محمد هادی زاده با بیان اینکه بلاست، یکی از مهمترین بیماریهای مهم قارچی در برنج محسوب میشود که در مناطق برنج خیز روی ارقام محلی حساس بروز میکند، اظهار کرد: متخصصان امر، بر لزوم مصرف کودهای پتاسه و سیلیکاته برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول برنج تاکید میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه بیماری بلاست سبب کاهش میزان محصول میشود گفت: درصد شکستگی دانهها هنگام تبدیل افزایش مییابد، که در این حالت ضرورت مبارزه تلفیقی برای پیشگیری و کاهش خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول مورد تاکید است.
بهترین زمان مبارزه با بیماری بلاست برنج
هادی زاده با بیان اینکه در مرحله رویشی اواسط پنجهزنی تا حداکثر پنجه زنی و مشاهده علائم بیماری روی برگها و در مرحله زایشی با ظهور ۲۰ تا ۲۵ درصد خوشهها تا قبل از سفت شدن دانهها مبارزه انجام شود، گفت: برای نتیجه دهی بهتر مبارزه با بیماری بلاست برنج، مبارزه شیمیایی پس از برطرف شدن شبنم ضروری است.
وی به کشاورزان توصیه کرد: با یکی از سموم توصیه شده مانند تری سیکلازول به میزان ۰.۵ کیلوگرم، وین به میزان ۴۰۰ سی سی، ناتیوو به میزان ۱۶۰ گرم، ویستا به میزان ۰.۵ کیلوگرم و فوجی وان به میزان ۱.۲۵ لیتر در هکتار علیه بیماری بلاست برنج استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات