، واحد نوسازی و مشارکت مردمی می شود این فضاها را بازسازی و بازپیرایی کرد.
وی با اشاره به اینکه این فضاهای ورزشی با بودجه آموزش و پرورش ساخته شد و زیر نظر آموزش و پرورش کار می کند ولی برای تامین هزینه های جانبی و نگهداری، مبلغ دریافت می کنند تصریح کرد: این طرح به شکل نمادین در ساری اجرا شد و منتظر ابلاغ کشوری برای اجرای آن در بابل هستیم که با اجرای آن بسیاری از مشکلات حل و روی آوری خانواده ها به ورزش بیشتر می شود.
دژواخ با اشاره به اینکه در بحث کلان ورزش شهری باید ارگان های مختلف در کنار آموزش و پرورش به ورزش توجه کنند گفت: ضروری است کمیته ای به عنوان کمیته ورزش و جوانان تشکیل شود و جلسات ماهانه و برنامه ریزی دقیق در حوزه ورزش همگانی و قهرمانی داشته باشیم.
ضرورت بازپیرایی پارک ها و فضای سبز در حوزه ورزش
کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل افزود: در چیدمان پارک ها اسباب و وسایل ورزشی در وسط پارک ها و در کنار فضای تفریحی است که قرار گرفتن این ۲ فضای ورزشی و تفریحی در کنار هم اشتباه است؛ باید فضای ورزشی به دور از فضای تفریحی باشد که ورزشکاران دغدغه ای نداشته و در آرامش ورزش کنند.
دژواخ با بیان اینکه تجهیزات ورزشی پارک ها غیر استاندارد است تصریح کرد: تجهیزات ورزشی پارک های ما از جنس فلز و پرخطر است در حالیکه تجهیزات ورزشی فلزی در کلان شهرهایی مثل تهران جمع آوری شده و تجهیزات ورزشی فایبرکلاس و پلاستیک فشرده جایگزین شده است.
وی با گلایه از فضای محدود ورزش همگانی در شهرها بیان کرد: باید به کمک شهرداری و شورای اسلامی شهر تفاهم نامه ای داشته باشیم تا فضای ورزشی به سهولت در اختیار گروهای ورزشی و دانش آموزان قرار گیرد.
کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش و پرورش بابل تصریح کرد: نماینده ای در کمیسیون ورزش شهرستان بابل و شورای اسلامی شهر داریم اما تاکنون از ما در جلسات برای ارائه راهکار و نظرخواهی دعوت نشده است.
ورزش زمینه ساز کاهش ناهنجاری و مشکلات روحی در دانش آموزان
دژواخ خاطرنشان کرد: گذشته از مدارس، دانش آموزان از فضاهای دیگر جامعه نیز تاثیر می گیرند، وجود ارگانهای نظارتی و فرهنگ سازی مناسب و ایجاد محدودیت برای عرضه وسایل و زمینه بزه مختلف، می تواند راهکاری موثر باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: در زمان کرونا برگزاری مسابقات ورزشی مجازی، برگزاری چالش ورزشی با تهیه کلیپ ۲۰ ثانیه ای در شاخه های مختلف ورزشی داشتیم که با استقبال زیادی مواجه بودیم.
وی افزود: توجه به ورزش همگانی، برگزاری پیاده روی دانش آموزان در مناسبت های مختلف، طرح آزادسازی فضاهای ورزشی برای دانش آموزان، اجرای طرح های تابستانه ورزشی در مدارس با هماهنگی مدیران و معاونین مدارس و تهیه پکیج های ورزشی توسط آموزش و پرورش و در اختیار گذاشتن برای مدارس کم بهره و محروم حاشیه شهرها از جمله برنامه های آتی ما است.
کارشناس رسمی امور ورزش قوه قضائیه خاطرنشان کرد: ایاب و ذهاب و تهیه لباس و تجهیزات برای دانش آموزانی که در مسابقات شرکت می کنند کاملا رایگان است و کسانی که کسب رتبه در شاخه های مختلف ورزشی دارند این امکان برای آنها فراهم شده که از سهمیه نیم بها برای برخورداری از اماکن ورزشی برخوردار شوند.
انتهای پیام
نظرات